Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
4. februára 2014, 17:24
Čas čítania 0:00
Gabor Boros

Stiahnite si Jo Nesba – megahit Polícia aj ako e-kniha!

KULTÚRA KNIHY
Uložiť Uložené

o svete predal vyše 20 miliónov kníh a v posledných rokoch ho hltajú aj desaťtisíce slovenských čitateľov. Jo Nesbo sa stal fenoménom severskej detektívky a práve vyšla jeho desiata kniha s inšpektorom Harry Holeom.

Stiahnite si Jo Nesba – megahit Polícia aj ako e-kniha!

Vo svete predal vyše 20 miliónov kníh a v posledných rokoch ho hltajú aj desaťtisíce slovenských čitateľov. Jo Nesbo sa stal fenoménom severskej detektívky a práve vyšla jeho desiata kniha s inšpektorom Harry Holeom. Polícia je podľa The New York Times „jedna z najtemnejších a najznepokojujúcejších kníh Jo Nesba. Pri tomto nervydrásajúcom trileri budú zimomriavky priam hmatateľné.“

Polícia sa začína tak trochu tajomne. Pripomíname si záver predchádzajúcej knihy, v ktorej guľky zasiahli hlavu a hruď policajta Harry Holeho...aby sme sa vzápätí stali svedkami brutálnej vraždy policajta. „Tretí úder pôsobil ako ľadový klin. Prerazil mu hlavu, krk a vnikol do tela. Všetko zmrzlo. Nechcem zomrieť, stihol si uvedomiť. Zdvihol ruku, aby si chránil hlavu, no keď sa ruka nepohla, uvedomil si, že ochrnul. Štvrtý úder už neregistroval, no pach vlhkej zeme mu prezradil, že leží na zemi. Pred očami mal pár špinavých čižiem. Päty sa zdvihli, čižmy sa odlepili od zeme. Dopadli. A opäť. Akoby po niečom skákali. posledná myšlienka patrila vnučke. Nesmie zabudnúť jej meno.“

Stiahnite si na Rajknih.sk úryvok z Polície ZADARMO.

Jo Nesbo opäť rozvíja príbeh o ľudskej zlobe, do ktorého vtiahne nielen obete a políciu, ale bravúrnym spôsobom aj svojich čitateľov. Na miestach, kde došlo v minulosti k niekoľkým vraždám, ktoré však nevyriešili, nájdu mŕtvych policajtov. Boli to práve oni, ktorí dané vraždy nedokázali vyriešiť. Všetkých zavraždili nanajvýš brutálnym spôsobom. V nemocnici v Osle zatiaľ leží zranený muž v kóme. Polícia ho prísne stráži a nikto sa nesmie dozvedieť meno tajomného pacienta... Keď začnú pribúdať zavraždení policajti, je jasné, že nejde o náhodu. Aj ich zabili drsným spôsobom a všetkých spájajú nevyriešené prípady z minulosti. Kto trestá políciu za zbabrané vyšetrovania? Neexistujú žiadne stopy a ani najlepší policajný inšpektor Harry Hole nie je k dispozícii. Dokáže ho niekto nahradiť?

„Ako zvyčajne, brilantný Nesbo je niekoľko krokov pred vami...“
The Sun

„Upokojte sa pohárikom Akvavitu a pripravte sa na dlhú noc!“

The Independent

„Asi doteraz najlepšia kniha s Harry Holeom.“
Mail on Sunday

„Fanúšikovia série s Harry Holeom vedia, čo môžu čakať...a nebudú sklamaní.“
Escapism

Stiahnite si Jo Nesba – megahit Polícia aj ako e-kniha!

Na www.severskekrimi.sk nájdete viac mrazivých príbehov z drsného severu a súťaž o 8- dňový zájazd do Nórska po stopách Harryho Holea! Treba odpísať kód z pásky na knihe – dobrou správou je, že zapojiť sa môžu aj tí, ktorí si kúpia elektronickú verziu Polície. Zároveň môžete hrať o 160 ďalších cien.

Stiahnite si Jo Nesba – megahit Polícia aj ako e-kniha!
Domov
Zdieľať
Diskusia