Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. marca 2023, 9:44
Čas čítania 1:09
Ondřej Jarůšek

Král je späť! Jon Jones bleskovo uškrtil súpera a stal sa novým šampiónom UFC v ťažkej váhe

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Jon Jones ovládol hlavný zápas turnaja UFC 285 a stal sa novým majiteľom pásu v ťažkej váhe.

Noc zo soboty na nedeľu sa niesla v znamení dlhoočakávaného návratu legendárneho bojovníka Jona Jonesa, ktorý je všeobecne považovaný za jedného z najlepších fighterov všetkých čias. V hlavnom zápase turnaja UFC 285 sa pobil s Cyrilom Ganom o opasok v ťažkej váhe. Bitka však netrvala dlho. Jones svojho súpera ukončil už po pár minútach a stal sa tak novým kráľom ťažkej divízie UFC.

Koniec za dve minúty

Jon Jones predviedol úplnú dominanciu a stačil mu jediný takedown na to, aby súpera chytil do gilotíny a prinútil ho odklepať koniec. Na časomiere pritom ubehli iba dve minúty a štyri sekundy.

„Drel som na to dlhý čas. Veľa ľudí si myslelo, že sa už ani nevrátim. Bol som však oddaný svojmu cieľu, svojej misii,“ cituje server MMA Fighting Jonesovo vyhlásenie tesne po zápase. „Pevne som veril, že keď ho pošlem na zem, zápas bude môj,“ dodal nový majiteľ pásu.

jon jones
Zdroj: Getty Images/Chris Graythen

Mnohí pred zápasom špekulovali o tom, v akej forme sa Jon Jones objaví. Od jeho posledného zápasu totiž uplynuli tri roky, čo je v živote profesionálneho fightera veľmi dlhý čas. Navyše išlo o jeho premiéru v ťažkej váhe. Všetky pochybnosti sa však ukázali ako zbytočné a Jon Jones zo svojich schopností nič nestratil.


Jon Jones predtým kraľoval v kategórii poloťažká váha, v ktorej sa stal šampiónom a opasok v nej obhajoval dlhé roky. V roku 2020 avizoval svoj prestup o váhu vyššie, a tak sa začala jeho dlhá príprava, ktorá vyvrcholila nedeľným zápasom. Titul v ťažkej váhe doteraz držal Francis Ngannou, ten sa však po nezhode s vedením opasku vzdal a z organizácie odišiel.

Domov
Zdieľať
Diskusia