Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. októbra 2023 o 11:21
Čas čítania 0:45
Eduard Starkbauer

Test v štýle Al Caponeho: pozri sa, ako do novej Tesly vyprázdnili celý zásobník samopalu

TECH TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Elon Musk hovoril o teste v štýle Al Caponeho.

Tesla Cybertruck prešla drsným testom nepriestrelnosti. Do karosérie novinky Muskovej automobilky vystrieľali celý zásobník historického bubnového samopalu Tommy Gun. Automobil s desiatkami zásahov na strane vodiča sa podľa Teslarati neskôr dokonca vydal zajazdiť si po diaľnici. Generálny riaditeľ automobilky Elon Musk prezradil, že išlo o test „v štýle Al Caponeho“.

Extrémnemu testu bol v tom čase ešte prototyp Cybertrucku vystavený aj v roku 2019. Spolu s hlavným konštruktérom Franzom von Holzhausenom sa vtedy Musk odolnosť snažil dokázať údermi kladiva a oceľovej gule. Výsledkom boli rozbité okná. Automobil odvtedy prešiel konštrukčnými zmenami a dnes sú okná Cybertrucku odolnejšie. Pri náraze so silou 2 joulov vraj existuje 10-percentná možnosť, že materiál povolí. 

Musk v minulosti naznačil, že Cybertruck bude najdokonalejšou technológiou ochrany pred apokalypsou, pričom satiricky naznačil, že budú k dispozícii doplnky, ako je plameňomet Boring Company.

Odporúčané
Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km 4. septembra 2023 o 16:00

Tesla už s pásovou výrobou elektrického pick-upu začala vo svojej novej továrni v Austine. Prvý Cybertruck bol postavený 15. júla. Prví zákazníci autá dostanú už 30. novembra.

Tesla
Zdroj: Twitter/Tesla Owners Silicon Valley
Domov
Zdieľať
Diskusia