Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2023, 20:34
Čas čítania 0:52
Dominik Vetrák

Režisér Rýchlo a zbesilo 10 prepisoval scenár v lietadle. Nakoniec musel zmeniť celý film za 4 dni

 Režisér Rýchlo a zbesilo 10 prepisoval scenár v lietadle. Nakoniec musel zmeniť celý film za 4 dni
Zdroj: Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY RÝCHLO A ZBESILO 10
Uložiť Uložené

Režisér najprv odmietol možnosť film nakrútiť. Nakoniec súhlasil a musel prepísať celý film.

Louis Letterier (Kuriér s Jasonom Stathamom) vystriedal Justina Lina na režisérskej stoličke akčnej snímky Rýchlo a zbesilo 10. Ako povedal magazínu Variety, spočiatku ponuku odmietol, no po prečítaní scenára hneď volal štúdiu a pýtal sa, či ponuka stále platí. Scenár bol vraj taký skvelý, že ho hneď presvedčil. V tom prípade je však divné, že ho musel nakoniec celý prepisovať. 

Najprv povedal predstaviteľom štúdia Universal, že má nejaké nápady, čo zmeniť, na čo mu povedali, že musí zmeniť celý záverečný akt snímky. Režisér bol vtedy v lietadle a okamžite začal scenár prepisovať. Prirodzene tak však musel upraviť aj začiatok scenára a následne aj prostrednú časť, takže nakoniec prepisoval scenár celý. Zabralo mu to štyri dni, počas ktorých takmer vôbec nespal. 

Odporúčané
RECENZIA: Hogwarts Legacy – Harry Potter hra, na ktorú sme čakali 20 rokov, má ďaleko od dokonalosti (PS5) RECENZIA: Hogwarts Legacy – Harry Potter hra, na ktorú sme čakali 20 rokov, má ďaleko od dokonalosti (PS5) 10. februára 2023, 18:00

Hneď po tom stál na pľaci a režíroval jeden z najdrahších filmov histórie. Prepisovanie a tvorba scenára, ako i príprava na režírovanie takéhoto veľkého blockbusteru obvykle trvajú niekoľko mesiacov a nie štyri dni. Vzhľadom na slabý scenár minulej časti táto informácia asi v nikom nevzbudzuje veľkú dôveru v lepšiu kvalitu desiatej časti. Všetko bude zrejmé už v polovici mája, keď snímka dorazí do kín. 

Domov
Zdieľať
Diskusia