Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
10. novembra 2023, 9:49
Čas čítania 1:54
Dominik Vetrák

Na konci The Marvels sa stali 2 veci, ktoré navždy zmenia svet Marvelu a Avengerov

Na konci The Marvels sa stali 2 veci, ktoré navždy zmenia svet Marvelu a Avengerov
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY THE MARVELS
Uložiť Uložené

Čo sa stalo na konci snímky The Marvels a o čom bola prekvapivá potitulková scéna?

Konce marvelovských filmov bývajú už tradične plné prekvapení a menších odhalení o budúcich filmoch a projektoch. Inak tomu nebolo ani v prípade The Marvels. 

V nasledujúcich odsekoch budú spoilery k filmu a aj k budúcnosti sveta Marvelu.

Odporúčané
RECENZIA: The Marvels – Girl Power víťazí RECENZIA: The Marvels – Girl Power víťazí 10. novembra 2023, 13:30

Ešte pred prekvapivou potitulkovou scénou, ktorá leakla na internete už pred niekoľkými dňami, sa diváci dočkali zrodu Young Avengers. V komiksoch ide o tím mladých hrdinov či deti pôvodných hrdinov. Dajú sa dokopy ako tím mladých Avengerov a riešia síce veľké problémy, ale nie až také ako hlavní Avengers (nebudú bojovať proti Kangovi a iným superzáporákom). 

Na konci The Marvel sa Kamala Khan alias Ms. Marvel rozhodne, že sa jej veľmi páčilo pracovať v tíme superhrdinov. Osloví teda Kate Bishop alias Hawkeye zo seriálu Hawkeye. Ona je jej prvou voľbou pre nový, mladý tím Avengers. Spomenie však aj dcéru Ant-Mana zo snímky Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Vo svete Marvelu je viacero mladých, detských hrdinov.

Young Avengers
Zdroj: Marvel Studios

Do tímu sa môže dostať aj Hulkov syn Skaar (objavil sa na konci seriálu She-Hulk), America Chavez z Doctor Strange 2 či Ironheart, ktorá bola v Black Panther 2 a v roku 2024 dostane vlastný seriál. 

Ešte väčšie prekvapenie však divákov čakalo v potitulkovej scéne. V nej sa objavila Monica Rambeau, ktorá po udalostiach filmu ostala uviaznutá v inej dimenzii, odkiaľ musela uzatvoriť trhlinu v čase a priestore. Následne vo vesmíre zrejme omdlela a našla ju variantka jej mamy (alternatívna verzia rovnakej postavy z iného univerza). V tomto svete nie je pilotkou, ale hrdinkou menom Binary (hrá ju tá istá herečka – Lashana Lynch). 

Monica sa prebúdza v divákmi známom prostredí. Ide o liečebňu v X-Mansion v sídle X-Men. Nie je však na 100 % potvrdené, že ide o rovnaký svet X-Men, aký diváci poznajú z filmov od štúdia 20th Century Fox. Hrdinka Binary v tom svete nebola. Nápoveďou by mohla byť prítomnosť hrdinu Hanka McCoya alias Beasta.

Toho hrá v The Marvels Kelsey Grammer, ktorý túto postavu stvárnil aj vo filme X-Men 3: The Last Stand. Avšak, tento Beast je digitálny. Má skvelý dizajn, ale jeho digitálny vzhľad vytvorený pomocou počítačov a nie kostýmov to celé kazí. 

Je to teda svet X-Men z viacerých filmov, alebo celkom nová dimenzia, v ktorej sú podobní X-Men? Odpoveď na túto otázku zrejme nepríde tak skoro. Možno až v treťom Deadpoolovi na budúci rok, v ktorom majú mať pôvodní X-Meni dôležitú rolu. V každom prípade, X-Meni konečne vstúpili do sveta Marvelu a je tak zrejme potvrdené, že budú dôležitou súčasťou Avengers: Secret Wars. Tu sa dozvieš prečo. 

Film The Marvels je aktuálne v kinách. V recenzii sme mu dali 6/10.

Domov
Zdieľať
Diskusia