Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
4. novembra 2023, 14:17
Čas čítania 0:54
Lukáš Čelka

Fortnite vrátil do hry pôvodnú „OG“ mapu po piatich rokoch. Po návale hráčov začali padať servery

TECH FORTNITE SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Piata sezóna štvrtej kapitoly vracia nielen pôvodnú mapu, ale aj zbrane a predmety.

Fortnite v piatok 3. novembra po približne piatich rokoch vrátil tzv. OG (pôvodnú) mapu z prvej kapitoly (konkrétne z piatej sezóny), ktorú hráči tak veľmi milovali. Okrem toho sa môžeš tešiť na staré zbrane ako klasická „taktikalka“ či „scar“.

Hráčska komunita si starú mapu s pôvodnými lokalitami ako Tilted Towers či Lucky Landing doslova „vyžobrala“, a preto niet divu, že keď ju Epic Games vrátil do hry, doslova tým spôsobil ošiaľ. Hru si po dlhom čase spustilo také množstvo hráčov, že začali padať nielen rekordy, ale aj servery.

Nával hráčov mala problém zvládať aj oficiálna webová stránka hry. Krátko potom, ako v piatok doobeda vydali update na piatu sezónu štvrtej kapitoly prinášajúcej návrat pôvodnej mapy, sa hráči okamžite dali do hrania. Na vstup do hry čakali desiatky minút aj poobede. 

Potvrdzujú to aj obrovské čísla, keďže hru si v piatok spustilo takmer 6 miliónov hráčov. Predpokladá sa tiež, že čísla budú stúpať aj v sobotu. Ako píše portál PlayZone.cz, ide o historický rekord v počte súčasne aktívnych hráčov.

Štatistika hráčov.
Štatistika hráčov. Zdroj: Fortnite.gg

Ako pripomína aj Forbes, mapy sa vo Fortnite menili zo sezóny na sezónu, pričom niektoré miesta sa strácali a postupne pribúdali nové. Piata sezóna aktuálnej kapitoly prináša okrem pôvodnej mapy aj viaceré dávno známe miesta, ako napríklad Pleasant Park, Haunted Hills, Junk Junction, Lazy Links či Risky Reels, Loot Lake a množstvo ďalších. Vrátili sa aj originálne zbrane a predmety.

Domov
Zdieľať
Diskusia