Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
8 krokov, ako zvládnuť rozchod podľa vzťahovej terapeutky

5. Neizoluj sa

Hľadaj podporu medzi ľuďmi vo svojom okolí. Nemusíš aktívne komunikovať, podľa Čergeťovej je vedecky dokázané, že už len prítomnosť iných ľudí nám v ťažkých situáciách pomáha. Môžete niečo spolu pozerať, zažiť nejakú kultúrnu udalosť alebo len ísť na prechádzku a nemusíš hneď hovoriť o najťažších pocitoch, ak sa ešte necítiš pripravený.

6. Nájdi si niečo nové

Môžu to byť noví ľudia alebo aj nové aktivity a koníčky. Psychoterapeutka vraví, že cez rozchod sa prenesieš lepšie, ak si budeš vytvárať nové spomienky a užívať si prítomnosť. „Neznamená to, že zabúdaš na minulosť alebo nemyslíš na budúcnosť. Znamená to, že tvoríš spomienky a zároveň sa pripravuješ na budúcnosť.“

Nevieš, kde začať? Vyskúšaj jeden z našich obľúbených kulinárskych kurzov alebo sa nezáväzne zapíš na niektorú z týchto zábavných tanečných lekcií.

7. Daj si čas

Chápeme, že sa chceš z nepríjemných pocitov a bolesti dostať čo najskôr a že „čas lieči všetky rany“ je klišé, ktoré počuť nechceš. Ale predsa len skús dopriať si čas na obnovenie vlastnej sily a sebavedomia a na posilnenie či dokonca objavenie vlastnej identity.

8. Požiadaj o pomoc

Je cool, moderné, zodpovedné a aj strašne sexi, ak si vie človek priznať, že potrebuje pomoc. Preto ak máš pocit, že ju potrebuješ, vyhľadaj ju.

Psychologickú a ďalšiu pomoc poskytuje:
– Bezplatná 24-hodinová linka dôvery Nezábudka: 0800 800 566
– Online poradňa Ligy za duševné zdravie
– Online poradňa pre mladých IPčko

Ak ti tieto kroky nestačia, rozchod stále bolí alebo nechápeš, prečo k nemu vôbec došlo, prečítaj si tento náš článok. Rozoberáme v ňom niektoré spôsoby, ktoré vyskúšali naši čitatelia, a poradíme ti, ako môžeš skúsiť začať liečiť svoje boľavé srdce aj ty.

Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia