Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júla 2023, 13:29
Čas čítania 0:54
Dominik Vetrák

Hviezdna pechota na PS5? Najočakávanejšia multiplayerovka od PlayStationu je zábavná vesmírna strieľačka

Hviezdna pechota na PS5? Najočakávanejšia multiplayerovka od PlayStationu je zábavná vesmírna strieľačka
Zdroj: PLayStation Studios/Arrowhead
TECH HELLDIVERS 2
Uložiť Uložené

Akčná co-op hra vyjde o niekoľko mesiacov na PC a PS5. Sleduj nový trailer.

Helldivers 2 je akčná multiplayerová hra od štúdia Arrowhead a jeden z najočakávanejších titulov, ktoré vyjdú do konca roka 2023. Štúdio pred ôsmimi rokmi vydalo Helldivers 1 ako co-op hru z pohľadu zhora, v ktorej hráči spoločne zabíjali vesmírne príšery.

Dvojka bude o tom istom, akurát z pohľadu tretej osoby, takže hráčov čaká oveľa krajšie grafické spracovanie a väčší adrenalín. Veľkým chrobákom požierajúcim ľudí sa totiž budú pozerať do očí. Našťastie, budú sa pred nimi môcť brániť deštruktívnym arzenálom sci-fi zbraní. 

Odporúčané
10 najočakávanejších hier do konca roka 2023 10 najočakávanejších hier do konca roka 2023 6. júla 2023, 12:30

Dej sa odohráva v budúcnosti, keď ľudia osídľujú cudzie planéty a neváhajú pritom zlikvidovať všetko živé, čo im stojí v ceste. Príbeh ironicky poukazuje na vojenské ťaženia, ktoré v mene „šírenia demokracie a stabilizovania regiónu“ likvidovali miestne obyvateľstvo.

Hra je založená na kooperácii, kde sa až štyria hráči online môžu spojiť a zabíjať monštrá na rôznorodých planétach. K dispozícii budú mať nielen zbrane, ale aj robotov, automatizované guľometné veže a ďalšie pomôcky. Treba si však dávať pozor, kam ich hráč privolá. Celkom jednoducho totiž môže zabiť svojho parťáka (hra funguje štýlom takzvaného friendly fire, keď hráčove náboje a zbrane ubližujú aj jeho parťákom). 

Helldivers 2 vyzerá ako zábavná kooperatívna akcia v sci-fi žánri. Má atmosféru, akciu a nepriateľov ako z obľúbenej série Hviezdna pechota (Starship Troopers), čo je veľké plus pre každého fanúšika akčného sci-fi.

Hra vyjde v priebehu tohto roka na PS5 a PC.

  

Domov
Zdieľať
Diskusia