Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2023, 10:18
Čas čítania 0:51
Richard Balog

Miliónová dražba: Tenisky, v ktorých Michael Jordan hral finálový zápas v roku 1998, vydražili za neskutočnú sumu

Miliónová dražba: Tenisky, v ktorých Michael Jordan hral finálový zápas v roku 1998, vydražili za neskutočnú sumu
Zdroj: Sotheby's
MÓDA MICHAEL JORDAN NIKE
Uložiť Uložené

Legendárny basketbalista mal obuté tenisky Air Jordan 13 v druhom finálovom zápase proti tímu Utah Jazz v sezóne 1997/1998.

V aukčnom dome Sotheby's vydražili tenisky Air Jordan 13 za 2,2 milióna dolárov. Tento predaj sa považuje za najvyššiu verejne zaznamenanú cenu za pár tenisiek, píše Hypebeast. Vyhotovenie je známe z dokumentu The Last Dance, ktorý mapoval poslednú sezónu dynastie tímu Chicago Bulls, kde basketbalista strávil takmer celú kariéru.

Michael Jordan v týchto čierno-červených „trinástkach“ odohral druhý finálový zápas proti tímu Utah Jazz v roku 1998, v ktorom nastrieľal 37 bodov, uvádza CNN.

Odporúčané
KVÍZ: Dokážeš spoznať presný model tenisiek Air Jordan na základe detailného záberu? KVÍZ: Dokážeš spoznať presný model tenisiek Air Jordan na základe detailného záberu? 17. septembra 2020, 18:05

Pred aukciou, ktorá trvala od 3. do 11. apríla v newyorskej sieni Sotheby's, odborníci odhadovali, že výsledná cena za tenisky Air Jordan 13 dosiahne približne 2 až 4 milióny dolárov, čím by prekonali aukčný rekord za pár tenisiek a to sa podarilo. „Dnešný rekordný výsledok je ďalším dôkazom toho, že dopyt po športových rekvizitách Michaela Jordana stále prekonáva všetky očakávania,“ povedal vedúci oddelenia streetwearu a moderných zberateľských predmetov v Sotheby's Brahm Wachter. 

Aukcia obuvi Air Jordan 13 odštartovala predajnú sériu VICTORIAM – dvojdielnu sériu online aukcií, ktorá ponúka najlepšie športové zberateľské predmety ikonických atlétov minulosti a súčasnosti.

Air Jordan 13Air Jordan 13Air Jordan 13
Zobraziť galériu
(3)

Michael Jordan je americký športovec, ktorého meno pozná každý, a to bez ohľadu na fakt, či si niekedy sledoval/-a jeho basketbalovú kariéru v NBA. V súčasnosti 60-ročný podnikateľ je fenoménom nielen svojej doby, keď v priebehu deväťdesiatych rokov dokázal s tímom Chicago Bulls 6-krát vyhrať majstrovský titul. 

Domov
Zdieľať
Diskusia