Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. marca 2023, 15:00
Čas čítania 2:58
Adriana Královičová

8 luxusných Airbnb s dokonalým dizajnom: Gigantický loft v Tulume, podzemná vila v Indii či zrkadlový dom

8 luxusných Airbnb s dokonalým dizajnom: Gigantický loft v Tulume, podzemná vila v Indii či zrkadlový dom
Zdroj: Airbnb
KULTÚRA DIZAJN INTERIÉROVÝ DIZAJN ZAHRANIČNÁ ARCHITEKTÚRA
Uložiť Uložené

Stavby ťa okúzlia nádhernými výhľadmi, súkromím a netradičným dizajnom.

Dizajnové stavby z Airbnb sme zaradili na náš „wishlist“, hneď ako sme ich uvideli. Ak miluješ cestovanie a rád objavuješ netradičné miesta, náš zoznam ťa určite inšpiruje. Tieto miesta ti ponúkajú jedinečné výhľady, súkromie a taktiež atypický dizajn. Nájdeš tu stavby s výhľadom na more i dizajnové skvosty uprostred lesa či dokonca v podzemí.

Virtuálne sme „cestovali“ z Talianska až po americký Texas. Našli sme osem sídiel, ktoré spĺňajú požiadavky aj pre tých najnáročnejších milovníkov dizajnu a umenia. Nejde práve o najlacnejšie záležitosti, no veľa z nich je určených práve na pobyt pre viac osôb. Leto sa blíži a ty teda môžeš začať premýšľať o dovolenke s kamarátmi.

Dom ako z čarovnej rozprávky

Ako prvý ti predstavujeme dom, ktorý sa pýši naozaj atypickým dizajnom. Začiatkom 70. rokov ho navrhli dvaja kamaráti – študenti architektúry Dalton Bloom a Charles Harker. Toto umelecké dielo stojí v kopcoch mesta Austin v Texase. Dom bol postavený v harmónii s okolitou prírodou, nedrží sa žiadnych architektonických hraníc, interiér aj exteriér funguje bez logických pravidiel.

Je ideálny pre štyroch hostí, k dispozícii je jedna spálňa s dvomi lôžkami, v obývačke je rozkladací gauč. Nechýba kúpeľňa, kuchyňa a priestranná terasa. Za noc v rozprávkovom domčeku zaplatíš 447 eur. 

Atypická stavba sa nachádza v Texase.airbnb,architektúra, interiérový dizajnairbnb,architektúra, interiérový dizajnairbnb,architektúra, interiérový dizajn
Zobraziť galériu
(7)

 

Architektonický skvost uprostred lesa

Dom sa nachádza v meste Rhinebeck v New Yorku. Návštevníci si užijú tichý pobyt ďaleko od mesta priamo v lese. Stavba bola navrhnutá tak, aby rešpektovala ekologické pravidlá. Domček je vykurovaný geotermálne (geotermálna energia je obnoviteľná energia, pozn. red.), namiesto toho, aby používal pevné palivá. Elektrina je čerpaná zo slnka. V interiéri dominuje hlavne drevo a neobvyklá geometria. 

Asymetrickú stavbu s moderným nádychom uprostred lesa navrhlo štúdio Steven Holl Architects, drží sa filozofie wabi-sabi (táto japonská filozofia hľadá krásu v nedokonalosti, pozn. red.). Noc v ekologickom domčeku ťa vyjde 450 eur. 

Dom stojí uprostred lesa.airbnb,architektúra, interiérový dizajnairbnb,architektúra, interiérový dizajnairbnb,architektúra, interiérový dizajn
Zobraziť galériu
(7)

 

Zrkadlový dom v jablčných sadoch

Moderná architektonická stavba stojí na úpätí južných tirolských Dolomitov neďaleko mesta Bolzano. Navrhol ho architekt Peter Pichler. Zrkadlový dom ponúka jedinečnú príležitosť stráviť dovolenku obklopenú súčasnou modernou architektúrou a zároveň byť v srdci prírody. Luxusný dizajn obklopuje zeleň v podobe obrovských jablčných sadov. Za noc v ultramodernej stavbe zaplatíš 220 eur. 

Zrkadlový dom stojí v jablčných sadoch. Airbnb, interiérový dizajn,dizajn,architektúraairbnb,architektúra, interiérový dizajnairbnb,architektúra, interiérový dizajn
Zobraziť galériu
(7)

Štýlový austrálsky interiér 

Rustikálna vidiecka usadlosť dostala názov Wensley vďaka lokalite Wensleydale, kde sa nachádza. Stojí na území poľnohospodárskej pôdy uprostred kopcov vidieka Victoria v Austrálii. Steny, podlahy aj stropy domu sú všetky postavené z dreva rôznych druhov. Okrem toho interiéru dominujú prírodné farby, koža a terakota. 

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia