Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. marca 2023, 13:23
Čas čítania 1:26
Dominik Vetrák

Slováci sa namotali na kórejský seriál Glory od Netflixu. Tínedžerka v ňom chce zabiť spolužiakov, ktorí ju týrali

Slováci sa namotali na kórejský seriál Glory od Netflixu. Tínedžerka v ňom chce zabiť spolužiakov, ktorí ju týrali
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY THE GLORY
Uložiť Uložené

Je kórejský seriál, ktorý ohúril Slovákov, ozaj taký úžasný alebo by si mal dať prednosť iným seriálom?

Juhokórejský seriál The Glory má 16 častí a je o tínedžerke Moon Dong-eun, ktorú spolužiaci bezdôvodne týrajú a šikanujú. Nejde však o jemné strkanice a psychické týranie či robenie si žartov z toho, že je chudobná.

Bijú ju do krvi, pália jej kožu žehličkou na vlasy a vlámu sa k nej domov. Mladá tínedžerka rozmýšľa nad samovraždou a autority na ňu zvysoka kašlú. Týrajú ju totiž privilegované deti bohatých rodičov, ktorí si môžu dovoliť čokoľvek.

Odporúčané
O čom bude 2. séria The Last of Us? Tvorcom sa za dej vyhrážajú zabitím a kontroverzný príbeh nahneval aj LGBTI komunitu O čom bude 2. séria The Last of Us? Tvorcom sa za dej vyhrážajú zabitím a kontroverzný príbeh nahneval aj LGBTI komunitu 20. marca 2023, 16:30

Mladú Moon dokonca dobije aj jeden z učiteľov, ktorý by bol najradšej, keby čušala. V jeho očiach ju nikto nešikanuje, pretože nemá nič zlomené (overí si to tak, že jej dá facku). Priprav sa, že pri sledovaní tohto seriálu to v tebe bude poriadne vrieť a na tyranov budeš veľmi nahnevaný.

Sledovanie takýchto seriálov je vždy náročné práve preto, že nevinné osoby trpia rukami skutočne zlých ľudí, ktorí by si zaslúžili trpieť najhoršími bolesťami na svete, no divák namiesto toho sleduje, ako sa tyrani smejú, zatiaľ čo ubližujú druhým.

Mladá Moon sa však rozhodne, že ju to nezlomí. Práve naopak. Odíde zo školy, začne pracovať, spraví si vysokú školu a zasvätí svoj život pomste. Rozhodne sa každému zo spolužiakov, ktorí ju šikanovali, ublížiť a zabiť ho.

Glory
Zdroj: Netflix

Seriál je kvalitne nakrútený a nemožno mu uprieť talentovaných tvorcov za kamerou, ako aj pred kamerou. Herci odvádzajú úžasnú prácu, a rovnako ako znenávidíš tyranov, si obľúbiš hlavnú postavu, s ktorou sa nedá nesúcitiť a nefandiť jej. Postavy sledujeme v dvoch časových rovinách – ako študentov na strednej škole a ako dospelých ľudí.

Obe skupiny hercov zvládli svoje postavy vynikajúco a obzvlášť herečka dospelej Moon dokázala predať svoju postavu veľmi dôveryhodne. Musela totiž zobraziť trochu inú postavu, ktorú poznačila neznesiteľná trauma, akou si prešla. 

Bohužiaľ, všetka tá pozlátka a nepopierateľné kvality produkčných hodnôt ohrozuje príliš rozťahaný dej. Seriál má pomalé tempo a je plný vaty. 

Glory
Zdroj: Netflix

Ide o kvalitnú thrillerovú drámu, ktorá však mala byť podstatne kratšia. Je preto pravdepodobné, že veľa divákov rozvlečený dej prestane baviť a nezvládnu ho dopozerať. 

Ak máš rád podobne drsné kórejské seriály, odporúčame skôr seriál My Name (takisto na Netflixe), ktorý je tiež o pomste, akurát je akčnejší a zábavnejší, ale plný klišéovitých dejových zvratov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia