Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. augusta 2023, 13:38
Čas čítania 1:11
Daniel Mikolášik

VIDEO: Rita Ora si pohnevala fanúšikov z rodného Kosova. Čelí kritike za to, že na koncerte mávala srbskou vlajkou

HUDBA KONCERTY KOSOVO RITA ORA SRBSKO
Uložiť Uložené

Speváčku vraj oslepili svetlá a nevedela preto identifikovať, akú vlajku drží.

Popová hviezda Rita Ora si vyslúžila poriadnu dávku kritiky od svojich rodákov z Kosova. Britská speváčka s kosovskými koreňmi totiž počas sobotňajšieho koncertu na festivale SZIN v Maďarsku niekoľko minút tancovala s vlajkou Srbska, s ktorou mávala, zahaľovala sa do nej a kládla si ju na hlavu, informoval o tom web stanice Klan Kosova.

Etnická Albánka tvrdí, že došlo k nedopatreniu. Vraj totiž pre žiaru z reflektorov na pódiu nevedela identifikovať, akú vlajku drží, hoci na videozáznamoch z koncertu jasne vidieť, že sa na ňu počas vystúpenia skladieb Lonely Together či Anywhere niekoľkokrát pozrela.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Anabel Entertainment (@anabel.entertainment)

„Počas vystúpenia na festivale SZIN v Maďarsku mi podal vlajku mladý fanúšik. Svetlá mi na pódiu svietili do očí a ja som preto presne nevidela, akého štátu tá vlajka bola. Len čo som odišla zo scény, uvedomila som si, že to je srbská vlajka a nie maďarská,“ reagovala po kritike popová speváčka a dodala, že je „hrdou Albánkou“. Podľa jej slov nemala v pláne vyjadriť neúctu voči svojmu pôvodu ani uraziť svoj národ alebo rodinu.

Spor medzi Srbskom a Kosovom sa ťahá už desaťročia. Situácia medzi obomi krajinami bola vyostrená aj minulé leto, keď sa na hraniciach týchto dvoch krajín strieľalo. Kosovo jednostranne vyhlásilo nezávislosť od Srbska vo februári 2008. Väčšina členských štátov EÚ samostatnosť krajiny uznala, avšak Cyprus, Grécko, Rumunsko, Španielsko a dokonca ani Slovensko tak doteraz neurobili.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Etnickí Srbi, ktorí tvoria väčšinu na severe Kosova, neuznávajú autoritu Prištiny. Zostávajú politicky lojálni Srbsku, ktoré im stále poskytuje finančnú podporu. Rozhovory medzi Kosovom a Srbskom pod záštitou EÚ, ktoré sa začali v roku 2011, zatiaľ neviedli k normalizácii vzťahov.

Domov
Zdieľať
Diskusia