Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2023 o 12:30
Čas čítania 7:31
Ondřej Jarůšek Martin Adam Pavlík

Uvidíme v klietke ďalší šok? Vémolovi sa vyhráža knokautom obrovský outsider, zo stoličky ťa zdvihnú aj zápasy ťažkých váh

Uvidíme v klietke ďalší šok? Vémolovi sa vyhráža knokautom obrovský outsider, zo stoličky ťa zdvihnú aj zápasy ťažkých váh
Zdroj: OKTAGON MMA
ŠPORT BOJOVÉ ŠPORTY BOJOVÉ UMENIA ČESKO KARLOS VÉMOLA MMA OKTAGON MMA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Turnaj Oktagon 41 už je za dverami. Tešiť sa môžeš na Vémolu, Fošuma, Mågårda a ďalších známych bojovníkov.

Organizácia Oktagon MMA prvýkrát vo svojej histórii zavíta do Liberca a so sebou plánuje priviezť tú najväčšiu športovú šou, akú kedy severočeská metropola zažila. Turnaj Oktagon 41 ponúkne plejádu atraktívnych zápasov, ktorým dominuje očakávaná bitka o titul a návrat Karlosa Vémolu. Ten je hladný po ďalšej výhre, pred tým, ako sa o mesiac stretne v odvetnom zápase o titul s Patrikom Kinclom.

Na všetky zápasy sme sa pozreli (ako obvykle) o niečo bližšie a prinášame ti naše redakčné predikcie, ako by podľa nás jednotlivé bitky mohli dopadnúť. Poď sa s nami pozrieť, čo všetko nás na veľkolepej akcii čaká.

Základné informácie o turnaji Oktagon 41
Kedy: Sobota 15. apríla
Kde: Liberec, Home Credit Arena, live na Oktagon.tv
Hlavné hviezdy turnaja: Karlos Vémola, Jonas Mågård, Gustavo Lopez, Jan Malach, Daniel Škvor a ďalší

 
Krátko pred turnajom nečakane ukončil kariéru Jan Gottvald, ktorý mal zápasiť s Jorickom Montagnacom.


 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Ondřej Raška vs. Jaime Cordero

Obaja začínali v Oktagone vďaka reality šou Výzva. Každý však v inom čase a v inej krajine. Ondřeja Rašku čaká návrat takmer po 2 rokoch (naposledy stál v klietke v júli 2021). Corderov zápas v poslednom MMA dueli sa v októbri minulého roka v Ostrave skončil nešťastne diskvalifikáciou, keď Jakuba Bahníka nedovolene kopol do hlavy. 


Síce sa tento zápas skončil v druhom kole, v tom prvom Nemec ukázal, že má tvrdú bradu a dokáže zniesť poriadne rany a napriek tomu vstať. Odhalil však medzery v krytoch a tiež bolo vidno, že výmeny v thajskom klinči mu príliš nechutia. V zápase s Ibrahimom Cholom zase ukázal, aj keď nakoniec vyhral na body, že má čo dobiehať aj v bránení takedownov.  


Ďalšou Corderovou nevýhodou je, že začína príliš zhurta a v neskorších kolách nevládze. Okrem iného zápasil najmä vo velterovej váhe, pričom tento súboj je v divízii do 84 kg. Raška si síce dal pauzu od MMA, ale nedostatky súpera si za ten čas určite napozeral a v Liberci ich bude tvrdo trestať. Zápasových skúseností má oveľa viac, je už na pohľad väčší chlap a čelil oveľa ťažším súperom, pričom počas kariéry zdolal napríklad Zdenka Polívku či Pavla Salčáka. 


Tip na víťaza: Raška

raška
Zdroj: OKTAGON MMA

Robin Fošum vs. Nermin Hajdarpašić

Zverenec Andrého Reindersa Robin Fošum sa do klietky vracia takmer po dvoch rokoch, počas ktorých si zatrénoval aj po boku legendárneho Cro Copa, a pokúsi sa nadviazať na svoje doterajšie skalpy. Svojich predchádzajúcich dvoch súperov zdemoloval tvrdo v prvom kole a jeho posledného soka dokonca vynášali von z klietky na nosidlách. Je teda pravdepodobné, že práve v prvých minútach bude český silák najnebezpečnejší a pokúsi sa vytvoriť čo najväčší tlak.

Odporúčané
Brutálny knokaut za 14 sekúnd! Oktagon organizoval podujatie pod holým nebom plné MMA hviezd Brutálny knokaut za 14 sekúnd! Oktagon organizoval podujatie pod holým nebom plné MMA hviezd 21. júla 2024 o 14:00

Oproti tomu jeho ťažkotonážny súper zo Švédska Nermin Hajdarpašić sa vracia po porážke, ktorú utrpel vlani v prvom kole s nemeckou mašinou Alexanderom Poppeckom.

Hajdarpašić má za sebou o niekoľko zápasov viac ako Fošum a v posledných rokoch bol o niečo aktívnejší. Nad Fošumom bude mať navyše 11-centimetrovú výškovú prevahu. S Čechom sa stretne v dohodnutej váhe do 97 kíl, pričom český borec bežne zápasí v poloťažkej váhe, zatiaľ čo Hajdarpašić v ťažkej.

Dá sa teda predpokladať, že aj v zápase bude mať Švéd niekoľko kíl navyše. Avšak pokiaľ Fošum opäť zopakuje svoj nekompromisný tlak v úvode zápasu, očakávame, že si pripíše ďalšie expresné ukončenie. Švédsky zápasník je síce papierovo najťažším súperom, proti akému zástupcu českej scény doteraz stál, ale aj tak by mal Fošum túto skúšku zvládnuť.

Tip na víťaza: Fošum

fošum
Zdroj: OKTAGON MMA

Peter Gabal vs. Hafeni Nafuka

Turnaj v Liberci prinesie stretnutie mladých talentov, ktorí sa mali stretnúť už pred niekoľkými mesiacmi v Mníchove, no ich zápas odložili. Gabal sa vtedy v príprave, mimochodom, vydal do Thajska, kde sa na sparringu stretol aj so svetovou UFC hviezdou Khazmatom Chimaevom.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 134484 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Bielenie zubov v Dr. Úsmev ZDARMA , Dentálna hygiena v Dr. Úsmev ZDARMA alebo 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia