Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
14. júla 2023, 8:42
Čas čítania 1:13
Tímea Krauszová

VIDEO: V tomto salóne krásy ti umelé mihalnice urobí AI robot

MÓDA KOZMETICKÉ NOVINKY SKRÁŠĽOVACIE PROCEDÚRY
Uložiť Uložené

Toto je robot Kate a dnes sa postará o tvoje oči...

Kalifornský beauty salón LUUM lashes ponúka službu, ktorú urobí robot s umelou inteligenciou. Predlžovanie mihalníc vďaka „Kate“ trvá kratšie a samotná služba je tak aj lacnejšia. Kate používa počítačové videnie a umelú inteligenciu, ktorá robota poháňa, vytrénovali na prácu s umelými mihalnicami, lepidlom, pinzetami a jemným očným okolím.

@lashesbyluum The sweet satisfaction of the perfect isolation 🙌 #lashebyluum #lashtok #lashtech #lashrobot #chatgpt #AI #technology ♬ I’ll Keep You Safe - Shiloh Dynasty & Shiloh Beat

Robot pracuje efektívne: jedným ramenom využíva pinzety a oddeľuje prirodzené mihalnice, druhé rameno zas namáča trsy do lepidla a jemne ich prikladá k oku. Vraj to takmer vôbec necítiť a podľa Washington Post zvykli klientky počas služby aj zaspať. Procedúra je podľa šéfa salónu bezpečná.

Pri službe je potrebný aj človek: kozmetičky klientky pripravia, teda urobia čistenie pleti v okolí očí, priložia vankúšiky pod oči a po robotovi ešte prácu skontrolujú a v prípade potreby dorobia, čo treba.

Anketa:
Vieš si predstaviť zveriť svoje mihalnice robotu?
Jasné.
Neviem, potrebujem viac informácií.
Určite nie, nechcem prísť o oko.
Jasné.
50 %
Neviem, potrebujem viac informácií.
13 %
Určite nie, nechcem prísť o oko.
38 %

Napriek tomu služba trvá podstatne kratšie (len okolo 50 minút miesto zvyčajných 90 – 120). Nathan Harding, CEO a zakladateľ salónu, ktorý založil aj tech firmu Ekso Bionics, pre WP povedal, že salóny takto môžu pracovať na viacerých klientkach naraz. Robotov už ponúkajú aj iným salónom, medzi záujemcami je aj americká sieť drogérií Ulta Beauty.

@theashleyaesthetic My obsession with AI is out of control! So i headed to Luum Lash in oakland and a bot did my lashes ☺️! Such a cool expereince like for part 2 with results and details! #lashes#ai#robot#techie#tech#artficialintelligence #chatgpt #ulta ♬ Temptation - Prod. Dior

Nemyslí si, že zatiaľ nahradia ľudí. Iba im uľahčí prácu – nebudú sa musieť toľko skláňať a ničiť si chrbát. Lacnejšia a rýchlejšia služba je podľa neho vhodnejšia pre tých, ktorí nemajú s umelými mihalnicami skúsenosť.

Podobne pracujú aj roboti, ktorí pomáhajú pri transplantácii vlasov u ľudí s androgénnou alopéciou, AI využíva aj robota, ktorý ti za 10 minút bezchybne namaľuje nechty.

Domov
Zdieľať
Diskusia