Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. apríla 2023, 13:16
Čas čítania 1:27
Richard Balog

Stolný futbal za viac ako 80-tisíc či šachy za 3 500 eur. Novinky od Louis Vuitton búrajú limity voľnočasového luxusu

Stolný futbal za viac ako 80-tisíc či šachy za 3 500 eur. Novinky od Louis Vuitton búrajú limity voľnočasového luxusu
Zdroj: Louis Vuitton
MÓDA LOUIS VUITTON
Uložiť Uložené

Produkty zo série Art of Living sú ukážkou jedinečného majstrovstva a remeselnej zručnosti francúzskeho módneho domu.

Luxusné módne domy nepredávajú len ready-to-wear kolekcie a kožené doplnky, ale svoje produktové portfólio dávno rozšírili aj o interiérové doplnky, nábytok alebo športové a voľnočasové vybavenie.

Priekopníkom v tomto segmente je spoločnosť Louis Vuitton, ktorá v rámci série Art of Living ponúka jedinečné diela z prémiových materiálov a ikonickým monogramom LV. Vedenie len pred niekoľkými týždňami predstavilo prvú kolekciu pre bábätká – plyšový medveď stojí 950 eur, zatiaľ čo deka 1 250 eur.

Odporúčané
Avantgardná maska s krištáľmi Kanyeho Westa je na predaj za 50-tisíc dolárov   Avantgardná maska s krištáľmi Kanyeho Westa je na predaj za 50-tisíc dolárov 14. apríla 2023, 13:22
Stolný futbal s logom Louis Vuitton je v predaji za viac ako 80-tisíc eur.
Stolný futbal s logom Louis Vuitton je v predaji za viac ako 80-tisíc eur. Zdroj: Louis Vuitton

Luxusný športový a voľnočasový tovar z dielní Louis Vuitton nie je žiadnym prekvapením, ak neberieme do úvahy to, že vôbec vznikol, a jeho astronomické ceny rádovo v tisícoch eur. V minulosti sme videli množstvo bizarných produktov s logami módnych domov vrátane take-away obalov na jedlo od Saint Laurent, surfu Chanel alebo fitness súpravy od Diora. 

Medzi novinkami v ponuke francúzskeho domu nájdeš desiatky vizuálne atraktívnych, ale zbytočných produktov – stolný futbal v modro-čiernom vyhotovení s minimalistickým logom LV za viac ako 80-tisíc eur, súpravu činiek s váhou štyri kilogramy s cenou 2 010 eur či tašku na golfové palice zahalenú do ikonického monogramu za 20-tisíc eur. Vynechať nemôžeme ani podložku na cvičenie jogy za 1 650 eur, švihadlo s cenou okolo 500 eur alebo štýlový skateboard za 1 960 eur, na ktorom by nám bolo ľúto jazdiť. 

Samostatnou kategóriou je dizajnérsky nábytok. Na mysli máme napríklad sedačku od Franka Choua pre Louis Vuitton za viac ako 50-tisíc eur, lampu od spoločnosti Nendo s cenou 3 150 eur alebo stoličku od štúdia Atelier Oi za 8 700 eur. V tomto prípade rozumieme vysokým cenám, ktoré sú priamoúmerné jedinečnému dizajnu vyrobenému na mieru domu. 

Všetky produkty zo série Art of Living nájdeš online a vo vybraných obchodoch Louis Vuitton. Pre lepšiu predstavu si pozri galériu s detailnými fotografiami dizajnov, ktorých cena nám vyrazila dych. Tieto ultrapohodové potreby sú údajne určené ako darčeky ku Dňu matiek alebo k narodeninám, ale musíš žiť vo svete milionárov, aby si niektorú z týchto veci považoval za primeraný dar. 

Stolný futbal s logom Louis Vuitton je v predaji za viac ako 80-tisíc eur.Louis Vuitton, Art of LivingLouis Vuitton, Art of LivingLouis Vuitton, Art of Living
Zobraziť galériu
(15)

Spoločnosť Louis Vuitton, ktorá patrí pod konzorcium LVMH, je najväčším predajcom luxusnej módy na svete. Podľa odhadov banky HSBC sa tržby Louis Vuitton v roku 2022 zvýšili o 20 percent na 20,6 miliardy eur a v roku 2023 by mali dosiahnuť 21,9 miliardy eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia