Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
28. júna 2022, 16:30
Čas čítania 4:54
Adam Novosad

Matej sa 15 minút rozprával s Jeremym Clarksonom v bratislavskej reštaurácii: Šiel by som s ním do mesta na pivo, je to pohoďák

ZAUJÍMAVOSTI THE GRAND TOUR
Uložiť Uložené

Keď Matej na Instagrame zbadal, že Jeremy Clarkson s Richardom Hammondom bicyklujú k hotelu River Park, vybehol za nimi. Stálo ho to viac ako hodinu hľadania, ale nakoniec sa s Clarksonom pozhováral takmer štvrťhodinu.

„Clarkson sa s nami začal vykecávať, robil si srandu a vôbec si nedával servítku pred ústa. Ani čo sa týka politickej situácie. Chvíľu sa nám ospravedlňoval za brexit, potom sa nás vypytoval na vojnu na Ukrajine, lebo chcel vedieť, ako to vnímame my,“ hovorí Matej, ktorý nielenže stretol legendárnych moderátorov Jeremyho Clarksona a Richarda Hammonda, ale dokonca s nimi strávil štvrťhodinku debatovaním v reštaurácii.

Hviezdne trio moderátorov šou The Grand Tour, ktoré tvoria Clarkson, Hammond a May, v uplynulých dňoch zabáva Slovensko svojimi vtipnými kúskami na Instagrame. Najskôr sa po príchode z Poľska zastavili v Žiline, potom strávili deň v Piešťanoch, aby napokon zakotvili v Bratislave, kde mali nabitý program. Stihli však aj pivo na námestí, obed v známej bratislavskej reštaurácii, bicyklovanie popri Dunaji či stretnutie s raperom Egom. 

Odporúčané
Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May natáčajú na Slovensku novú epizódu svojej šou The Grand Tour Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May natáčajú na Slovensku novú epizódu svojej šou The Grand Tour 26. júna 2022, 16:18

V reštaurácii na promenáde Dunaja zastihol Jeremyho Clarksona spoločne s Richardom Hammondom fanúšik Matej, pre ktorého sú moderátori ikonami a osobnými hrdinami. „Ja som tam bol možno 10 minút, ale čas pre mňa plynul inak, lebo Clarkson je jeden z mojich najväčších hrdinov už celé roky. Pritom sa hovorí, že svojich hrdinov by človek radšej nemal stretnúť,“ smeje sa Matej, ktorý pracuje pre Refresher.

Fanúšik Matej na spoločnej fotografii s moderátormi Jeremym Clarksonom a Richardom Hammondom.
Fanúšik Matej na spoločnej fotografii s moderátormi Jeremym Clarksonom a Richardom Hammondom. Zdroj: Facebook/Matej Filadelfi

Jeremy Clarkson rozprával Matejovi o Putinovi, Ukrajine aj Slovensku

Matej býva neďaleko bratislavského hotela River Park, ktorý sa nachádza na promenáde Dunaja blízko centra mesta, a tak neváhal ani sekundu, keď v podvečerných hodinách Jeremy Clarkson na svoj Instagram pridal video z toho, ako sa s Richardom Hammondom bicyklujú práve po promenáde. 

„Keď som večer prišiel domov, pozrel som si Instagram a videl som, že pred 12 minútami boli pri River Parku, čo je blízko odo mňa. Vystrelil som na bicykel a makal za nimi. Vedel som, že zrejme nepôjdu na Devín, ale budú si chcieť niekde sadnúť, tak som možno hodinu prechádzal celú promenádu, aby som ich našiel,“ opisuje svoju snahu o lokalizovanie moderátorských hviezd.

Keď to už vyzeralo, že odíde s dlhým nosom, usmialo sa naňho šťastie. „Už som bol na ceste domov, keď Clarkson pridal video, ako sa bicyklujú v loby hotela River Park. Otočil som sa a makal tam, trošku som poblúdil, ale pred jednou reštauráciou som zrazu videl stáť možno štyroch ľudí a v tej chvíli som započul Clarksona, ako niečo vysvetľuje,“ hovorí Matej.

Odporúčané
Dojatý Clarkson stratil reč na letisku v Piešťanoch. Videli sme špeciál The Grand Tour zo Slovenska a kráľovsky sme sa bavili Dojatý Clarkson stratil reč na letisku v Piešťanoch. Videli sme špeciál The Grand Tour zo Slovenska a kráľovsky sme sa bavili 17. júna 2023, 16:30

Z videí na Clarksonovom Instagrame skutočne vyplývalo, že sa moderátori ubytovali v hoteli River Park, kam sa z centra dopravili na bicykloch. „Som vyčerpaný! Som ochrnutý!“ smeje sa Clarkson na bicykli. S Hammondom vo videu konštatujú, že sú príliš opití na to, aby sa vôbec bicyklovali, a nechápu, prečo sa na to nechali nahovoriť.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jeremy Clarkson (@jeremyclarkson1)

Keby krajiny viedli futbaloví hooligans, Putin by sa ich bál napadnúť

Keď partia fanúšikov, ktorých bolo podľa Mateja menej ako desať, zbadala moderátorov pri stole, nechceli k nim hneď pribehnúť a otravovať ich. „Niekto z davu sa spýtal, či si s nimi môžeme dať fotku, boli tam aj ľudia z ich produkčného tímu a Clarkson nám iba zakýval, že jasné, nech prídeme k nim,“ hovorí. Produkčný tím potom fotenie urýchlil tak, že fanúšikov jedného za druhým usádzal k moderátorom za stôl a fotil.

Ako hovorí sám Matej, Jeremy Clarkson odjakživa nemal problém vyjadrovať sa k politickej situácii, no aj tak ho trochu prekvapilo, ako otvorene sa moderátor začal vykecávať s partiou fanúšikov o politike doma vo Veľkej Británii, ale najmä o vojne na Ukrajine.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jeremy Clarkson (@jeremyclarkson1)

„Nedával si servítku pred ústa. Ospravedlňoval sa nám za brexit a potom sa hneď pýtal na Ukrajinu, lebo chcel vedieť, čo sa deje. Jeden z nás bol Ukrajinec. Keď to Jeremy zistil, tak vstal, začal ho objímať a ospravedlňoval sa mu za to, ako sme sa zachovali,“ opisuje Matej emotívny moment z reštaurácie.

Moderátor, ktorý sa okrem The Grand Tour zaskvel aj vo svojej vlastnej šou Clarkson’s Farm, prezradil, že sa Ukrajine snaží pomáhať nielen finančne, ale zamestnal aj niekoľko Ukrajincov a do krajiny zmietanej vojnou posiela vozidlá a stroje, aby mohli miestni obyvatelia naďalej obrábať pôdu. 

S Clarksonom sa podľa Mateja rozprávali o tom, aká je vojna hrozná a ako málo zatiaľ urobil Západ pre to, aby ju zastavil. „Robili sme si trošku srandu z toho, že keby futbaloví fanúšikovia viedli krajiny, Putin by sa ich bál napadnúť, lebo futbaloví fanúšikovia sú strašidelní a nenechajú si skákať po hlave,“ smeje sa Matej z konverzácie s Clarksonom.

Najznámejší moderátor spomedzi ikonickej trojice sa v reštaurácii pri pohári vína zamýšľal nad tým, že Západ v tejto chvíli potrebuje silného lídra, akým bol kedysi Winston Churchill, ktorý dokázal povedať jasné nie nacistickému Nemecku v druhej svetovej vojne. Matejovi v debate ukázal, ako by vraj Vladimira Putina stručne a jasne poslal dokelu. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jeremy Clarkson (@jeremyclarkson1)

S Clarksonom a Hammondom strávil viac času, ako očakával

Mateja prekvapilo, že fanúšikovia dostali príležitosť stráviť s moderátormi viac času ako len niekoľko sekúnd nutných na fotografiu. „Jeremy tam s nami kecal, on bol dosť výrečný, tak sme sa okolo neho trošku zgrupili. Možno dvaja-traja sme mu kládli otázky a on nám rozprával. James May tam nebol, ani neviem, či bol s nimi na tých bicykloch,“ konštatuje.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený James May (@jamesmaybloke)

Výrečnosť Clarksona ho však neprekvapila. Keďže moderátora sleduje už celé roky, tak vie, že neznáša, keď mu niekto hneď po príchode strčí mobil pred tvár, aby si s ním mohol urobiť selfie. 

„Nemá to rád. Sám hovorí, že sa oveľa radšej s hocikým porozpráva o politike, športe či len tak o živote, ako keby sa mal iba rýchlo odfotiť,“ vysvetľuje Matej, pre ktorého bolo stretnutie s Clarksonom obrovským zážitkom. Ilúzie mu vraj nepokazil. „Ja som sa trošku bál, lebo ako sa hovorí, never meet your heroes, ale on bol veľmi príjemný, otvorený a super,“ hovorí. Vie si dokonca predstaviť, že by si s Jeremym Clarksonom vybehol večer sadnúť do mesta na pivo. 

Podľa Mateja bol maximálne profesionálny, trochu kontaktný, nebál sa interakcie s fanúšikmi. „Úplne super týpek,“ konštatuje spokojne. Richard Hammond sa však do konverzácie s fanúšikmi až tak aktívne nezapájal, pretože mal debatu s ľuďmi zo svojho tímu. Vždy, keď sa bolo treba odfotiť, sa však od konverzácie odpútal, naširoko sa usmial a zakričal „Hello“ do objektívu. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený JUDr. Michal Straka (@egoemo)

V novej epizóde The Grand Tour môžeme vidieť krásy východného blokuReč v debate prišla aj na to, či sa moderátorom na Slovensku zatiaľ páčilo. V pondelok 27. júna si dopriali obed v známej reštaurácii Kogo na Hviezdoslavovom námestí v centre Bratislavy, odkiaľ sa bicyklami presunuli do hotela River Park. Richard Hammond sa dokonca na Slovensku stretol aj s raperom Egom vďaka spolupráci so spoločnosťou, ktorá prenajíma prémiové automobily. 

„Hovorili, že je tu veľmi pekne. Prišli k nám z Poľska a vraveli, že sú tieto krajiny nádherné, aj keď si to veľa ľudí možno ani neuvedomuje,“ vysvetľuje Matej. Clarkson stihol fanúšikom v reštaurácii prezradiť, že keď moderátori dotočili predchádzajúci špeciál The Grand Tour z Nórska, vybrali sa natáčať do Poľska, Česka aj na Slovensko, aby svetu ukázali krásy východného bloku. Môžeme iba špekulovať, nakoľko ich k tomu inšpirovala vojna.

V jednej chvíli sa Matej Clarksona spýtal na zážitok, ktorý mal z jazdy na legendárnej Škode 1100 OHC Coupé z konca 50. rokov minulého storočia. „Povedal, že bolo úplne úžasné, s malým motorom, ktorý ide rýchlo do otáčok,“ potvrdzuje Matej. Samotný Clarkson k fotografii Škody na svojom Instagrame napísal iba „absolútne fantastická“.

Domov
Zdieľať
Diskusia