Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2024, 10:24
Čas čítania 0:56
Radka Klučárová

Zásnubné prstene pre mužov? Rastúci trend potvrdzuje Ryan Reynolds či Ed Sheeran

ZAUJÍMAVOSTI SPRÁVY ZO SVETA VZŤAHY
Uložiť Uložené

Vo väčšine západného sveta išlo skôr o raritu. Staré konvencie sa však postupne menia a na nové požiadavky reagujú aj svetové klenotníctva.

Zásnubné prstene sú v našej spoločnosti vnímané ako výhradne ženská záležitosť. Čoraz viac mužov však tento tradičný jednostranný spôsob žiadosti o ruku odmieta a v rovnocennom zväzku túžia po prsteni, ktorý im na prst navlečie ich partnerka. 

Ako píše BBC, v krajinách ako Čile, Brazília či dokonca Švédsko nie je „snubák“ pre mužov ničím nezvyčajným. Vo väčšine západného sveta doposiaľ išlo skôr o raritu. Staré konvencie sa však postupne menia a na nové požiadavky reagujú aj svetové klenotníctva.

zásnubnú prsteň pre mužov
Zdroj: Jason Merritt/Getty Images

Dopyt po zásnubných prsteňoch pre mužov rastie

Podľa Tobiasa Korminda, výkonného riaditeľa 77 Diamonds, dopyt po zásnubných prsteňoch neustále rastie. Ide o trend posledných rokov a nepodľahli mu iba gay páry, ktoré sa snažia definovať svoj vzťah. Kým pred pár rokmi bol záujem zo strany mužov takmer nulový, dnes predstavujú približne každú tridsiatu zákazku.

Zásnubné prstene od partneriek prijali aj celebrity. Hrdo ho s spolu s obrúčkou nosí Ed Sheeran, Ryan Reynolds, Brooklyn Beckham či Michael Bublé. Svoju ponuku o nekonvenčné šperky teda rozšírili aj klenotníctva ako Tiffany & Co a Brilliant Earth. V porovnaní s tradičnými klenotmi pre ženy ide o podstatne masívnejšie prstene s nápaditým kameňom. Ich hodnota sa pohybuje vo výške niekoľko tisíc eur.

Ryan Reynolds, Blake Lively
Zdroj: Gilbert Carrasquillo/GC Images

„Z obchodného hľadiska predstavuje vzostup pánskych zásnubných prsteňov lukratívnu príležitosť pre klenotníkov aj podnikateľov. S rastúcim trhom túžiacim po objavovaní nových prejavov lásky a záväzku existuje obrovský potenciál uspokojiť rôznorodé chute a preferencie,“ povedal  Eddie LeVian, generálny riaditeľ klenotníctva Le Vian. 

pásnke zásnubné prstene
Zdroj: Courtesy of Tiffany & Co
Domov
Zdieľať
Diskusia