Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. apríla 2023, 15:00
Čas čítania 3:27
Jana Chovancová

Lacné letenky na máj: Sem sa dostaneš za menej ako 50 eur

Lacné letenky na máj: Sem sa dostaneš za menej ako 50 eur
Zdroj: Unsplash/Ross Parmly
ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE CESTOVNÝ RUCH
Uložiť Uložené

Aj tento mesiac sme sa pozreli na to, kam sa v nasledujúcom dostaneš za málo peňazí. V máji na teba čakajú zaujímavé destinácie, do ktorých sa môžeš vybrať sám alebo so svojou láskou. Veď predsa máj je lásky čas.

Máj, lásky čas. A tiež lacných leteniek. Tie v našom výbere ťa nevyjdú na viacej ako na 50 eur, takže sa nemusíš báť, že minieš celú výplatu.

V Refresheri sme sa pozreli na tie najlepšie ponuky na máj. Pomohli nám s tým online portály, ako napríklad Pelikan.sk, Letenkyzababku.sk či Kiwi.com. Tie sú plné tých najvýhodnejších cestovateľských ponúk a nájdeš na nich nielen akciové letenky, ale často aj výhodné ponuky pobytov. 

Predtým ako si bookneš letenku, prečítaj si toto:

Odlety do nižšie uvedených destinácií sú z medzinárodných letísk vo Viedni, v Košiciach, v Bratislave a Budapešti. Dôkladne si preto pozri odlety a rozhodni sa, odkiaľ poletíš.

Lacné cestovanie ponúkajú väčšinou nízkonákladové letecké spoločnosti, ktoré si účtujú dodatočné poplatky za veľkú batožinu či poistenie. Preto vždy najprv navštív webovú stránku leteckej spoločnosti a prečítaj si ich podmienky. Lety spomenuté v článku sú prevádzkované leteckými spoločnosťami Ryanair a Wizzair, ich podmienky cestovania nájdeš na webových stránkach. 

Uvedené ceny leteniek sú zo dňa 24. apríla. Treba rátať s faktom, že sa ich výška môže meniť a s pribúdajúcim časom budú drahšie. Takže radšej kopni do vrtule!
Do Kaunasu v Litve sa v máji dostaneš za menej ako 50 €.
Do Kaunasu v Litve sa v máji dostaneš za menej ako 50 €. Zdroj: Wikimedia Commons/BigHead

Kaunas

Miesto odletu: Bratislava

Termín: 3. 5. 2023 – 10. 5. 2023

Letecká spoločnosť: Ryanair

Cena: 36,36 €

Možno si nevedel, ale Kaunas bol v období medzi svetovými vojnami hlavným mestom Litvy. Práve z toho obdobia pochádza niekoľko palácov a reprezentatívnych budov v centre mesta. Počas návštevy mesta by ti nemalo ujsť Radničné námestie, na ktorom stojí jeho dominanta, radničná veža. Vynechať by si nemal ani Baziliku sv. Petra a Pavla či Perkunasov dom.

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

Na svoje si prídu aj nadšenci umenia, ktorým možno učaruje múzeum športu v starom meste, múzeum čertov či Galéria Mykolasa Žilinskasa. Na skok od historických budov je aj príroda, ktorá je, mimochodom, v Litve veľmi pekná. V Kaunase nájdeš aj najväčšiu priehradu krajiny, ktorú pre jej rozsiahlosť nazývajú aj kaunaské more. 

Aj do Tuzly v Bosne a Hercegovine sa v máji dostaneš za menej ako 50 €.
Aj do Tuzly v Bosne a Hercegovine sa v máji dostaneš za menej ako 50 €. Zdroj: Wikimedia Commons/Deanza7

Tuzla 

Miesto odletu: Viedeň

Termín: 10. 5. 2023 – 17. 5. 2023

Letecká spoločnosť: Wizzair

Cena: 42,35 €

Množstvo kaviarní, butikov, promenád, námestí a najmä prírody. Aj takto by sa dala charakterizovať Tuzla, mesto v Bosne a Hercegovine. Kúsok od neho sa nachádzajú jazerá Pannonica, ktoré určite stoja za návštevu. Môže za to aj fakt, že svojou slanou vodou pripomínajú more. Napriek tomu, že bola Tuzla počas druhej svetovej vojny zničená, nachádza sa v nej niekoľko zaujímavých miest. 

S domácimi si môžeš v meste vyskúšať takzvané korzovanie alebo teda prechádzanie sa po meste, posedenie pri kávičke a rozprávanie sa s priateľmi. Domáci majú túto činnosť v obľube najmä počas víkendov. Tuzla sa nazýva aj mesto pamätných diskoték, ktoré tu ľudia organizovali potajomky počas vojny. Stretávali sa na nich mladí ľudia, ktorí plánovali budúcnosť v mieri, a tento krásny zvyk mnohým zostal až dodnes. 

Grécky ostrov Korfu.
Grécky ostrov Korfu. Zdroj: Unsplash/CALIN STAN

Korfu 

Miesto odletu: Bratislava, prílet do Viedne 

Termín: 12. 5. 2023 – 25. 5. 2023

Letecká spoločnosť: Ryanair 

Cena: 42 €

Druhý najväčší Iónsky ostrov Korfu je populárnou dovolenkovou destináciou v Grécku. Staré mesto tohto ostrova je povestné úzkymi uličkami a nájdeš v ňom všetko od kaviarní, potravín cez remeselné dielne až po obchody so suvenírmi. Energiu v prírode môžeš načerpať na obrovskom námestí Esplanade, kde okrem množstva zelených stromov nájdeš aj kaviarne. 

Odporúčané
Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy 12. apríla 2024, 11:30

Dominantou ostrova je hora Pantokrator s nadmorskou výškou 906 metrov. Pre nadšencov turistiky je teda vhodným miestom na výlet. Poskytuje výhľad na celý ostrov a z miesta si užiješ aj prenádherný západ slnka. Ak sa chystáš na dovolenke zabávať, máme pre teba tip na skvelú pláž. Kavos je známa množstvom barov, ktoré sú otvorené do rána, skvelými reštauráciami, barmi a širokým spektrom vodných športov, ktoré tam ponúkajú. 

Do Kodane v Dánsku sa dostaneš za menej ako 50 €.
Do Kodane v Dánsku sa dostaneš za menej ako 50 €. Zdroj: Unsplash/Lindsay Martin

Kodaň

Miesto odletu: Budapešť, prílet do Viedne 

Termín: 16. 5. 2023 – 23. 5. 2023

Letecká spoločnosť: Ryanair

Cena: 37 €

V hlavnom meste Dánska sa nudiť určite nebudeš. Toto historické mesto ponúka množstvo atrakcií. Nájdeš tu múzeá, galérie, pamiatky aj zaujímavé miesta v prírode. Najznámejším symbolom mesta, o ktorom vie azda každý, je Malá morská víla. Táto socha je posadená na kameni vo vode a napriek tomu, že je veľmi ťažké sa k nej dostať, turistov jej lokácia neodrádza.

Za pozretie stojí aj národná galéria neďaleko centra mesta, kostol Frederiks Kirke či prístav Nyhavn. Ten je zaujímavý nielen tým, že je zastávkou okružných plavieb, ale aj tým, že v ňom pôsobil známy dánsky prozaik Hans Christian Andersen. V neposlednom rade nezabudni na zábavný park Tivoli, kde na teba čaká poriadna dávka adrenalínu v podobe horských dráh, kolotočov a ďalších atrakcií.

Do mesta Banja Luka v Bosne a Hercegovine sa dostaneš za menej ako 50 €.
Do mesta Banja Luka v Bosne a Hercegovine sa dostaneš za menej ako 50 €. Zdroj: Wikimedia Commons/Tomas Damjanovic Banjaluka

Banja Luka 

Miesto odletu: Viedeň

Termín: 11. 5. 2023 – 17. 5. 2023

Letecká spoločnosť: Ryanair 

Cena: 43,36 €

Druhé najväčšie mesto Bosny a Hercegoviny môže na prvý pohľad pôsobiť nudne, no rozhodne stojí za to, aby si si ho pozrel. Bohatá história mesta siaha až do 15. storočia, keď bolo mesto súčasťou Osmanskej ríše. Nachádza sa na severe krajiny, blízko ku chorvátskym hraniciam. Mesto je významným historickým, kultúrnym a ekonomickým bodom krajiny.

Odporúčané
Martin s Amy cestujú od Antarktídy po Aljašku: Hádky vyrieši naše veľké auto. Keď sedím dole a Amy je hore, nevidíme sa (Rozhovor) Martin s Amy cestujú od Antarktídy po Aljašku: Hádky vyrieši naše veľké auto. Keď sedím dole a Amy je hore, nevidíme sa (Rozhovor) 6. apríla 2024, 9:30

Pýtaš sa, čo konkrétne si môžeš pozrieť v meste Banja Luka? Okrem prekrásnej prírody, ktorá ho obklopuje, sa tam nachádza Chrám Krista Spasiteľa. Tento pravoslávny chrám je dominantou mesta a je najväčším svojho druhu v celej krajine. Určite sa prejdi aj po hlavnej obchodnej a pešej zóne Banje Luky s názvom Gosporadska ulica. Okrem skvelých kaviarní, obchodíkov a reštaurácií tam nájdeš aj historické pamiatky vrátane mestskej radnice.

Akciové letenky

Domov
Zdieľať
Diskusia