Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
23. januára 2024, 10:56
Čas čítania 0:32
Samuel Barienčík

Odbehol maratón s cigaretou v ústach. Napriek dobrému umiestneniu ho diskvalifikovali

ZAUJÍMAVOSTI BEH ČÍNA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Päťdesiatnik strýko Chen bežal s cigaretou už po tretíkrát. Vždy to vydržal viac ako tri hodiny, pričom neprestával fajčiť.

Maratón Xiamen organizujú v Číne vždy začiatkom roka. Tentoraz podujatie pripadlo na 7. januára. Nechýbal ani 52-ročný strýko Chen, známy ako Uncle Chen.

Ten sa rozhodol, že počas celého maratónu, ktorý má viac než 42-tisíc metrov, nevyberie cigaretu z úst. Umiestnil sa na 574. mieste z viac než 1 500 účastníkov. Celkový čas mal 3 hodiny a 33 minút.

Uncle Chen.
Uncle Chen. Zdroj: Weibo

Chen bol však diskvalifikovaný, pretože porušil pravidlá. Tie jasne zakazujú fajčiť.

Napriek tomu, po internete začali rýchlo kolovať jeho fotografie a to dalo zelenú mnohým používateľom sociálnych sietí, aby k tomu niečo napísali. Na známej čínskej sieti Weibo ľudia tvrdili, že toto nie je prvýkrát, čo takto strýko Chen bežal.

Pristihnutý, ako fajčí, bol už aj v roku 2018 na Guangzhou maratóne a o rok neskôr na už spomínanom Xiamen maratóne. Všetky tri odbehol za podobný čas. 

Domov
Zdieľať
Diskusia