Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
21. novembra 2023, 16:27
Čas čítania 0:29
Dominik Vetrák

Historici kritizujú film Napoleon. Režisér Ridley Scott si z toho nič nerobí: „Francúzi nemajú radi ani sami seba“

Historici kritizujú film Napoleon. Režisér Ridley Scott si z toho nič nerobí: „Francúzi nemajú radi ani sami seba“
Zdroj: Apple TV
FILMY A SERIÁLY NAPOLEON
Uložiť Uložené

Vyšli prvé recenzie na historický veľkofilm Napoleon. Mnohí ho však ostro skritizovali.

Historický veľkofilm Napoleon od režiséra Ridleyho Scotta už videli prví recenzenti. Snímka dostáva rozdielne hodnotenia, keď ju chváli veľká časť kritikov, no tí francúzski sú nekompromisní a kritizujú jednu vec za druhou.

Režisér Ridley Scott im odkázal, že si z toho nič nerobí. „Francúzi nemajú radi ani samých seba,“ uviedolNiektorí film nazvali antifrancúzskym a probritským, iní zase kritizujú historické nezrovnalosti a nechcene vtipné vystupovanie Napoleona (hrá ho oscarový Joaquin Phoenix).

Odporúčané
Najlepšie horory odohrávajúce sa cez deň. Títo geniálni filmári naháňajú hrôzu aj za vidna Najlepšie horory odohrávajúce sa cez deň. Títo geniálni filmári naháňajú hrôzu aj za vidna 20. novembra 2023, 12:30

Scott sa nedávno vyjadril aj k historikovi, ktorý kritizoval niektoré historické nezrovnalosti vo filme. Zmohol sa na krátke, ale veľavravné „Get a life“ (voľne preložené ako „nerieš hlúposti“ či „nebuď nerd“). Napoleon sa do slovenských kín dostane už tento štvrtok 23. novembra 2023. Po 93 recenziách má na Rotten Tomatoes priemerné hodnotenie 6,7/10.

Domov
Zdieľať
Diskusia