Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2023, 13:00
Čas čítania 3:53
Richard Balog

Rap a móda 2023: Najlepšie outfity tento rok predviedli chalani z Kontrafaktu, Majk Spirit, Separ aj Dalyb

Rap a móda 2023: Najlepšie outfity tento rok predviedli chalani z Kontrafaktu, Majk Spirit, Separ aj Dalyb
Zdroj: Instagram/@majkspirit, Adam Tarana
MÓDA MÓDA REFRESHER OUTFITY ZNÁMYCH TVÁRÍ OUTFITY ZNÁMYCH TVÁRÍ ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY SLOVENSKÝ RAP
Uložiť Uložené

Ceny niektorých outfitov slovenských raperov v roku 2023 sa pohybujú v hodnote nových nehnuteľností.

Rok 2023 je vo svojom závere, a preto sa pozrieme na to, ako sa počas tohto obdobia obliekali známi slovenskí raperi. V posledných rokoch sme videli výraznú zmenu, keď si interpreti čoraz viac potrpeli na výber svojho oblečenia, obuvi, doplnkov aj šperkov, pričom ceny niektorých outfitov sa pohybujú v hodnote nových nehnuteľností. Nie vždy však ide o záruku vkusu, o čom sa pravidelne presviedčame na Instagrame.

Tešiť sa môžeš na plejádu outfitov v podaní interpretov ako Separ, Dalyb, Pil C, ale tiež na chlapcov z Kontrafaktu alebo Majka Spirita, ktorý zaznamenal výrazný progres v móde. Domáce rapové hviezdy si užívajú fashion viac ako kedykoľvek predtým. Presvedč sa o tom nižšie.

Pozri si článok, v ktorom sme vybrali 5 slovenských raperov s najlepším módnym vkusom.

Ak ťa bavia články o módnych trendoch, novinkách, celebritných outfitoch alebo inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v odevnom priemysle, umení a kultúre, staň sa členom klubu REFRESHER+ a získaš prístup bez obmedzení k celému obsahu na webe. Zároveň môže ísť aj o tip na vianočný darček.
Odporúčané
KVÍZ: Uhádneš názov Rytmusovej skladby len podľa záberu z videoklipu? KVÍZ: Uhádneš názov Rytmusovej skladby len podľa záberu z videoklipu? 6. decembra 2023, 13:00
Rytmus a Ego v zákulisí pred koncertom v O2 Arene.
Rytmus a Ego v zákulisí pred koncertom v O2 Arene. Zdroj: Instagram/@rytmusking
Rytmus, Ego
Zdroj: Instagram/@rytmusking

Koncert skupiny Kontrafakt vo vypredanej O2 Arene v Prahe bol najväčšou rapovou udalosťou v roku 2023 a priamoúmerné tomu boli aj outfity, ktoré zvolili Ego a Rytmus. Zatiaľ čo Ego vyšiel na pódium v elegantnom čiernom kabáte s jemne provokatívnym sloganom na chrbte z dielní Gucci, pod ktorým mal klasickú bielu košeľu, Rytmus zvolil svoj charakteristický high-end vzhľad.

Obliekol si súpravu bundy a nohavíc s monogramom talianskeho módneho domu Gucci a obuté mal ikonické Nike Air Force 1 v bielom vyhotovení. Samozrejmosťou boli šperky za desaťtisíce eur vrátane zlatých hodiniek Rolex.

Pil C
Zdroj: Instagram/@pil_c

Skvelý rok z hudobnej stránky má za sebou aj Pil C. Vydal svoj piaty štúdiový album s názvom S Láskou, Lukáš., ktorý nám rotuje v playliste od 14. februára. Okrem toho už tradične predviedol viacero zaujímavých outfitov, spomedzi ktorých sme vybrali dva najlepšie.

Prvý outfit má vyslovene letný vibe a hlava labelu Comebackgang má oblečenú hodvábnu košeľu a šortky s jedinečným grafickým motívom od francúzsko-marockej značky Casablanca, ktorú nájdeš v šatníku väčšiny áčkových hviezd. 

Pil C
Zdroj: Instagram/@pil_c, Adam Debourne

Druhý outfit, vďaka ktorému je Pil C v dnešnom článku, má podobný charakter. Aj v tomto prípade stavil na vrchný a spodný diel s rovnakým motívom, tentoraz je to charakteristický monogram módneho domu Louis Vuitton.

Gleb počas natáčania Raponboxu v Paríži.
Gleb počas natáčania Raponboxu v Paríži. Zdroj: Instagram/@glebzoo, Lousy Auber

Gleb patrí medzi najaktívnejších raperov na slovenskej scéne, ale až v poslednom roku začal prenikať hlbšie aj do módy, o čom nás presvedčil najmä vo videách k svojmu projektu RAPINBOX.

V predposlednom tohtosezónnom diele ovládol ulice Paríža vo full denim outfite s nadrozmernou bundou Carhartt WIP. Vyhral sa aj s originálnymi doplnkami v podobe baretu s trojuholníkovým logom Prada, slnečných okuliarov od módneho domu Balenciaga či prsteňa s podobizňou zosnulého britsko-amerického rapera MF Dooma.

Dalyb na Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2023.
Dalyb na Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2023. Zdroj: Instagram/@dalybhahacrew

V zozname najlepšie oblečených slovenských raperov nemôže chýbať ani Dalyb, ktorý sa na Pražskom týždni módy vžil do roly ambasádora značky Adidas Originals a predviedol niekoľko originálnych kombinácií.

Na fotografii vyššie má oblečenú klasickú teplákovú bundu s tromi prúžkami na rukávoch, pod ktorú umne schoval tričko so zvieracím motívom, široké nohavice s vreckami s metalickým efektom, šiltovku a športové slnečné okuliare s oranžovými sklami. Multitalentovaný umelec a priekopník high street štýlu v našich končinách je majstrom takýchto outfitov. Presvedč sa o tom na ďalšej fotografii.

Dalyb
Zdroj: Instagram/@dalybhahacrew

Dalyb patrí do veľmi úzkej skupiny slovenských raperov, ktorí sa nemusia hanbiť za svoj módny vkus, naopak, je skvelou inšpiráciou pre odvážnych jedincov. O svojom prehľade v trendoch nás presvedčil aj týmto originálnym letným outfitom. Obliekol si klasickú košeľu s prúžkami od značky Polo Ralph Lauren, ktorú doplnil o farebné fŕkance, pričom ako spodnú vrstvu zvolil široké camo šortky s dĺžkou pod kolená.

Chválime aj výber obuvi – bežecké modely tenisiek Asics sú veľmi horúcim trendom. Slnečné okuliare má od značky Balenciaga. 

Odporúčané
KVÍZ: Orientuješ sa v novej škole slovenského rapu? KVÍZ: Orientuješ sa v novej škole slovenského rapu? 6. novembra 2023, 14:00
AstralKid22 natáčal videoklip na skladbu mafia v Tokiu.
AstralKid22 natáčal videoklip na skladbu mafia v Tokiu. Zdroj: Instagram/@astralkid22

Zastúpenie v zozname má aj nová škola slovenského rapu, a to aj vďaka interpretovi AstralKid22, ktorý má na svojom konte viacero zaujímavých projektov vrátane posledného EP s názvom Nekonečné noci.

Talentovaný producent a raper dokonca natočil videoklip na jednu zo skladieb (mafia) v Tokiu, kde do nočných ulíc vybehol v tomto nadrozmernom outfite spod rúk bratskej dvojice Gvasalia – tričko s dlhými rukávmi je od Vetements a tenisky sú Balenciaga Defender.

Porsche Boy, SIMILIVINLIFE
Zdroj: Instagram/@miskopipisko

O jeden z najväčších rapových hitov v tomto roku sa postarali SIMILIVINLIFE a Porsche Boy, a to vďaka skladbe P***Y POWER, ktorá dostala zaujímavý videoklip. Obaja interpreti ukázali avantgardné outfity ako vystrihnuté z budúcnosti. Zatiaľ čo Miško Pipiško stavil na celočiernu kombináciu, Šimon doplnil široké nohavice o kontrastné zelené tenisky a v neposlednom rade o superrýchle slnečné okuliare. 

Majk Spirit
Zdroj: Instagram/@majkspirit

Majk Spirit väčšinou nebol súčasťou takýchto výberov, ale v roku 2023 hodnotíme jeho outfity na výbornú. Pred oznámením piateho sólového albumu Playlist sa postavil pred objektív v luxusnej tmavomodrej mikine s monogramom módneho domu Dior, ktorá stojí 1 800 eur, a potvrdil svoje slová z rozhovoru s Bekimom, že si radšej kúpi jeden kvalitný produkt namiesto piatich menej kvalitných, čo kvitujeme. 

Predpokladáme, že zásluhy na tomto kroku má aj manželka rapera Maria, ktorej módny vkus milujeme. Presvedč sa na fotografii nižšie.

Majk Spirit
Zdroj: Instagram/@majkspirit, Adam Tarana

Možno najlepší dôkaz toho, že Speezy tvorí so svojou manželkou Mariou najkrajší a už aj najštýlovejší pár v slovenskom šoubiznise. High-end modely oblečenia, doplnkov a šperkov obom pristanú a ďalšie slová nie sú potrebné.

Majk Spirit
Zdroj: Instagram/@majkspirit, Adam Tarana

Zimná čiapka a vesta z dielní Stone Island, mikina Christian Dior a šperky za desaťtisíce eur. Majk Spirit ide správnou cestou a veríme, že v rovnakom štýle bude pokračovať aj v roku 2024 na turné s albumom nový čLOVEk 2.0. 

Separ
Zdroj: Instagram/@separ__dms, Matúš Zeťák

Separ si svoj najlepší tohtoročný outfit odložil na najväčšiu zastávku festivalu Hip-Hop Žije v Bratislave, kde rozpútal oheň a predviedol šou, ktorú si užili aj ľudia s hotdogom v bufete. Najstreamovanejší slovenský raper vybehol na pódium v modro-čiernom oversized tričku Balenciaga, ktoré zladil s custom nohavicami s cvokmi a rozstrapkanými prvkami a bielymi koženými topánkami.

Separ si doma nezabudol ani svoju bohatú šperkovnicu, keď fanúšikom ukázal hrubú reťaz, perlový náhrdelník aj náramky či zlaté hodinky Rolex. Takto by mali vyzerať rapové hviezdy. 

Odporúčané
KVÍZ: Uhádneš názov legendárnych slovenských rapových albumov podľa rozmazaných obalov? KVÍZ: Uhádneš názov legendárnych slovenských rapových albumov podľa rozmazaných obalov? 13. decembra 2023, 14:00
Domov
Zdieľať
Diskusia