Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
1. marca 2023, 11:52
Čas čítania 1:06
Daniel Mikolášik

Čech údajne ukradol autorstvo Dameho nového albumu. Člen DMS prišiel preto o tisícky eur

HUDBA DMS RAP RAPOVÁ SCÉNA SLOVENSKÝ RAP
Uložiť Uložené

„Pripravuje vás o hudbu a mňa a moju rodinu o peniaze za niečo, čo som robil vyše roka,“ odkazuje raper.

Dame pred pár týždňami vydal svoj tretí sólový album FRÍ DOM, ktorý obsahuje 31 skladieb. Jeho predpredaj spustil ešte 5. februára na prvé narodeniny svojho syna a na streamovacích platformách vyšiel štúdiový projekt 13. februára.

Hoci album je na Spotify a ďalších platformách stále dostupný, na Apple Music aktuálne nájdeš len 15 skladieb a pod úplne iným autorom, ktorý si hovorí DJ Prod. Podľa všetkého môže ísť o 31-ročného Čecha civilným menom Daniel Kanaloš, pochádzajúceho z Českých Budějovíc, ktorý členovi DMS údajne ukradol autorstvo nového albumu.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa 𝕯𝖆𝖒𝖊 (@adamvandame)

Samozvanému producentovi a DJ-ovi sa album FRÍ DOM podarilo nahrať na streamovacie platformy ešte skôr ako Damemu a tvrdil, že autorom je on sám. Slovenský raper sa voči tomu odvolal a nahlásil ukradnutý album, vďaka čomu mu to na väčšine platforiem uznali a Čecha zablokovali. Na Apple Music však album stiahli paradoxne Damemu, a to aj napriek tomu, že má všetky autorské práva na projekt vyhradené, a nechali ho online práve spomínanému Kanalošovi.

Dameho vyjadrenie k albumu Frí Dom, ktorý mu ukradol neznámy český producent.
Dameho vyjadrenie k albumu Frí Dom, ktorý mu ukradol neznámy český producent. Zdroj: Instagram/@adamvandame

„Riešime to, naháňame ich. Mne na tom ušlo niekoľko tisíc eur, takže mám hrozné nervy na toho skur**syna, lebo toto všetko sa deje jeho vinou. Dva týždne bez streamov na Apple Music a iTunes a kopec opletačiek na iných platformách,“ uviedol Dame na Instagrame. 

Odporúčané
Kanye West vs. Taylor Swift: kto odštartoval známy „beef“, ako sa skončil a akú rolu v ňom zohrala Kim Kardashian? Kanye West vs. Taylor Swift: kto odštartoval známy „beef“, ako sa skončil a akú rolu v ňom zohrala Kim Kardashian? 29. apríla 2024, 14:30

„Pripravuje vás o hudbu a mňa a moju rodinu o peniaze za niečo, čo som, ku**a, robil vyše roka,“ odkázal člen DMS svojim fanúšikom a žiada, aby mu dal vedieť ktokoľvek, kto neznámeho českého producenta pozná alebo má o ňom akékoľvek informácie. Zároveň dodáva, že len nazvučenie jeho nového albumu stálo toľko, čo niečí ročný plat, a všetko si to platil zo svojho vrecka bez akýchkoľvek sponzorov.

Domov
Zdieľať
Diskusia