Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2024 o 16:44
Čas čítania 0:42
TASR

V meškajúcom lietadle to už nevydržal a otvoril núdzové dvere, za čo ho zatkli. Zachránil nám tým život, zastali si ho ostatní

ZAUJÍMAVOSTI LETISKO LIETADLO ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Pre jedných hrdina, pre druhých kriminálnik.

Mexické úrady zatkli muža, ktorý otvoril núdzové dvere stojaceho dopravného lietadla a vstúpil na jeho krídlo. Stalo sa tak po tom, ako stroj, ktorý mal letieť do susednej Guatemaly, uviazol na niekoľko hodín na letiskovej ploche bez klimatizácie a vody pre cestujúcich. TASR informáciu prevzala z nedeľňajšej správy stanice BBC News.


Medzinárodné letisko v hlavnom meste Mexiko oznámilo, že nedošlo k žiadnym škodám a muž bol odovzdaný do rúk polície. K incidentu došlo minulý týždeň vo štvrtok okolo 11.30 h miestneho času, približne tri hodiny po plánovanom štarte letu spoločnosti Aeroméxico z mexickej metropoly.


Zdržanie bolo spôsobené problémom s údržbou. Po konaní pasažiera bola nevyhnutná zmena lietadla. Nie je jasné, či muž zostáva vo väzbe ani akým obvineniam môže čeliť. Jeho spolucestujúci však videli incident v inom svetle a napísali vyhlásenie, v ktorom uviedli, že muž má podporu všetkých.


„Všetci cestujúci letu AM 0672 vyhlasujú, že pasažier na palube, ktorý otvoril núdzové dvere, konal v prospech všetkých, pretože meškanie a nedostatok vzduchu vytvorili nebezpečné podmienky pre zdravie cestujúcich. Zachránil nám život,“ uvádza sa v danom vyhlásení s podpismi spolucestujúcich.

Domov
Zdieľať
Diskusia