Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
17. júna 2023, 16:30
Čas čítania 3:36
Adam Novosad

Dojatý Clarkson stratil reč na letisku v Piešťanoch. Videli sme špeciál The Grand Tour zo Slovenska a kráľovsky sme sa bavili

FILMY A SERIÁLY THE GRAND TOUR
Uložiť Uložené

Legendárna trojica moderátorov zavítala do regiónu strednej Európy a výsledok je fantastický.

Jeremy Clarkson, James May a Richard Hammond sedia v staručkých kreslách na kraji pristávacej dráhy letiska v Piešťanoch. Nie, toto nie je fikcia fanúšikov Top Gearu, ale skutočná scéna z nového špeciálu Eurocrash známej motoristickej šou The Grand Tour, ktorá sa tentokrát rozhodla zavítať do strednej Európy. A dobre spravila, pretože sme sa po dlhšom čase naozaj kráľovsky bavili.

Plán dobrodružnej cesty naprieč naším regiónom znel jasne. Vydať sa na roadtrip, ktorý ešte nikto nikdy neabsolvoval, vo vozidlách, v ktorých nikto nikdy na žiadny roadtrip nevyrazil. Trasa viedla z poľského Gdanska pri Baltickom mori cez Slovensko, Maďarsko až do Slovinska k jazeru Bled.

Odporúčané
Matej sa 15 minút rozprával s Jeremym Clarksonom v bratislavskej reštaurácii: Šiel by som s ním do mesta na pivo, je to pohoďák Matej sa 15 minút rozprával s Jeremym Clarksonom v bratislavskej reštaurácii: Šiel by som s ním do mesta na pivo, je to pohoďák 28. júna 2022, 16:30

Na svojom nezvyčajnom dobrodružstve zažili preteky sovietskej F1, pokochali sa obrovskou sochou poľského Ježiša, nazreli do vojnovej histórie, ale slušnú dávku z viac ako 1,5-hodinového špeciálu venovali československým motoristickým unikátom práve na spomínanom letisku v Piešťanoch. 

Odkedy trio moderátorov prešlo z BBC do Amazonu a Top Gear vymenili za The Grand Tour, fanúšikovia sa často sťažovali na slabšie epizódy či príliš očividný scenár bez spontánnosti, ktorého sa Clarkson, Hammond a May držia. Tentokrát to však vyzeralo inak.

To najbizarnejšie, čo si mohli zvoliť

Výber áut sa moderátorom podaril na výbornú, keďže Clarkson z trajektu v poľskom Gdansku vyšiel v japonskej monštruozite s názvom Mitsuoka Le-Seyde, ktorá má vyzerať ako legendárny mercedes, no v skutočnosti pripomína auto rozprávkovej Cruelly de Vil.

Hammond zvolil bizarný Chevrolet SSR, teda pick-up truck vo verzii kabriolet, a May si sadol do 75-ročného mikroauta Crosley CC Four, ktoré sa hádam vojde aj do bežných vchodových dverí.

„Nechceme vyraziť v niečom, čo sa očividne hodí na našu úlohu, pretože to je skrátka nuda, no nie? Traja chlapi jazdiaci niekam v autách, ktoré na to boli vyrobené. Takže sme si schválne vybrali destináciu a autá, ktoré nutne nefugovali úplne dobre,“ okomentoval stredoeurópsky roadtrip Richard Hammond.

Táto motoristická zostava však spolu fungovala skvele. Jasné, miestami nám bolo ľúto, že James May na svojom vojnovom mikroautíčku nestíhal za svojimi kolegami, a tak sa celá epizóda niesla v znamení Maya meškajúceho do každej destinácie. Na druhej strane, tvorcovia nám to vynahradili zábermi na moderátora na poľskej diaľnici, kde brzdil premávku a predbiehať ho museli všetky okoloidúce kamióny s návesmi.

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
len za 51
a čítaj všetko bez obmedzení
Kúpiť predplatné
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 138865 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia