Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2024, 10:30
Čas čítania 3:55
Richard Balog

TOP 10 zimných outfitov Sloveniek a Češiek: Sleduj tichý luxus Karolíny Chomistekovej či Petry Mackovej

TOP 10 zimných outfitov Sloveniek a Češiek: Sleduj tichý luxus Karolíny Chomistekovej či Petry Mackovej
Zdroj: Instagram/@karolinachomistekova, @wnb_mischa
MÓDA MÓDA REFRESHER OUTFITY
Uložiť Uložené

Inšpiruj sa týmito fresh kombináciami a možno budeš v ďalšom výbere najlepších outfitov z našich ulíc aj ty.

Ak ešte pochybuješ o tom, že Slovenky a Češky majú módu v krvi, tento článok ťa presvedčí o opaku. Vybrali sme najlepšie zimné outfity plné páperových búnd, vrstvenia a luxusu, ktoré sú ako vystrihnuté z magazínov. 

V zozname nájdeš influencerku Petru Mackovú s miliónom sledovateľov, ktorá si užívala krásy Singapuru, Karolínu Chomistekovú vo svojom prirodzenom habitate na Pařížskej ulici či návrhárku Ivanu Mentlovú v luxusnom kožuchu na potulkách milovanou Prahou. 

Ak ťa bavia články o módnych trendoch, novinkách, celebritných outfitoch alebo inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v odevnom priemysle, umení a kultúre, staň sa členom klubu REFRESHER+ a získaš prístup bez obmedzení k celému obsahu na webe.
Odporúčané
TOP 8 módnych momentov v roku 2023: Nahá Kendall Jenner, outfity na Met Gala aj tichý luxus ako horúci trend TOP 8 módnych momentov v roku 2023: Nahá Kendall Jenner, outfity na Met Gala aj tichý luxus ako horúci trend 29. decembra 2023, 12:30
Ivana Mentlová
Zdroj: Instagram/@ivanamentlova

Ivana Mentlová    @ivanamentlova 

Ivana Mentlová je jedna z najštýlovejších Češiek a tento outfit je perfektným príkladom jej jedinečného štýlu. Známa návrhárka miluje luxus, ktorý neschováva. Stačí, ak sa pozrieš na fotografiu vyššie, na ktorej má oblečený dlhý kožuch zo svojho ateliéru a v ruke drží kabelku z dielní módneho domu Hermès za niekoľko tisíc eur. 

Oceňujeme aj nohavice v rovnom strihu od značky AMI Paris, menčestrovú šiltovku Polo Ralph Lauren aj tenisky Adidas Originals Samba v úprave od Wales Bonner. 

Alexandra Sedláčková
Zdroj: Instagram/@alexsedlackova, Viktoryia Vaitusionak

Alexandra Sedláčková    @alexsedlackova

Skvelý módny vkus a jedinečný štýl má aj česká influencerka Alexandra Sedláčková. Tá si v decembri vyskúšala úlohu „Dior Girl“ a v luxusných modeloch z dielní francúzskeho módneho domu vyzerala božsky. 

Kombinácia dlhej bielej sukne s jemným háčkovaným vrchným dielom, výrazným koženým opaskom, čižmami s dĺžkou pod kolená a ikonickou kabelkou Lady je nabitá sexepílom a zároveň romantická. Stačí, ak si navrch hodíš bundu alebo kabát, a máš dokonalý outfit na najbližšie týždne. 

Michaela Procházka
Zdroj: Instagram/@wnb_mischa

Michaela Prochádzka    @wnb_mischa 

Plný počet bodov udeľujeme aj influencerke a mame na plný úväzok Michaele, ktorá ti ukáže, ako sa máš obliecť túto sezónu do Après-ski baru vo obľúbenom lyžiarskom stredisku. 

Sympatická plavovláska si užívala sneh v modeloch z dielní značky Reserved – dlhý ružový kabát doplnila o vrúbkované legíny a lodičky, ktoré odporúčame vymeniť za teplejšiu obuv. Chválime aj huňaté palčiaky. Na chvíľu sme mali pocit, že sa pozeráme na Claudiu Schiffer v deväťdesiatych rokoch. Ak ťa čaká zimná dovolenka, vieš, kým sa máš inšpirovať. 

Nikola Soukup Braxatorisová
Zdroj: Instagram/@brixinka

Nikola Soukup Braxatorisová    @brixinka

Bývalá letuška Nikola Soukup Braxatorisová stavila na mestský outfit v štýle „cozy vibes“ a urobila dobre. Celému vzhľadu dominuje najmä dlhý vlnený kabát v neutrálnom odtieni, pod ktorým má obľúbená influencerka oblečený pletený sveter s motívom medveďa od značky Polo Ralph Lauren a úpletové nohavice v zvonovom strihu v bielej farbe. 

Minimalistický outfit podčiarkujú doplnky v podobe populárnej obuvi UGG, jemnej rebrovanej čiapky v svetlohnedej farbe a koženej kabelky cez plece. Milujeme tieto nadčasové mestské kombinácie. 

Alexandra Fráňová
Zdroj: Instagram/@alexfranova

Alexandra Fráňová    @alexfranova

Pokračujeme ďalším minimalistickým outfitom, z ktorých urobili horúci trend najmä škandinávske blogerky. Nadčasová mestská kombinácia v neutrálnych farebných tónoch v podaní Alexandry Fráňovej vyzerá skvelo, čo povieš?

Česká influencerka si do helsinských ulíc obliekla chlpatý mohérový sveter z poslednej zimnej kolekcie značky H&M a pohodlné nohavice Uniqlo. Na nohách mala obuté nízke čižmy UGG a ako doplnky zvolila kabelku Chanel (ktorú na tejto fotografii nevidieť) a súpravu vlnenej čiapky a rukavíc od značky Arket. 

Odporúčané
Rap a móda 2023: Najlepšie outfity tento rok predviedli chalani z Kontrafaktu, Majk Spirit, Separ aj Dalyb Rap a móda 2023: Najlepšie outfity tento rok predviedli chalani z Kontrafaktu, Majk Spirit, Separ aj Dalyb 17. decembra 2023, 13:00
Barbora Franeková
Zdroj: Instagram/@barborafranekova

Barbora Franeková    @barborafranekova

Len málo žien na Slovensku nám svojím štýlom obliekania imponuje tak ako Barbora Franeková, ktorá je pravidelnou súčasťou našich výberov najlepších outfitov. 

Riaditeľka magazínu Top Fashion nás v tomto prípade dostala do úzkych vďaka fresh kancelárskemu vzhľadu. Zladila nadčasové sako, pod ktorým mala oblečenú vestu, so svetlými nohavicami v širokom strihu a s koženými čižmami na skosených podpätkoch, ktoré dodali outfitu šmrnc. Všetko spolu funguje na jednotku s hviezdičkou a my nemáme výhrady. 

Karolína Chomisteková
Zdroj: Instagram/@karolinachomistek

Karolína Chomisteková    @karolinachomistek 

Rovnako máme radi a obdivujeme aj módny cit Karolíny Chomistekovej, ktorá nás tentokrát potešila luxusným vzhľadom vo svojom prirodzenom habitate – v obchode klenotníctva Tiffany & Co. na Pařížskej ulici, s ktorým spolupracuje. 

Atraktívna modelka a influencerka sa pred objektív postavila v luxusnom čiernom outfite, ktorý tvorilo predĺžene sako so širokými ramenami, jemný priehľadný rolák, nariasená sukňa s vysokým rozparkom a elegantné kožené čižmy so zlatým prvkom. Čerešničkou sú výrazné zlaté šperky Tiffany & Co., ktoré by chcela vo svojej zbierka každá žena. 

Jana Tomas
Zdroj: Instagram/@janatini

Jana Tomas    @janatini

Štýl jednej z najúspešnejších slovenských módnych influenceriek Jany Tomas, ktorá okrem iného tvorí oblečenie pod vlastnou značkou, nám imponuje čoraz viac. V decembri nás potešila týmto outfitom z blízkosti múzea Louvre v Paríži, kde ukázala perfektnú hru materiálov a štruktúr jednotlivých vrstiev. 

Mäkký plyšový kabát v svetlohnedom odtieni doplnila o sofistikované nohavice s jemnými prúžkami a biely vrchný diel v skrátenom strihu, vďaka čomu vynikol pás na spodnej bielizni. Bavia nás aj čižmy na podpätkoch a kabelka Karl Lagerfeld. Aké je to jednoduché, keď má človek vkus a cit, že?

Andy Csinger
Zdroj: Instagram/@andicsinger

Andy Csinger    @andicsinger

Slovami chvály a obdivu nebudeme už štandardne šetriť ani v prípade outfitu Andy Csinger. Slovenka, ktorá si po Austrálii postupne získava srdcia Talianov, si tentoraz získala našu pozornosť vďaka pohodlnej kombinácii s výraznými akcentmi. 

Celý outfit v tomto prípade vyskladala z modelov od francúzskej značky Sezane. Najvýraznejším prvkom celého vzhľadu je dlhý vlnený kabát s veľkými chlopňami, ktorému sekunduje svetloružový šál. Nepatríme medzi fanúšikov farebných ponožiek, ale tu sú úplne v poriadku, rovnako ako tenisky Adidas Originals Samba v OG vyhotovení so semišovou špicou, ktoré nájdeš v online obchode Footshop za približne 125 eur. 

Petra Macková
Zdroj: Instagram/@pepamack

Petra Macková    @pepamack

Predtým ako si Petra Macková užila vianočnú atmosféru v rodnej Bratislave, mala pracovné povinnosti v Singapure, kde navštívila event spoločnosti Gucci ku kolekcii jar/leto 2024. 

Hviezda Instagramu nás očarila v luxusných modeloch s monogramom módneho domu. Svetlé sako s predĺženou línou doplnila o krátky top, nohavice v zvonovom strihu a elegantnú obuv s kontrastnou špicou na nízkych podpätkoch. Kabelka Gucci Jackie 1961 patrí medzi obľúbené kúsky v Petrinom šatníku. 

BONUS 

Andy Csinger
Zdroj: Instagram/@andicsinger

Andy Csinger    @andicsinger

Andy nás okrem zimného outfitu potešila aj týmto dovolenkovým vzhľadom z Dubaja, v ktorom vynikla jej štíhla postava a dlhé nohy. Hviezda Instagramu mala v tomto prípade na sebe oblečené odvážne plavky od značky Magda Butrym, krátku sukňu Prada, sako Shona Joy a výrazné červené topánky na podpätkoch z dielní GIABORGHINI.

Odporúčané
Najvirálnejšie módne momenty v roku 2023: Kylie Jenner s hlavou leva či pápež v páperovej bunde od umelej inteligencie Najvirálnejšie módne momenty v roku 2023: Kylie Jenner s hlavou leva či pápež v páperovej bunde od umelej inteligencie 19. decembra 2023, 12:00
Domov
Zdieľať
Diskusia