Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
25. apríla 2023, 10:30
Čas čítania 1:02
Martin Mičuda

Ford Ranger prichádza v novej verzii Wildtrak X, ktorá rozširuje karosériu a poháňa ju motor z predošlého Raptora

Ford Ranger prichádza v novej verzii Wildtrak X, ktorá rozširuje karosériu a poháňa ju motor z predošlého Raptora
Zdroj: Ford
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY FORD
Uložiť Uložené

Novinka cieli na pracantov, pridáva však atribúty, ktorými sa viac približuje k športovejšiemu vyhotoveniu.

Aktuálny Ford Ranger je na trhu od roku 2021, pričom minulý rok predstavili verziu Raptor, ktorý má pod kapotou benzínový šesťvalec. Teraz sa však portfólio ponúkaných verzií rozširuje o variant Wildtrak X, ktorý sa zaradí medzi klasický Wildtrak a spomínaný vrchol v ponuke. Novinka cieli na pracantov, pridáva však atribúty, ktorými sa viac približuje k športovejšiemu vyhotoveniu.

Odporúčané
Vyskúšali sme americký Ford Explorer. Prečo je unikátom na trhu a v čom má opačný prístup ako európska konkurencia? Vyskúšali sme americký Ford Explorer. Prečo je unikátom na trhu a v čom má opačný prístup ako európska konkurencia? 15. júla 2022, 9:30

Ranger Wildtrak X má rozšírený rozchod kolies o 30 milimetrov a zväčšenú svetlú výšku o 26 milimetrov. Úpravy pritom neobišli ani podvozok ako taký, v rámci ktorého sa verzia X hrdí špeciálne naladenými tlmičmi Ohlins, zatiaľ čo o obutie 17" diskov sa starajú pneumatiky General Grabber AT3 s rozmermi 265/70. Špecifický tvar dostala predná maska, v rámci ktorej pridali ďalšie LED svetlá. Štandardom je nielen Matrix-LED technológia, ale aj strešný nosič, roleta na korbe či posuvný rám za kabínou. Pribudli aj hliníkové prahy a Wildtrak X bude k dispozícii výhradne vo výraznejšom laku Cyber Orange.

Ford, Ranger, Wildtrak X,
Zdroj: Ford,

Do interiéru sa dostali čierne dekóry, v štandardnej výbave je 12,4" na výšku orientovaný displej infotainmentu Sync 4. generácie alebo audiosústava B&O. Pohonné ústrojenstvo tvorí naftový turbodiesel, ktorý poháňal predošlý Raptor. Dvojlitrový štvorvalec má 150 kW/204 koní a krútiaci moment 500 Nm. Samozrejmosťou je pripájateľný pohon všetkých štyroch kolies aj až 10-stupňová automatická prevodovka. 

Odporúčané
Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou 26. októbra 2021, 9:30

Súčasťou výbavy je nový režim Rock Crawl na lepší prejazd najnáročnejším terénom, nechýba však ani Trail Control, ktorý pomáha kontrolovať zjazdy a výjazdy v teréne pod 32 km/h. Ranger v novej verzii Wildtrak je najprv k dispozícii výhradne pre austrálsky trh (s cenovkou 51-tisíc dolárov), neskôr by sa však mal dostať do portfólia aj na ostatných trhoch.

Ford, Ranger, Wildtrak X,Ford, Ranger, Wildtrak X,Ford, Ranger, Wildtrak X,Ford, Ranger, Wildtrak X,
Zobraziť galériu
(9)
Domov
Zdieľať
Diskusia