Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júla 2023, 14:00
Čas čítania 6:06
Tereza Šnajdrová

Je synom slávneho bubeníka, naspieval miliónový hit a chodí s Charli D’Amelio. Kto je Landon Barker?

Je synom slávneho bubeníka, naspieval miliónový hit a chodí s Charli D’Amelio. Kto je Landon Barker?
Zdroj: Getty Images/Phillip Faraone
OSOBNOSTI KOURTNEY KARDASHIAN TRAVIS BARKER
Uložiť Uložené

O Landonovi Barkerovi môžeme hovoriť ako o módnej ikone, talentovanom hudobníkovi aj ako o mladíkovi, ktorý mal ustlané na ružiach. Aký je v skutočnosti?

Landon Barker sa narodil do slávnej rodiny – jeho otec je bubeník kapely Blink-182 Travis Barker a jeho matka relatívne úspešná modelka. Aj napriek tomu, že sa Landon už od malička pohyboval medzi celebritami, na svojom životnom úspechu pracuje sám, a to ako v oblasti hudby a módy, tak aj v oblasti psychického zdravia. Spoznaj Landona Barkera a pridaj sa do nášho fanklubu!

Landon who? Meet the Barkers

Landon Barker sa narodil 9. októbra 2003 v Kalifornii, a hoci sa vždy pohyboval vo svete celebrít, viac pozornosti sa k nemu začalo upínať až v roku 2022. Je synom jedného z najslávnejších bubeníkov sveta Travisa Barkera a modelky Shanny Moakler. Jeho rodičia sa síce v roku 2008 rozviedli, ale aj naďalej spolu udržiavali vzťah, aby ich deti vyrastali v úplnej rodine. Možno práve to Landona urobilo takým, aký je – vyspelým, rozumným a pokorným.

Landon sa na televíznych obrazovkách objavil už v roku 2005, keď sa na stanici MTV vysielala reality šou Meet the Barkers. Program sledoval každodenný život rodiny vrátane otcových hudobných turné, na ktoré vychádzal s kapelou Blink-182 a na ktorých ho často sprevádzal práve aj malý Landon. Reality šou nakoniec mala celkom dve sezóny so 16 dielmi a po jej skončení sa malý Landon z verejného priestoru stiahol.

Odporúčané
Ambasádorka greenwashingu? Kourtney Kardashian obhajuje značku Boohoo, ktorá ponúka stovky nových modelov každý týždeň Ambasádorka greenwashingu? Kourtney Kardashian obhajuje značku Boohoo, ktorá ponúka stovky nových modelov každý týždeň 17. septembra 2022, 14:30

O osemnásť rokov a jedno maturitné vysvedčenie neskôr sa Landon opäť dostal do žiary reflektorov. Tentoraz však preto, že má viac ako 2 milióny sledujúcich na Instagrame, vyše 5 miliónov sledujúcich na Tiktoku a razí si vlastnú cestu vo svete šoubiznisu ako hudobník, skladateľ a módny návrhár. A priateľ najsledovanejšej tiktokerky sveta Charli D’Amelio.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Landon Barker (@landonasherbarker)

Miliónový song s Machinom Gun Kellym

Dnes už devätnásťročný mladík sa podľa vzoru svojho otca snaží presadiť v hudobnom priemysle. Od roku 2018 vystupoval pod pseudonymom OTG Landon, pod ktorým môžeš tiež na Spotify nájsť štyri jeho single. Tie sa však od hudobnej cesty Travisa líšia – Landon tiahne viac k rapu. Jedno ho však, naopak, so slávnym bubeníkom spája. „Najlepšia rada, ktorú mi kedy otec dal, je, že tvrdá práca a dôslednosť sa vyplácajú. Obe tieto myšlienky sa snažím začleniť do svojho každodenného života, kdekoľvek to len ide,“ povedal v rozhovore pre Vanity Teen.

Hudbe sa Landon začal venovať už v dvanástich rokoch. „Hudbu som začal robiť, keď som mal 12 alebo 13 rokov, a pôvodne som robil rap. V poslednom čase som to však začal brať vážnejšie a venovať tomu viac času. Mám pocit, že to je v hudbe skutočne kľúčové: len čas a úsilie. Čím viac sa do toho človek pustí, tým viac rastie ako umelec aj ako osobnosť a tým viac má o čom písať, tým viac sa venuje tvorivému procesu,“ komentuje svoj vzťah k hudbe, ktorá je pre neho všetkým. Napríklad aj spôsobom, ako hľadať odpovede, ktoré sú pochované hlboko v jeho podvedomí.

Doposiaľ najväčšieho úspechu v oblasti hudby sa mu potom dostalo v roku 2022, keď spolu s Machinom Gun Kellym naspieval singel Die in California, ktorý napísal sám. Singel sa objavil na albume MGK Mainstream Sellout a talentovaný mladík si ho spolu so slávnym spevákom strihol aj live, priamo na Madison Square Garden v New Yorku.

„Od MGK som dostal naozaj, ale naozaj dobré rady týkajúce sa toho, ako sa pohybovať na pódiu,“ pochvaľoval si Landon spoluprácu v rozhovore pre High Snobiety, pričom o Machine Gun Kellym stále hovoril ako o svojom priateľovi a nazýval ho „Kells“. „Tesne predtým, ako som vystúpil, mi povedal: ,Landon, musíš to vziať do ruky. Nepremýšľaj o tom, že sa budeš snažiť. Samozrejme, snaž sa, ale nesústreďuj sa na to, aby si bol čo najlepší – ber to všetko.‘ Určite na to budem vždy myslieť,“ dodal.

Ten večer na Madison Square Garden bol pre Landona nezabudnuteľný, a to hneď z dvoch dôvodov. Vystúpil pred dvadsiatimi tisíckami ľudí a znovu sa musel obávať o život svojho otca. Ten totiž toho večera podstúpil operáciu pre akútny zápal pankreasu. „Telefonoval som s ním a bolo to desivé. Hovoril mi, nech to tam za neho ‚zabijem‘. Tak som šiel a urobil to. Potom som sa však vrátil do šatne a telefonoval s doktormi. Bol to úžasný a zároveň ťažký okamih,“ opisoval Landon, ktorý ako svoju hudobnú inšpiráciu uvádza predovšetkým svojho otca, ale aj MGK, Willow alebo Avril Lavigne.

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia