Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. januára 2014, 15:35
Čas čítania 0:00
Gabor Boros

Čoraz populárnejší CrossFit sa predstaví divákom v Bratislave

ŠPORT BRATISLAVA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Na CrossFit podujatí v Bratislave sa predstavia 2 Slovenky a 1 Slovák. Central Europe Throwdown je prvá súťaž v strednej Európe, ktorá svojou kvalitou a obsahom zasiahne CrossFit elitu celej Európy.

Čoraz populárnejší CrossFit sa predstaví divákom v Bratislave

Central Europe Throwdown je prvá súťaž v strednej Európe, ktorá svojou kvalitou a obsahom zasiahne CrossFit elitu celej Európy. Centrom diania bude práve Slovensko, konkrétne Bratislava. Tí najlepší si budú môcť porovnať sily 9. februára 2014, v športovej hale Elán. Zo Slovákov sa medzi 50 mužov prebojoval Erik Tóth, a zo žien sa v 30-tke súťažiacich predstavia Mária Luliaková a Tina Perlácová.

Slovensko bude mať na Central Europe Throwdown 3 zástupcov. Erik Tóth je jediným mužom zo Slovákov v súťaži. Tina Perlácová, ktorá je jednou z najúspešnejších reprezentantiek v tomto športe, sa momentálne pripravuje v Red Royal CrossFit Team-e. Mária Luliaková trénuje v Trenčíne, kde začiatkom roka otvorila prvý CrossFit gym. Svoj postup medzi najlepších hodnotí takto, „moje očakávania sa prekonali už tým, že som postúpila, preto sa budem snažiť v Bratislave ísť na maximum. Myslím, že CrossFit môže cvičiť každý – bez rozdielu veku, pohlavia, či fyzickej kondície. Pokiaľ je tréning rozumne nastavený a upravený, dajú sa s CrossFit-om dosiahnuť skutočne neuveriteľné výsledky.“

Čoraz populárnejší CrossFit sa predstaví divákom v Bratislave

Kvalifikácia prebiehala v prvej polovici decembra v oficiálnych CrossFit gymoch, kde bolo vybraných 50 mužov a 30 žien s najlepšou kondíciou do finále. To bude prebiehať tromi vyraďovacími kolami a ukončené finálovým workoutom. Avizovaná je aj účasť svetových CrossFit atlétov. Celkovo sa bude súťažiť o 5 000 eur. „V Bratislave na Central Europe Throwdown privítame najlepších CrossFiterov z Poľska, Maďarska, Česka, Rakúska, ale aj zo Škandinávie. Radi by sme ako organizátori ukázali, že slovenský CrossFit a táto súťaž je na európskej úrovni,“ hovorí Jindro Tovaryš, jednotka CrossFitu na Slovensku.

Čoraz populárnejší CrossFit sa predstaví divákom v Bratislave


Viac informácií na centraleuropethrowdown.com, kde budú vyhlásené aj všetky podmienky súťaže. Organizátormi eventu sú Power Gears, BodyWorld, CrossFit Pressburg a CrossFit Bratislava, v spolupráci s poprednou športovou značkou Reebok, ktorá je svetovým sponzorom CrossFitu.

Lístky si je možné zakúpiť na ticketportale, klikni sem. 

Ak by si chcel dva lístky zdarma, máme pre teba súťaž:

1. Odpovedz na otázku: Koľko Sloveniek a Slovákov sa predstaví v súťaži Central Europe Throwdown?

2. Správnu odpoveď posielajte na [email protected], nezabudni na predmet CETD

3. Súťaž trvá do 1. februára, následne víťaza budeme kontaktovať emailom.

Víťažka: Natália M.

Ak ťa zaujíma fitness a zdravý životný štýl, sleduj Fitcult na facebooku aj instagrame!

Domov
Zdieľať
Diskusia