Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
20. januára 2024, 15:12
Čas čítania 1:04
Samuel Valent

VIDEO: Pavla Demitru uviedli do Siene slávy NHL klubu. Na ceremónii mu venovali hromadný standing ovation

ZAHRANIČIE HOKEJ NHL POSITIVE VIBES SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Obrovská pocta do hokejového neba.

Pavla Demitru uviedli do Siene slávy zámorského tímu St. Louis Blues. Stalo sa to na ceremoniáli, na ktorom ho zastúpila manželka Mária s deťmi Zarou a Lucasom. 

Počas ceremónie si všetci zúčastnení uctili pamiatku slovenského hokejistu hromadným potleskom počas standing ovation. Ocenili aj hokejistov Keith Tkachuka a Mike Liuta. Klub si uctí trojicu hráčov aj pred nedeľňajším zápasom proti Washingtonu. Klubovú sieň slávy založili minulý rok a uviedli do nej 14 osobností spomedzi hráčov, trénerov, funkcionárov a hlásateľov.

Demitra odohral v drese Blues 494 zápasov, v ktorých zaznamenal 204 gólov a 289 asistencií. Pôsobil tam od novembra 1996 do sezóny 2003/04. Trikrát reprezentoval farby klubu v zápase hviezd. Stále figuruje na ôsmom mieste v počte gólov i asistencií v klubovej histórii. 

Odporúčané
Dnes ubehlo 10 rokov od smrti legendárneho Paľa Demitru. Hokej tu ide dole kopcom, musím mu pomôcť, sľúbil krátko pred tragédiou Dnes ubehlo 10 rokov od smrti legendárneho Paľa Demitru. Hokej tu ide dole kopcom, musím mu pomôcť, sľúbil krátko pred tragédiou 7. septembra 2021, 11:30

Trikrát pokoril hranicu 35 gólov v sezóne. Získal trofej Lady Byng Trophy a bol súčasťou tímu, ktorý postúpil v ročníku 2000/01 do semifinále play-off. Celkovo si v NHL na svoje konto pripísal 847 kanadských bodov, z toho 304 gólov a 464 asistencií. 

Jeho život sa však tragicky skončil v roku 2011 pri leteckom nešťastí tímu z KHL Lokomotiv Jaroslavľ, v ktorom pôsobil. V ten istý rok ukončil svoju reprezentačnú kariéru na majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji na Slovensku.

Domov
Zdieľať
Diskusia