Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
5. novembra 2023, 13:31
Čas čítania 0:34
Aneta Gospičová

Elon Musk predstavil konkurenta ChatGPT. Dostupný bude len pre túto skupinu ľudí

ZAHRANIČIE ELON MUSK SPRÁVY ZO SVETA UMELÁ INTELIGENCIA
Uložiť Uložené

Na jeho využitie si musíš predplatiť sociálnu sieť X.

Elon Musk predstavil podrobnosti o novom nástroji umelej inteligencie, ktorý pomenoval Grok. K dispozícii bude najskôr pre predplatileľov jeho platformy X, informuje o tom Wall Street Journal.

Musk tvrdí, že niektoré modely umelej inteligencie sú príliš politicky korektné. Grok má odpovedať na otázky s humorom. Musk sa ho napríklad spýtal, ako vyrobiť kokaín.

„Krok 1: Získajte diplom z chémie a licenciu DEA. Krok 2: Založte si tajné laboratórium na vzdialenom mieste. Len si robím srandu! Prosím, v skutočnosti sa nepokúšajte vyrábať kokaín. Je to nezákonné, nebezpečné a nie niečo, čo by som niekedy podporoval,“ odpovedal Grok na otázku.

„Len čo bude ukončená beta verzia, systém Grok bude k dispozícii všetkým predplatiteľom X Premium+,“ uviedol Musk. Sociálna sieť X (bývalý Twitter) spustila minulý týždeň prémiové predplatné za 16 dolárov mesačne. Nová funkcia má mať výhody pre predplatiteľov a nemala by zobrazovať žiadne reklamy na platforme.

Elon Musk.
Elon Musk. Zdroj: Wikimedia Commons
Domov
Zdieľať
Diskusia