Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
23. januára 2024, 14:53
Čas čítania 0:43
Barbora Adamkovičová

Nakrúcanie siedmej časti Jurského parku je v plnom prúde. Kedy uvidíme filmový trhák v kinách?

FILMY A SERIÁLY JURSKÝ SVET: ZÁNIK RÍŠE
Uložiť Uložené

Na filme spolupracujú tvorcovia pôvodnej série. Má priniesť úplne „novú jurskú éru“.

Po dvojročnej pauze je späť. Svet dinosaurov ožije v rámci veľkolepej franšízy Jurského sveta z produkcie Universal Pictures. Podľa The Hollywood Reporter je štúdio momentálne naplno zažraté do tvorby novej časti. Dátum premiéry zatiaľ nie je známy, no povráva sa, že obľúbeného T-Rexa by sme mohli vidieť v kinosálach už budúci rok. 

Očakávaný film povedie tím režiséra a scenáristu, ktorý sa v už minulosti podieľal na vzniku kinových trhákov z jurskej série. Dohady o tom, či sa do príbehu vrátia obľúbené postavy, ktoré stvárňujú Chris Pratt, Bryce Dallas Howard či trojica z pôvodnej trilógie Sam Neill, Laura Dern alebo Jeff Goldblum, sú v plnom prúde. Tvorcovia novej snímky zatiaľ žiadne z nich nepotvrdili. Projekt vraj bude niečo úplne iné ako jeho predchodcovia – má údajne spustiť „novú jurskú éru“. 

Svetová senzácia pokračuje

Pôvodný Jurský park z roku 1993, ktorý je filmovou adaptáciou rovnomenného románu od Michaela Crichtona, spôsobil v zábavnom priemysle obrovský prevrat. Okrem toho, že nanovo zadefinoval pojem „špeciálne efekty“, nadlho dopredu ovplyvnil filmovú kultúru. Počas 30 rokov bolo natočených celkovo šesť snímok zo série, ktorá zarobila celosvetovo viac než 5 miliárd eur. 

Jurský park
Zdroj: Cinemart
Domov
Zdieľať
Diskusia