Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
20. februára 2024, 12:27
Čas čítania 0:39
TASR

VIDEO: Maskovaný páchateľ vypustil gigantické nádrže exkluzívneho vína za dva a pol milióna eur

ZAUJÍMAVOSTI ŠPANIELSKO SPRÁVY ZO SVETA VÍNO
Uložiť Uložené

Páchateľ podľa dostupných informácií dobre poznal mechanizmy vinárstva a jeho cieľom bolo spôsobiť čo najväčšiu škodu.

Maskovaný páchateľ počas víkendu vo vinárstve v strednom Španielsku zámerne vypustil z nádrží približne 60-tisíc litrov odrodového vína v hodnote dva a pol milióna eur.


Incident sa stal v noci zo soboty na nedeľu vo vinárstve Bodegas Cepa 21 v oblasti Ribera del Duero v španielskom autonómnom spoločenstve Kastília-León. Videozáznam z bezpečnostnej kamery zachytáva páchateľa v kapucni, ako otvára nádrže s vínom.

Jeho predaj v poslednom roku stúpol o 15 percent

Išlo o víno z odrôd Horcajo a Malabrigo. Ich predaj sa za posledný rok zvýšil o 15 percent. Záležitosť vyšetruje španielska polícia (Guardia Civil).


Cepa 21 je projektom Josého Mora, ktorý spája produkciu vína s cestovným ruchom a gastronómiou. Moro uviedol, že útočník bol dobre oboznámený s mechanizmami vo vinárstve, čo mu umožnilo otvoriť nádrže. Jeho motívom bolo podľa neho spôsobiť čo najväčšiu škodu.

Domov
Zdieľať
Diskusia