Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
27. februára 2024, 13:27
Čas čítania 0:50
Dominik Vetrák

Oscarový Kevin Costner sa po 20 rokoch vracia k westernu. V lete vydá 2-dielnu epickú ságu Horizon, v ktorej si aj zahral

Oscarový Kevin Costner sa po 20 rokoch vracia k westernu. V lete vydá 2-dielnu epickú ságu Horizon, v ktorej si aj zahral
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY HORIZON: AN AMERICAN SAGA KEVIN COSTNER
Uložiť Uložené

Trailer odhaľuje prvú zo štyroch častí westernového príbehu menom Horizon od oscarového režiséra Kevina Costnera, ktorý si v snímke zahral s viac ako desiatimi známymi a skvelými hercami.

Kevin Costner mal nápad na tento westernový príbeh v hlave okolo 30 rokov. Opakovane sa k nemu vracal, a keď sa ho nakoniec rozhodol nakrútiť, hollywoodske štúdiá mu odmietli dať peniaze. Vtedy sa rozhodol, že si projekt zafinancuje sám a namiesto jedného zrežíruje rovno štyri filmy.

Odporúčané
RECENZIA: Avatar – posledný vládca vetra. Spravil Netflix originálnemu animáku hanbu? RECENZIA: Avatar – posledný vládca vetra. Spravil Netflix originálnemu animáku hanbu? 26. februára 2024, 19:00

„Nebolo to najrozumnejšie“, povedal v rozhovore pre Deadline. Costner si zobral pôžičku a ručil svojím 10-akrovým (viac ako 40 štvorcových kilometrov) pozemkom v Kalifornii, ktorý v roku 2006 kúpil za 28,6 milióna dolárov. Režisér hovorí, že nie je dobrý biznismen, ale verí tomuto príbehu a nemohol ho dostať z hlavy. 

Odohrávať sa bude v rokoch pred občianskou vojnou v Amerike a po nej (1861 – 1865). Hlavnou postavou bude Hayes Elllison (Costner), ktorý na divokom západe uvidí množstvo bezprávia, neférovosti, smrti a ľudí s problémami, aké vtedy trápili aj skutočných obyvateľov Ameriky, či už išlo o prisťahovalcov, alebo domorodých ľudí. Diváci sa môžu tešiť na množstvo akcie a strieľania, ale Costner sa chce venovať aj ľudskej dráme.

Costner filmy zrežíroval, zahral si v nich, napísal pre ne scenár a produkoval ich. Okrem neho si zahrali aj Sam Worthington (Avatar), Sienna Miller (Anatómia škandálu), Michael Rooker (Strážcovia galaxie) a ďalší. Prvá časť dorazí do kín 28. júna 2024, tá druhá zase 16. augusta. Costner následne plánuje nakrútiť ďalšie dve. 

Domov
Zdieľať
Diskusia