Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
7. novembra 2023, 17:33
Čas čítania 1:08
Karolína Uličná

Fortnite prekonal historický rekord: hru si po vrátení starej mapy zapol v jeden deň na celom svete šialený počet ľudí

TECH FORTNITE HRY
Uložiť Uložené

Populárna battle royale hra trhá rekordy a vyzerá to tak, že sa opäť vrátila na svoj niekdajší vrchol.

Fortnite má opäť hype. Postaral sa o to predovšetkým nový update, ktorý do aktuálnej piatej sezóny štvrtej kapitoly pridal starú „OG“ mapu. Populárna battle royale hra vyvinutá spoločnosťou Epic Games odvtedy doslova láme rekordy. Po šiestich rokoch svojej existencie dokonca zaznamenala najvyšší počet aktívnych hráčov za jeden deň.

Ako informuje portál Gaming Bolt, Fortnite prekonal svoj vlastný rekord, keď si hru za jeden deň zaplo šialených 44,7 milióna ľudí. Hráči tejto hry dokopy za jeden deň nahrali až 102 miliónov hodín. Dokonca aj počas pracovného (a vyučovacieho) času bolo v pondelok o 10.30 h pripojených viac ako 2,7 milióna hráčov, čo je zhruba dvakrát toľko ako pred týždňom v tom istom čase.

Ďalší rekord, ktorý sa hre podarilo zlomiť, je, že v jednom čase hralo Fortnite súčasne viac ako 6,1 milióna hráčov. Hráčska komunita si starú mapu s pôvodnými lokalitami ako Tilted Towers či Lucky Landing doslova „vyžobrala“, a preto niet divu, že keď ju Epic Games vrátil do hry, doslova tým spôsobil ošiaľ. Hru si po dlhom čase spustilo také množstvo hráčov, že začali padať nielen rekordy, ale aj servery.

Nával hráčov mala problém zvládať aj oficiálna webová stránka hry. Krátko potom, ako v piatok doobeda (3. novembra) vydali update na štvrtú sezónu štvrtej kapitoly prinášajúcej návrat pôvodnej mapy, hráči sa okamžite dali do hrania. Na vstup do hry čakali desiatky minút aj poobede. Fortnite pravidelne aktualizuje príbehy hry každých 50 až 70 dní novými mapami, zbraňami, predmetmi a úlohami na oživenie hry.

Odporúčané
Fortnite vrátil do hry pôvodnú „OG“ mapu po piatich rokoch. Po návale hráčov začali padať servery Fortnite vrátil do hry pôvodnú „OG“ mapu po piatich rokoch. Po návale hráčov začali padať servery 4. novembra 2023, 14:17

Mapa priniesla aj originálne staré zbrane ako klasickú taktikalku či scar. Piata sezóna aktuálnej kapitoly prináša okrem pôvodnej mapy aj viaceré dávno známe miesta, ako napríklad Pleasant Park, Haunted Hills, Junk Junction, Lazy Links či Risky Reels, Loot Lake a množstvo ďalších.

Fortnite
Zdroj: Epic Games/propagační materiál
Domov
Zdieľať
Diskusia