Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
7. decembra 2023, 16:49
Čas čítania 0:34
Samuel Barienčík

Orange oznámil, že o pár dní vypne 3G sieť. Ľuďom odporúča, aby si skontrolovali, akú sieť podporuje ich smartfón

ZAUJÍMAVOSTI MOBILNÍ OPERÁTORI ORANGE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Operátor sa sústreďuje na rozvoj modernejších sietí.

Ako sme ešte koncom septembra informovali, Telekom a Orange budú rušiť svoju 3G sieť. Orange na svojom Facebooku aktuálne oznamuje zákazníkom, že ich 3G sieť bude fungovať už len do 31. decembra 2023. Operátor sa totiž chce sústreďovať no rozvoj modernejších sietí vrátane 5G.

Zákazníkom preto odporúča, aby si skontrolovali, akú sieť podporuje ich smartfón aj overenie typu SIM karty. „Pokiaľ zariadenie podporuje len 2G/3G sieť a využívate ho aj na prístup k internetu, je potrebné si do konca roka zabezpečiť zariadenie podporujúce 4G sieť. Rovnako je dôležité overiť typ SIM karty – v prípade, že využívate staršiu SIM kartu, ktorá nepodporuje prístup do 4G/5G siete, je potrebné požiadať o jej bezplatnú výmenu za novú,“ napísal Orange. 

„3G sieť bude celosieťovo prevádzkovaná do 31. decembra 2023. Samotné vypnutie 3G siete bude prebiehať postupne po jednotlivých lokalitách začiatkom roku 2024,“ povedala hovorkyňa Alexandra Piskunová pre portál Živé.sk.

Domov
Zdieľať
Diskusia