Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
3. mája 2023 o 18:30
Čas čítania 2:24
Dominik Vetrák

O čom sú potitulkové scény v Strážcoch galaxie 3 a koľko ich je? Ktoré postavy na konci prežili a ktoré zomreli?

O čom sú potitulkové scény v Strážcoch galaxie 3 a koľko ich je? Ktoré postavy na konci prežili a ktoré zomreli?
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY GUARDIANS OF THE GALAXY 3
Uložiť Uložené

Koľko potitulkových scén je v najnovšej marvelovke, o čom sú a čo nám napovedajú o budúcnosti MCU?

Guardians of the Galaxy 3 je v kinách. Ako to už pri marvelovkách býva, na ich konci sú potitulkové scény, v ktorých sa deje buď niečo vtipné, alebo priamo odkazujú na budúce pokračovania filmov či samotných postáv. Ak sa chceš dozvedieť, koľko týchto scén je v Strážcoch galaxie 3 a čo presne znamenajú, čítaj ďalej. Ak sa chceš vyhnúť spoilerom, choď najskôr do kina. Oplatí sa to. 

Na prekvapenie asi väčšiny divákov štúdio Marvel a režisér a scenárista James Gunn vytvorili dej tak, že v ňom nezahynie nikto zo Strážcov galaxie. Fanúšikovia považovali za najpravdepodobnejšiu smrť Rocketa a Draxa. Nakoniec, samotný herec Dave Bautista povedal, že s rolou Draxa už nadobro končí.

Odporúčané
RECENZIA: Strážcovia galaxie 3 – najlepšia marvelovka od Avengers: Endgame RECENZIA: Strážcovia galaxie 3 – najlepšia marvelovka od Avengers: Endgame 3. mája 2023 o 18:00

Podobné vyjadrenia možno boli súčasťou reklamnej kampane. Bolo to šikovné, pretože to, že Drax, Rocket, Gamora ani nikto iný neumrel, je veľkým prekvapením. 

Guardians of the galaxy 3 Strazcovia galaxie 3
Zdroj: Marvel Studios/Disney

Nič to však nemení na tom, že tím Strážcov galaxie sa čiastočne rozpadol, a ak ich uvidíme v budúcnosti, bude to v kompletne inom zložení. Vodca tímu Star-Lord sa rozhodol Strážcov opustiť a vrátiť sa na Zem, kde ešte stále žije jeho starý otec. V druhej potitulkovej scéne diváci videli, ako si spolu nažívajú a že Peter si privyrába kosením trávnikov. Zdá sa, že Star-Lord zrejme ešte na Zemi zostane. Na túto scénu sa však čakať v kine neoplatí. 

Tvorcovia zároveň oznámili, že sa Star-Lord vráti, takže si ho Chris Pratt v budúcnosti ešte určite zahrá. Otázne je, v akom filme či seriáli. Do úvahy prichádza ďalší Avengers film či potenciálne pokračovanie Eternals. Pravdepodobný je aj návrat Strážcov galaxie vo štvrtej časti, no ak aj vznikne, bude to pravdepodobne najskôr o 4 – 5 rokov. 

Guardians of the Galaxy 3
Zdroj: Marvel Studios

Peter Quill však nie je jediný, kto tím opustil. Nebula sa rozhodla šéfovať Knowhere, základni Strážcov galaxie, ktorá sa postupne mení na bezpečné miesto pre kohokoľvek, kto v galaxii hľadá útočisko a bezpečie. S tým jej pomáha Drax, ktorý sa okrem toho bude starať aj o novú komunitu detí hovoriacich zvláštnym jazykom. Drax je prekvapivo jediný, kto ním dokáže rozprávať. 

Odporúčané
KVÍZ: Strážcovia galaxie – čo znamená I am Groot a s koľkými ženami mal Star-Lord sex? KVÍZ: Strážcovia galaxie – čo znamená I am Groot a s koľkými ženami mal Star-Lord sex? 6. mája 2023 o 11:30

Mantis opustila tím, aby hľadala to, čo ju v živote bude napĺňať. Gamora sa vrátila k plieniteľom (Ravagers), ktorých považuje za svoju rodinu, a rozhodla sa „zabudnúť“ na tím Strážcov galaxie.

Groot zostal s Rocketom, ktorý sa stal novým lídrom tímu. Okrem nich dvoch je v tíme Kraglin so zbraňou od svojho bývalého šéfa Yondu, ktorú sa už naučil ovládať pískaním. Ďalším členom je nová postava Cosmo, sučka, ktorá ovláda telekinézu a dokáže rozprávať pomocou špeciálneho prístroja okolo hlavy (Cosmovi prepožičala svoj hlas herečka Maria Bakalova, známa ako Boratova dcéra z filmu Borat 2). 

Guardians of the Galaxy 3
Zdroj: Marvel Studios

Ďalším nováčikom tímu je Adam Warlock. Počas snímky bol nevyspelým experimentom, ktorý jeho tvorcovia ukončili príliš skoro, takže sa úplne nevyvinul. Má teda mentalitu dieťaťa a zle nastavené morálne hodnoty. Zdá sa však, že Rocket a spol. ho „vychovali“ a v budúcnosti bude lepšou postavou. Warlock je doteraz najsilnejším členom tímu s ohromnými nadľudskými schopnosťami.

Posledným členom nového tímu je akási mladá dievčina, ktorú Strážcovia zachránili spolu s ostatnými členmi jej civilizácie. O jej schopnostiach a osobnosti však neexistujú žiadne informácie, keďže bola na obrazovke asi štyri sekundy. Rocket ju však nazve Phyla-Vell, čo bola v komiksoch dcéra postáv Mar-Vell a Elysius. V komiksoch dokáže lietať a vysielať z tela energetické útoky. Na chvíľu dokonca prevzala úlohu Captain Marvel.

strazcovia 3
Zdroj: Marvel Comics

Či ide o rovnakú postavu ako v komiksoch, sa dozvieme buď v rozhovoroch s tvorcami po premiére snímky, alebo až v ďalších filmoch (možno sa objaví už v snímke The Marvels, ktorá sa dostane do slovenských kín 10. novembra 2023). Nový tím Strážcov galaxie má sľubný potenciál a aj naďalej ochraňuje galaxiu a je isté, že sa s ním ešte v budúcnosti stretneme.

Domov
Zdieľať
Diskusia