Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou Oktagon.
23. februára 2024, 15:00
Čas čítania 1:59

Oktagon oznámil atraktívny titulový súboj. Patrik Kincl sa po ťažkom zranení vracia do klietky, stretne sa s Piotrom Wawrzyniakom

ŠPORT BOJOVÉ ŠPORTY BOJOVÉ UMENIA OKTAGON OKTAGON MMA
Uložiť Uložené

Kto sa stane držiteľom titulu strednej váhy?

Patrik Kincl, šampión strednej váhy a najlepší bojovník Oktagonu MMA, mieri do tretej obhajoby titulu. Po víťaznom súboji s legendárnym Vémolom, ktorý bol najsledovanejším zápasom v histórii organizácie, prijal výzvu od Čepa. Pre nepríjemné zranenie bol však decembrový zápas zrušený. Teraz Kincla čaká bojovník, ktorý Čepa v závere roka 2023 porazil.

Vyše štyri roky neporazenému Wawrzyniakovi nie je šampiónsky pás cudzí. Poliak sa už raz stal kráľom Babilonu MMA a je jednou z najlepších stredných váh v celom Poľsku. Bude to však stačiť na Kincla, ktorý je najlepším bojovníkom Oktagonu naprieč všetkými váhami? To sa dozvieme už 2. marca, keď sa koná súboj v Ostrave.

zisti viac

Zranenie a nečakaná zmena plánov

Kincl sa mal pôvodne v zápase predstaviť koncom decembra. Krátko pred súbojom však počas tréningu inkasoval tvrdé koleno a zlomenina očnice ho vyradila zo súboja o titul proti Vlastovi Čepovi. Šance sa vtedy chopil Wawrzyniak, ktorý ako náhradník prijal možnosť bojovať s Čepom o dočasný pás. Nečakaný náhradník na Oktagone 51 predviedol vynikajúci výkon a vďaka víťazstvu na technický knokaut sa radoval z najdôležitejšieho úspechu vo svojej doterajšej kariére.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Pre Patrika Kincla ide o pomerne skorý návrat do klietky po vážnom zranení a fanúšikovia sú zvedaví, aký bude ďalší osud nezlomného šampióna. Zlomená očnica, ktorá zasiahla do deja v decembri, je veľmi krehkým problémom. Bojovník si preto musí dávať veľký pozor pri tréningoch, ale aj počas nadchádzajúceho zápasu. V prípade, že by nemohol jeden z hlavnej dvojice nastúpiť, pripravený je náhradník Matěj Peňáz.

„Čo sa týka môjho zranenia, je to trošku riskantné, ale ak sa mi nič nestane v ringu, nechytím na tú zlomeninu to isté koleno alebo nejaký tvrdý úder, tak viac času mi asi aj tak nepomôže,“ vysvetlil vo videu Patrik Kincl. Dodal, že príprava na súboj nebola jednoduchá a že musel riešiť aj niekoľko nepríjemných komplikácií.

„Kto je poverčivý, tak by to bral ako vesmírne znamenie neísť do toho,“ opísal zápasník, ktorý však prekážky vníma ako výzvy a dobré znamenia. Čím jednoduchšia je príprava, tým náročnejší a komplikovanejší je následný zápas. Kincl fanúšikom sľúbil, že v Ostrave sa predvedie v plnej sile. „Nahodiť mundúr, doladiť gameplan a nezraniť sa. Posledný ostrý týždeň sa zajtra začína,“ napísal na svojom Instagrame.

Okrem dvoch veľkých mien sú na karte pripravení ďalší elitní zápasníci, na hlavnej karte svieti dvojica Radek Roušal vs. Luke Neale. Súčasný vládca ľahkej váhy Ronald Paradeiser bude čeliť dvojnásobnému európskemu MMA šampiónovi Attilovi Korkmazovi. Objav roka 2022 Vladimíra Lengála čaká Daniel Torres, Mr. „Finland“ Amirkhani sa stretne s Magom Machaevom. Tešiť sa môžeš aj na víťaza Oktagon Underground Matouša Kohouta v zápase s Legierským. Celú kartu nájdeš TU.

„Tá karta je veľmi zaujímavá, budú tam skvelé zápasy a je to pre mňa zodpovednosť. Štartuje tam aj pyramída Tipsport Gamechanger a tie výkony budú stáť rozhodne za to,“ pozýva na marcový galavečer zápasník.

Lístky na ostravský zápas kúpiš na tejto stránke. Ich cena sa začína už na 590 Kč, k dispozícii sú aj VIP vstupenky do predných radov priamo pri klietke.

kúpiť vstupenky
Späť
Zdieľať
Diskusia