Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2023, 13:22
Čas čítania 0:55
Richard Balog

Avantgardná maska s krištáľmi Kanyeho Westa je na predaj za 50-tisíc dolárov

Avantgardná maska s krištáľmi Kanyeho Westa je na predaj za 50-tisíc dolárov
Zdroj: Maison Margiela
MÓDA KANYE WEST LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY
Uložiť Uložené

Ide o jedinečný kúsok vyrobený na mieru od značky Maison Margiela, v ktorom interpret vystúpil na koncertnom turné k albumu Yeezus v roku 2013.

Ponuka, akých je minimum. Predajca na platforme Grailed predáva za 50-tisíc dolárov jednu zo série masiek Maison Margiela, ktorú nosil Kanye West na koncertnom turné k albumu Yeezus v roku 2013.

Konkrétne ide o vyhotovenie s číselným označením „1“, vykladané čiernymi krištáľmi z dámskej kolekcie, v rámci ktorej módny dom vyjadril svoju lásku k avantgardným návrhom. 

Odporúčané
Miliónová dražba: Tenisky, v ktorých Michael Jordan hral finálový zápas v roku 1998, vydražili za neskutočnú sumu Miliónová dražba: Tenisky, v ktorých Michael Jordan hral finálový zápas v roku 1998, vydražili za neskutočnú sumu 12. apríla 2023, 10:18
Kanye West vystupoval v maskách od značky Maison Margiela počas turné k albumu Yeezus v roku 2013.
Kanye West vystupoval v maskách od značky Maison Margiela počas turné k albumu Yeezus v roku 2013. Zdroj: Maison Margiela

Počas turné Ye spolupracoval s tímom Maison Margiela na výrobe niekoľkých ikonických masiek s krištáľovým povrchom, ktoré kontroverzný umelec nosil počas jednotlivých vystúpení. Masky sa stali charakteristickými prvkami éry ako súčasť interpretovej cesty na vrchol hudobného priemyslu.

Mimochodom, projekt viedol Matthieu Blazy, v súčasnosti kreatívny riaditeľ módneho domu Bottega Veneta, ktorý v tom čase pracoval ako hlavný návrhár francúzskej spoločnosti. Okrem spomínaných masiek spoločne navrhli sériu outfitov vrátane dlhých kabátov v rôznych úpravách či obuvi. 

Originalitu produktu potvrdil tím Maison Margiela v súkromnej správe vlastníkovi: „Môžeme potvrdiť, že tento model bol zrejme navrhnutý pre turné Yeezus Kanyeho Westa spolu s radom oblečenia, ktoré sa malo nosiť počas koncertov v roku 2013. Vzhľadom na to, že tento model mohol byť vyrobený vo viacerých kusoch, nemôžeme zaručiť, že masku, ktorú v súčasnosti vlastníte, skutočne nosil Kanye West.“

Napriek honosnému vonkajšiemu vzhľadu vedenie módneho domu uvádza, že cez masku je veľmi dobrá viditeľnosť, pretože čierny hodvábny šifónový základ je vyšívaný spôsobom, ktorý to umožňuje. V rozhovore pre Vogue spoločnosť odhalila celý proces, ktorý stál za spoluprácou s umelcom. 

Maison MargielaMaison MargielaMaison MargielaMaison Margiela
Zobraziť galériu
(4)
Domov
Zdieľať
Diskusia