Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
5. októbra 2023, 13:04
Čas čítania 1:40
Daniel Mikolášik

Odsúdený raper Karlo odohral vo väzení koncert. Za mrežami chce vydať dva albumy

HUDBA KARLO MILION PLUS VÄZENIE ŽIVOT VO VÄZENÍ
Uložiť Uložené

Očakávané Karlove albumy podľa jeho slov na Slovensku nemajú obdobu. Plánuje ich vydať cez svoje domovské vydavateľstvo Milion Plus.

Raper Karlo mal v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody (ÚVTOS) Dubnica nad Váhom rapový koncert. Odohral sa v jedálni pre odsúdených. Išlo o celoústavný koncert, ktorý zorganizovali odsúdení z hudobného krúžku pod vedením väzenského dekana, informuje ZVJS na svojom webe.

Koncert otváral práve raper pochádzajúci z Lučenca a člen najznámejšieho českého rapového vydavateľstva Milion Plus Karlo. Priamo z väzenia zároveň ohlásil, že počas výkonu trestu má v pláne vydať dva rapové albumy.

Koncert slovenského rapera Karla vo väzení
Koncert slovenského rapera Karla vo väzení Zdroj: ZVJS

„Bolo mi umožnené pokračovať v mojej hudobnej tvorbe, ktorej som sa profesionálne venoval aj na slobode. Momentálne pracujem na dvoch albumoch, ktoré by som chcel vydať počas výkonu môjho trestu. Rapový album nahrávam počas práce hudobného krúžku, ktorý pracuje pod vedením ústavného dekana, v priestoroch viacúčelovej miestnosti a skladu hudobných nástrojov, ktorý využívam ako provizórne nahrávacie štúdio,“ uviedol raper.

Odporúčané
Počas lúpeže zabil ženu, po 44 rokoch diskriminácie sa dostal z cely smrti na slobodu Počas lúpeže zabil ženu, po 44 rokoch diskriminácie sa dostal z cely smrti na slobodu 2. decembra 2023, 9:30

Lepšiu akustiku v štúdiu dosiahol podľa svojich slov prostredníctvom akustického paravanu, ktorý podľa jeho návrhu zhotovili odsúdení zaradení v rámci vnútornej prevádzky ústavu na pozícii stolár.

„Beaty si produkujem sám na malej prenosnej workstation, ktorú používam aj pri nahrávaní vokálov. Tie nahrávam na ústavný mikrofón cez mixpult. Druhý album, na ktorom pracujem, radím žánrovo do elektronickej experimentálnej hudby a najviac pri ňom využívam groovebox a syntezátor Elektron model cycles, ktorý pracuje na báze FM syntézy,“ vysvetlil Karlo.

karlo milion plus väzenie výkon trestukarlo milion plus väzenie výkon trestukarlo milion plus väzenie výkon trestukarlo milion plus väzenie výkon trestu
Zobraziť galériu
(6)

Dodal, že podobné projekty na Slovensku nemajú obdobu a plánuje ich vydať ako plnohodnotné albumy vo vydavateľstve. S najväčšou pravdepodobnosťou práve cez svoj domovský label Milion Plus. Karlo sa okrem toho pred dvomi dňami prostredníctvom svojho admina po takmer 4 mesiacoch opäť pripomenul aj svojim fanúšikom na Instagrame.

Pridal fotku od svojej pedagogičky, ako sedí za svojimi hudobnými nástrojmi (mixom, klavírom a digitálnym prenosným syntetizátorom). Tie mu pred časom povolili vo väzení používať, vďaka čomu môže plnohodnotne tvoriť novú hudbu. „Môj setup, kým som tu. Pozdravujem vás,“ napísal Karlo v príspevku.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Karlo (@karlojetomeno)

Karlo, civilným menom Juraj Čaba, si odpykáva 7-ročný trest za prevážanie viac ako 1,5 kilogramu marihuany a viac než 150 gramov kokaínu v papierovej krabici vo vlaku z marca minulého roka. 

Odporúčané
Ak Kočnerovi nechutili palacinky, mohol sa sťažovať vyššie: takto fungujú jedálne v slovenských väzniciach Ak Kočnerovi nechutili palacinky, mohol sa sťažovať vyššie: takto fungujú jedálne v slovenských väzniciach 1. decembra 2023, 18:30

„Expertíznym skúmaním bolo zistené, že šlo o kokaín s hmotnosťou 152,75 g, čo zodpovedá minimálne 1 528 obvyklým jednorazovým dávkam. Celková hodnota zaisteného kokaínu bola vyčíslená na 12 220 eur,“ informovala ešte vtedy polícia.

Pôvodne raperovi za prevážanie veľkého množstva drog hrozilo 10 až 15 rokov. Karlo sa pred súdom k spáchaniu skutku priznal a oľutoval ho. Za svoju motiváciu označil výhradne peniaze a súd požiadal o najnižší možný trest. Nakoniec tak dostal 7 rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia