Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. decembra 2013, 14:04
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Svet DC #1: Čo všetko vieme o Superman vs. Batman (Man of Steel 2) a ktorých hrdinov uvidíme?

FILMY A SERIÁLY BATMAN DC DC KOMIKSOVKY SUPERMAN
Uložiť Uložené

Po rozobratí sveta Marvelu prichádzame s novou sériou, ktorá sa bude zaoberať svetom DC a jeho prevedením na strieborné plátna. Čoho sa dočkáme v Man of Steel 2 a ktorých hrdinov uvidíme? Bude Affleck dobrým Batmanom?

Svet DC #1: Čo všetko vieme o Superman vs. Batman (Man of Steel 2) a ktorých hrdinov uvidíme?

Po tom, ako Čriepky z Marvelu dostali 8 častí (ktoré budú samozrejme pribúdať), sa pozrieme na zúbok aj konkurencii, konkrétne do sveta DC, ktoré patrí pod Warner Bros. Zatiaľ čo MCU (Marvel Cinematic Universe) stavia základy pre svoj mega svet pár rokov, Warner sa rozhodol prísť s Justice League a podobným konceptom príliš rýchlo, pomocou dvoch filmov. Nerátajme sem Nolanovho Batmana, ktorého Snyder ani nikto iný pravdepodobne neprekoná, prvým filmom v novom univerze bol tohtoročný Man of Steel. Zatiaľ čo Marvel má Kevina Feiga, Jossa Whedona a Fox Bryana Singera, Warner bude mať Zacka Snydera, ktorý sa postará o celý chod Justice League. To, či je to všetko unáhlené už nechám na vás.

Keď na tohtoročnom Comic-Cone ohlásili sequel pre MoS, ktorý stále nesie názov Batman vs. Superman, bolo jasné, že najbližšie obdobie bude toho plný internet. Kto bude hrať Batmana, prečo budú bojovať proti sebe, ako chce Batman súperiť s „nesmrteľným“ Supermanom, uvidíme vo filme aj iných hrdinov, objaví sa Lex Luthor? Tých otázok bolo až príliš a odvtedy ubehlo toľko času, že niektorých z nich nám boli zodpovedané. Najprv sa teda pozrieme, čo všetko o pripravovanom filme vieme, potom sa už premiestnime do pásma špekulácií, ktoré nám ale dosť vychádzajú.

Svet DC #1: Čo všetko vieme o Superman vs. Batman (Man of Steel 2) a ktorých hrdinov uvidíme?


Man of Steel 2 má premiéru naplánovanú na 17. júla 2015. Stále tak majú autori čas viac než rok a pol, aby nám priniesli kvalitnú komiksovku. Už teraz vieme, že sa proti sebe postavia Superman a Batman, ktorému sa určite nepáčilo, že Clark Kent v Metropolise (aj keď kvôli Generálovi Zodovi) narobil peknú paseku, zbúral pár mrakodrapov, zabil tisíce ľudí atď. Je dosť možné, že starší Batman, ktorý sa už stiahol do úzadia sa rozhodne skrotiť nášho muža z ocele, neskôr by však mali začať ťahať za jeden povraz, aj keď je otázne, proti komu. Dlhšie sa uvažuje nad Lexom Luthorom, ktorého by podľa zbožných prianí fanúšikov (mňa nevynímajúc) mohol hrať Heisenberg Bryan Cranston (Breaking Bad). Rovnako ako kolovali reči o Lexovi Luthorovi, niečo sa šuškalo aj o Doomsdayovi. Je to jeden z najnebezpečnejších a najsilnejších zloduchov v DC svete. 


O postavách celkovo je v sequeli celkom rušno. Najprv sa hovorilo o Flashovi, ktorý dostane samostatný film v roku 2016, neskôr tu boli fámy o Wonder Woman, ktorá sa s určitosťou objaví a zahrá si ju Gal Gadot (známa najmä zo série Fast & Furious, avšak ak táto „anorektička“ má hrať Amazonku, bude musieť hodne zapracovať na postave, rovnako ako to robí Ben Affleck pre úlohu netopiereho muža. Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale toto, je dosť ďaleko tomuto.


Nedávno nám bolo potvrdené, že vo filme uvidíme aj Flasha, ktorý ale herca ešte nedostal. Má ale po vzore Arrowa dostať vlastný seriál, tak uvidíme.

 

Svet DC #1: Čo všetko vieme o Superman vs. Batman (Man of Steel 2) a ktorých hrdinov uvidíme?


Okrem Flasha, Wonder Woman, Batmana a Supermana by sa údajne mal objaviť aj Nightwing/Robin/Dick Grayson. Či sa to ale aj uskutoční a kto by si ho mal zahrať, je vo hviezdach. Aj keď kolovali reči o Adamovi Driverovi, ktorý samozrejme tieto chýry znegoval. Ak by ste sa ale spýtali mňa ... meh, radšej niekto iný. 
V posledných dňoch sa ale šíri správa o tom, že Jason Momoa (Game of Thrones, Slyov Bullet to the Head) rokuje o zatiaľ neznámej úlohe pre film.


Svet DC #1: Čo všetko vieme o Superman vs. Batman (Man of Steel 2) a ktorých hrdinov uvidíme?
Svet DC #1: Čo všetko vieme o Superman vs. Batman (Man of Steel 2) a ktorých hrdinov uvidíme?


Čo sa týka schopností Batmana a Supermana, tie snáď nemusím približovať. Wonder Woman avšak taká známa byť nemusí, preto stručne: ovláda amazonský štýl boja, keďže medzi nimi vyrastala a nadľudské sily jej dali grécki bohovia. Má laso pravdy, ktoré vás donúti povedať všetko, čo viete a taktiež na ňu v zálohe čaká neviditeľné lietadlo.


Flash je zase považovaný za najrýchlejšieho hrdinu vôbec. Je veľmi chytrý a dokáže sa dostať z pekelných situácií. Tiež sa mu už podarilo cestovať v čase, atď. 

Ďalej by sa mohol objaviť Cyborg, napol človek a napol robot, ktorého otec (mimochodom, ako inak, génius) zachránil pred istou smrťou tým, že mu jeho poranené orgány a časti tela nahradil vyspelými robotickými protézami.

Svet DC #1: Čo všetko vieme o Superman vs. Batman (Man of Steel 2) a ktorých hrdinov uvidíme?

Na záver som sa rozhodol vniesť trochu svetla do témy Ben Affleck - najhorší možný Batman, akého mohol Snyder zohnať. Batman, ktorý vo filme pochová všetko dobré atď. Podľa môjho uváženia sa jedná o veľmi mylné informácie a názory. Poďme sa pozrieť na pár dôvodov, prečo tomu tak podľa mňa je.

1. Párkrát som sa stretol s „inteligentnými názormi“ o tom, že kvôli Affleckovi Man of Steel 2 prepadne, aspoň čo sa tržieb týka. Každého totižto odradí. Affleckove filmy, v ktorých stvárnil hlavnú postavu zarobili za 16 rokov 2,7 miliardy dolárov! To ale nehovoríme o filmoch, v ktorých hral druhé husle a divákov prilákal minimálne tak, ako hlavný hrdina (Good Will Hunting). 

2. Tí, čo sa vo filmovom priemysle trošku pohybujú vedia, že Ben už nejaký ten piatok okrem hereckej stoličky obľubuje aj tú režisérku a že sa mu v tom sakra darí. Ak vynecháme jeho debut spred „milióna rokov“, dostaneme snímky ako Gone Baby Gone, Mesto (The Town) a Argo, pritom ako scenárista pôsobil aj pri snímkach ako Good Will Hunting a pri svojom Argovi a Meste. To sa mi zdá byť dosť adekvátnym argumentom, keď budeme hovoriť o jeho skúsenostiach.

Ako režisér spoznal celkom iný pohľad na hercov, na hranie celkovo a z týchto skúseností následne čerpal. Jeho výkon v Argovi či v Meste sa mi veľmi páčil, Afflecka mám veľmi rád, a plus u mňa získal aj tým, že na názory „odborníkov“, ktorých bol po odhalení kastingu plný internet, viacmenej kašlal. 

3. Keď sa obzrieme do minulosti, s Batmanom a jeho hercami už boli nemalé problémy. Hoci si to nemôžem pamätať, veľakrát som čítal o tom, aká vzbura nastala po tom, ako rolu Batmana získal Michael Keaton. Ľudia plakali, tvrdili, že to je najhoršia kastingová chyba vôbec a nakoniec museli zavrieť hubu. To isté sa dialo aj s Catwoman pri Dark Knight Rises, keď Anne Hathaway bola po premiére už veľmi obľúbená herečka, ktorá svoju rolu zvládla sympaticky. 

Svet DC #1: Čo všetko vieme o Superman vs. Batman (Man of Steel 2) a ktorých hrdinov uvidíme?


Na koniec som si nechal prípad Heatha Ledgera, na ktorého si často spomínam, hoci ešte častejšie si spomínam na Jokera, pretože to boli dve odlišné osoby (cháp ako kompliment). Keď bol prijatý do role Jokera, ľudia si z neho začali uťahovať, objavovali sa dokonca aj rôzne gay žartíky a internet bol plný odborníkov, ktorí proste už rok a pol pred premiérou vedeli, že to bude otrasné. Všetci vieme, ako to nakoniec dopadlo. Nepoznám jediného človeka, ktorý by výkon Heatha nemiloval. V živote nikdy, NIKDY sa nikomu nepodarí zahrať Jokera tak, ako Ledgerovi, nech mu je zem ľahká.

Som si celkom istý, že ak Affleck nebude výborný, bude minimálne obstojný. Verím produkcii, verím, že po tom, ako obsadenie pre celý MoS a hlavne Supermana zvládli na výbornú, neurobili by takú obrovskú chybu, že by v Affleckovi nevideli niečo špeciálne.

Svet DC #1: Čo všetko vieme o Superman vs. Batman (Man of Steel 2) a ktorých hrdinov uvidíme?


Ben mi príde ako sympatický človek a viac než len dobrý herec. Drvivá väčšina internetu (možno aj ty) skutočne nevie, prečo by mal byť Affleck zlá kastingová voľba, proste to tvrdia internetové diskusie, že? A prosím vás, nezačnite sa obhajovať Daredevilom. Dobrá správa je, že ten film má viac ako 10 rokov a Ben verejne prehlásil, že ho pokladá za svoj najhorší projekt. Počkajme si teda na premiéru, a ak sa mýlim a Affleck bude fakt zlý Batman, môžete sa do mňa s radosťou pustiť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia