Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. mája 2023, 11:30
Čas čítania 1:32
Denisa Šútorová

FOTO: Takto bude vyzerať najnovšia spolupráca Jacquemus x Nike. Futuristické tenisky JF1 kúpiš za dostupnú cenu už čoskoro

MÓDA MÓDA NIKE
Uložiť Uložené

Nadchádzajúca novinka JF1 kombinuje siluety populárnych modelov Air Force 1 a Nike ACG Terra, pričom sa pohráva s prvkami avantgardy. Dostupná cena a hravý dizajn napovedajú, že najnovšia spolupráca Jacquemus x Nike sa okamžite vypredá.

Po spolupráci Nike s luxusnou svetovou značkou Tiffany & Co. sa gigant športového oblečenia a obuvi opäť spája s francúzskym módnym domom Jacquemus. Hoci dvojica potvrdila partnerstvo už vo februári tohto roka, to, ako bude vyzerať spoločný dizajn tenisiek, sa dozvedáme až v týchto dňoch. Podľa najnovších záberov, ktoré Jacquemus zverejnil na svojom Instagrame, bude horúca novinka kombinovať prvky dvoch populárnych dizajnov od Nike. 

Zástupcovia značky na sociálnej sieti k fotografiám z kampane napísali, že spolupráca predstavuje hybrid slávnych AIR FORCE 1 a jej jedného z vôbec najobľúbenejších modelov od Nike – NIKE ACG TERRA. Nové štýlovky budú na oficiálnej stránke Jacquemus dostupné už od 13. júna, a to v dvoch klasických farbených prevedeniach, bielej Triple White a čiernej Triple Black. Za oba modely si zaplatíš 170 dolárov (v prepočte 159,39 eura).

Novinka JF1 v dvoch farebných prevedeniach ti ponúka futuristické siluety a poriadnu dávku avantgardy.Novinka JF1 v dvoch farebných prevedeniach ti ponúka futuristické siluety a poriadnu dávku avantgardy.Novinka JF1 v dvoch farebných prevedeniach ti ponúka futuristické siluety a poriadnu dávku avantgardy.
Zobraziť galériu
(3)

Hoci ide v spolupráci o kombináciu známych tenisiek, ktoré aj na diaľku rozpozná každý fanúšik obuvi, siluety novinky JF1 sa celkom vymykajú štandardom. Finálny produkt partnerstva Jacquemus x Nike ponúka futuristický a priam avantgardný upgrade bielych tenisiek AF1 a je iný ako všetko, čo sme na trhu doposiaľ videli.

Zatiaľ čo vrchný diel topánky jasne poukazuje na štruktúru Air Force 1 (tvorí ho biela perforovaná koža s minimalistickými šnúrkami a strieborný metalický ozdobný štítok s monogramom JF1), podošva topánky je geometricky pretkávaná nylónovou šnúrkou. Ako podotkol portál Highsnobiety, dizajnéri sa pri tomto detaile inšpirovali práve modelom Nike ACG Terra. Tým, ktorí vedia oceniť experiment a hravý dizajn, sa novinka od Jacquemus x Nike bude páčiť. Fashionisti na internete sú však rozdelení na dva tábory. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Nike (@nike)

„Som taká šťastná, že konečne vidím niečo také odlišné!!!“ píše jedna z fanúšičiek a ďalší nešetria slovami ako „originálny“ či „nápaditý“. Druhá kategória, pri ktorej sa novinka nestretla s pochopením, naopak nešetrí kritikou„Ako zničiť klasiku“ alebo „tieto topánky sú na hovno“, odznieva na adresu JF1. Napriek zmiešaným reakciám bude aj táto spolupráca pravdepodobne úspešná ako tá minuloročná menom Jacquemus x Nike Air Humara, z ktorej vznikol populárny ružový model sneakersov Humara.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

V ankete nižšie nám môžeš povedať, ako sa nadchádzajúca novinka pozdáva tebe. V prípade, že si tím, ktorému sa to páči, máš pred sebou ťažké rozhodnutie, a to vybrať si, či skôr pôjdeš do bielej alebo čiernej. 

Anketa:
Čo hovoríš na novinku JF1?
Presne tak, ako sa píše v komentároch, zničili klasiku...
Dosť sa mi páči, zrejme zaradím do letného šatníka.
Celkom fajn, ale doma ju mať nemusím.
Presne tak, ako sa píše v komentároch, zničili klasiku...
63 %
Dosť sa mi páči, zrejme zaradím do letného šatníka.
13 %
Celkom fajn, ale doma ju mať nemusím.
25 %
Domov
Zdieľať
Diskusia