Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2023, 9:30
Čas čítania 5:53
Jana Chovancová

Slováci trávia medové týždne cestovaním po Ázii: Navštívili sme chrám plný potkanov, niekoľkokrát nás aj okradli (Rozhovor)

Slováci trávia medové týždne cestovaním po Ázii: Navštívili sme chrám plný potkanov, niekoľkokrát nás aj okradli (Rozhovor)
Zdroj: Togethertounknown
ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE CESTOVNÝ RUCH
Uložiť Uložené

Medové týždne môžu vyzerať všelijako. Zatiaľ čo väčšina mladomanželov si rada užíva oddych niekde na pláži, Juraj s Nikou stavili na dobrodružstvo. Počas cestovania po Ázii videli mnoho krásnych miest, no zažili aj poriadne bizarnosti.

Juraj a Nika sú mladý manželský pár z východného Slovenska. Lásku si odovzdávajú už tri roky, pričom manželmi sa stali pred rokom. Pravidelne spoločne vymýšľali výlety, cestovali kade-tade, či už po Slovensku, alebo v zahraničí.

Okrem cestovania sa obaja venujú fotografii. Aby mohli zážitky z rôznych kútov sveta dokumentovať a podeliť sa s nimi s ostatnými ľuďmi, nakúpili si potrebnú techniku. Z hobby sa tak stala profesionálna práca. Juraja a Niku môžeš sledovať na Instagrame a viac informácií o ich cestách nájdeš na ich blogu TU

Ak patríš k pravidelným sledovateľom nášho webu, tak určite vieš, že ti pravidelne prinášame zaujímavé články o cestovaní. Každý mesiac si môžeš prečítať, kam odletíš za menej ako 50 €, aké zaujímavosti ukrývajú rôzne kúty sveta, ale aj rozhovory so študentmi na Erasme či s cestovateľmi o ich zážitkoch. Ak sa ti naša tvorba páči a chceš podporiť náš redakčný tím, staň sa členom klubu Refresher+.

Odporúčané
Slovák Aďo cestuje: v Madride spal u nudistov, na Taiwane v škôlke a v Izraeli u divného týpka, čo mal zamrežované okná (Rozhovor) Slovák Aďo cestuje: v Madride spal u nudistov, na Taiwane v škôlke a v Izraeli u divného týpka, čo mal zamrežované okná (Rozhovor) 16. marca 2023, 14:30

Kedy ste sa vydali na potulky Áziou? 

Krátko po našej svadbe. Trávime tu totiž naše medové týždne alebo skôr mesiace. Sme tu už päť mesiacov a zatiaľ sa nám podarilo navštíviť šesť krajín. 

Juraj a Nika vo vietnamskej provincii Ninh Binh.
Juraj a Nika vo vietnamskej provincii Ninh Binh. Zdroj: Togethertounknown

Je to vaša prvá spoločná dovolenka v zahraničí? 

Nie. Prvýkrát sme spolu mimo Slovenska vycestovali na roadtrip. Prešli sme cez Maďarsko do Slovinska, Talianska, Chorvátska až naspäť domov. Asi o jeden alebo dva mesiace neskôr sme sa spoločne rozhodli ísť na Island. Našli sme si tam dobre platenú prácu a napokon tam strávili mesiac a pol. Potom sme zacítili potrebu zmeny, keďže bola zima a chceli sme lyžovať. Vybrali sme sa teda bližšie do Európy a na rok sme sa usadili vo Švajčiarsku. 

Aj vo Švajčiarsku ste si našli prácu?

Áno, prvotne sme tam išli za dobre platenou prácou, no vo voľnom čase sa nám vždy podarilo preskúmať jeho zákutia. Už vtedy sme si však uvedomovali, že potrebujeme viac peňazí, aby sme si mohli našetriť na cestovanie po Ázii. Plánovali sme to dlhodobo. Pracovali sme tam v reštaurácii v hosteli, potom na vysokohorskej chate, v reštaurácii na lyžiarskom stredisku a v lete aj v bare, v takom malom mestečku. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 135937 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Koľko eur si Juraj s Nikou našetrili a na čo míňajú najviac peňazí.
  • Kde sa stravujú a aké ubytovania si prenajímajú. 
  • Čo im ukradli a aké ponaučenie si vzali. 
  • Na akom náboženskom rituáli sa zúčastnili a ako prebiehal. 
  • Čo sa stane, keď v indickom chráme stúpiš na potkana. 
Domov
Zdieľať
Diskusia