Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2023, 14:30
Čas čítania 3:26
Dominik Vetrák

10 hercov, ktorí natáčali filmy opití a nadrogovaní. Ktorý herec sa na pľaci zobudil po tom, čo vypadol z eskalátora?

10 hercov, ktorí natáčali filmy opití a nadrogovaní. Ktorý herec sa na pľaci zobudil po tom, čo vypadol z eskalátora?
Zdroj: Universal/Sony Pictures
FILMY A SERIÁLY HOLLYWOODSKI HERCI
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Niektorí herci už stres na natáčaní nezvládli alebo si povedali, že alkohol patrí k ich postavám, a tak pracovali opití či pod vplyvom drog.

Hollywoodske hviezdy sa odjakživa radi zabávali. V minulosti sa to nedialo len po natáčaní, ale aj počas neho, keď pravidlá ešte neboli také prísne. Aj v súčasnosti sa však občas stane, že sa herci vykašlú na svoje povinnosti, trochu to preženú s alkoholom alebo si myslia, že sa stav pod vplyvom omamných látok viac hodí k ich postave. 

Máloktorý človek sa asi v práci za celý svoj život neukázal aspoň raz po nejakej ťažkej párty, takže týmto článkom rozhodne celebrity nižšie nechceme kritizovať, len poukázať na zaujímavé prípady, keď sa im „podarilo brbľať“ na pľaci. 

Odporúčané
Najlepšie horory odohrávajúce sa cez deň. Títo geniálni filmári naháňajú hrôzu aj za vidna Najlepšie horory odohrávajúce sa cez deň. Títo geniálni filmári naháňajú hrôzu aj za vidna 20. novembra 2023, 12:30

Margot Robbie (The Wolf of Wall Street)

Vlk z Wall Street bol pre Margot Robbie prienikom do Hollywoodu, v ktorom sa navždy zviditeľnila. Počas natáčania však podľa vlastných slov nič také neočakávala a bála sa, že si ju nikto nevšimne. 

Alkohol pila pred svojou úvodnou scénou, v ktorej má na sebe len podväzky a topánky na opätkoch a ukáže sa pred DiCapriom celkom nahá. Herečka priznala, že bola extrémne nervózna a potrebovala si dať niekoľko drinkov tequily. 

Cate Blanchett a Sarah Paulson (Carol)

Blanchett s úsmevom na perách spomína na natáčanie snímky Carol, počas ktorej sa naučila novú hollywoodsku terminológiu. „Rekvizitár sa nás opýtal: ,Do you want to go hot?‘ Jasné, že sme odpovedali áno. Až potom sme zistili, že to znamená skutočný alkohol v scénach. Pamätám si, že som zle vyslovila meno v jednej zo scén, no nič viac. Bolo to ozaj zlé, opitosť som vôbec nemusela hrať.“

Nicolas Cage (Leaving Las Vegas)

„Nikdy nepijem, keď hrám, ale chcel som v niektorých scénach zahrnúť skutočné pitie. Takže v tej scéne v kasíne, keď som vyvádzal, som bol skutočne opitý. Keď kričím ,Som jeho otec!‘, je to úplná improvizácia.“ Cage chcel túto scénu vyzdvihnúť použitím alkoholu a tiež ho asi prijal viac, než sa patrilo.

Fred Astaire (Holiday Inn)

Obľúbený muzikál Holiday Inn z roku 1942 je známy aj tým, že herec Fred Astaire, ktorý v ňom tancoval „svoj opitý tanec“, vôbec nemusel hrať. Po každej klapke si dal panáka a do filmu sa nakoniec dostal až siedmy pokus, takže vtedy už mal v sebe poriadnu dávku alkoholu. 

Robert Pattinson (The Lighthouse)

Robert Pattinson pre magazín Esquire povedal, že sa pri natáčaní novinky The Lighthouse opil, pomočil či jedol blato. Postavy Willema Dafoea a Roberta Pattinsona sa totiž v snímke Roberta Eggersa predvedú ako čistokrvní šialenci.

Odporúčané
Chuck Norris: v osemnástich narukoval do armády, vo Vietname prišiel o brata a dnes je hrdý republikán podporujúci Trumpa Chuck Norris: v osemnástich narukoval do armády, vo Vietname prišiel o brata a dnes je hrdý republikán podporujúci Trumpa 13. februára 2024, 12:30

Veľké množstvo vypitého alkoholu narobilo s hercom skutočné divy. „V podstate som bol celý čas v bezvedomí. Bolo to šialené. Strávil som množstvo času tým, že som sa povracal alebo pomočil.“

Jack Nicholson (Easy Rider)

Viacerí herci boli počas natáčania tohto kultového filmu opití alebo nadrogovaní. Otvorene o tom hovorili tvorcovia aj herci. Niektorí sa opili, no napríklad Jack Nicholson zhúlil množstvo jointov marihuany. V scéne, keď ho jeho filmoví kamoši prehovoria, aby si dal pár šlukov, totiž používali skutočnú marihuanu.

Nicholson podľa vlastných slov sfajčil celého jointa pri každom opakovaní scény, takže nakoniec nemusel hrať sfajčeného, ale sfajčený hral triezveho. 

Robert Shaw (Jaws/Čeľuste)

Tento skvelý herec zomrel tri roky po premiére Čeľustí, no jeho prejav z filmu v koži postavy Quinta je legendárny dodnes. Shawova postava vo filme pila a on si myslel, že urobí lepšiu prácu, ak si dá skutočne pár pohárikov. Režisér Steven Spielberg mu dal povolenie, no Shaw prišiel na natáčanie úplne nadratý.

Nezvládol sám chodiť a museli ho podopierať. Skúsili s ním scénu natočiť, ale nebolo to možné. Shaw neskôr volal Spielbergovi, či môže scénu natočiť znovu a že sa strašne ospravedlňuje. Zrejme motivovaný svojou chybou predviedol na druhý deň ráno úžasný herecký výkon. 

Carrie Fisher a Harrison Ford (Star Wars: Empire Strikes Back)

Slávni herci zo Star Wars noc pred natáčaním vôbec nespali. Celú noc totiž prehýrili a prepili s členmi kapely Rolling Stones a hercom Ericom Idleom. 

Odporúčané
Johnny Depp ako Daredevil a Megan Fox ako Catwoman. Takto by vyzerali hollywoodske hviezdy v komiksových filmoch podľa AI Johnny Depp ako Daredevil a Megan Fox ako Catwoman. Takto by vyzerali hollywoodske hviezdy v komiksových filmoch podľa AI 24. januára 2024, 9:30

„Neviem, ako si na to pamätá Harrison, ale ja presne takto. V tom filme sme sa veľmi nesmiali, ale v ten deň boli na našich tvárach úsmevy. Boli sme ešte stále opití,“ povedala herečka v rozhovore pre The Daily Beast.

Brad Pitt a Edward Norton (The Fight Club)

Asi každý, kto videl Fight Club, si pamätá scénu, v ktorej postavy Brada Pitta a Edwarda Nortona odpaľujú golfové loptičky do áut. Nešlo o plánovanú scénu. Pitt a Norton mali prestávku medzi natáčacími dňami, popíjali alkohol a zabávali sa. Keď to videl režisér David Fincher, zobral si kameru, vymyslel dialóg a natočili skvelú scénu, ktorá sa dostala aj do filmu. 

Billy Bob Thornton (Bad Santa)

Toto z celého článku prekvapí asi najmenej. Billy Bob Thornton je skvelý herec, no slávnu scénu, keď ho eskalátor „vygrcia“ na horné podlažie v komédii Bad Santa, by asi len tak nezahral. Pravdou je, že Thornton bol vtedy na mol. 

„Keď ma eskalátor vyniesol hore, v podstate ma to prebudilo. Myslel som si, že som doma, no rýchlo som si uvedomil, že som na pľaci a čo musím spraviť. V tej scéne som mal na eskalátore stáť. 

Ráno som začal s tromi pohármi vína. Potom som prepol na vodku s džúsom a dal som si ešte tri pivká. Ešteže som sa mal len párkrát zvaliť na hračky a nemal som žiadny monológ či dialóg,“ povedal herec v rozhovore pre reláciu Couch Surfing.

Domov
Zdieľať
Diskusia