Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2023, 15:09
Čas čítania 0:42
Jakub Paulík

Ak zdieľaš Netflix s kamarátmi mimo domácnosti, zrejme si čoskoro priplatíš. Vieme, koľko si firma účtuje v Európe

FILMY A SERIÁLY NETFLIX PLATFORMA NETFLIX SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Netflix si v prvých európskych krajinách začal účtovať poplatok za používateľov mimo domácnosti.

Netflix dlhšie avizoval, že plánuje sprísniť podmienky používania svojej platformy. Streamingový gigant sľuboval, že svoj účet už nebudeš môcť bez príplatku zdieľať s priateľmi a rodinou.

Nový systém na kontrolu využívania účtov spustil aktuálne v štyroch krajinách – v Kanade, Portugalsku, Španielsku a na Novom Zélande, uvádza CNBC.

Anketa:
Plánuješ si zrušiť predplatnému Netflixu pre sprísnené podmienky?
Áno.
Možno.
Nie.
Áno.
48 %
267 Hlasov
Možno.
30 %
167 Hlasov
Nie.
23 %
127 Hlasov

V praxi by mali nové podmienky fungovať na princípe zdieľania polohy jednej domácnosti. Všetky ostatné osoby, ktoré by chceli účet využívať, by sa museli do Netflixu prihlásiť cez rovnakú domácu Wi-Fi sieť, aby tak firma mohla skontrolovať, či ide o rovnakú domácnosť.

Ak by chcel majiteľ účtu používať Netflix na viacerých zariadeniach, je potrebné, aby sa na nich v aplikácii pripojil aspoň každých 31 dní. V prípade, ak majiteľ účtu odcestuje, môže si dať zaslať kód, ktorý bude platný 7 dní. 

Netflix ľuďom umožní, aby si vytvorili ďalšie dva účty pre priateľov a rodinu mimo domácnosti s hlavným účtom. Za tie si však po novom bude treba priplatiť. Príplatok v Kanade a na Novom Zélande vyjde na 7,99 dolára, v Portugalsku na 3,99 eura a v Španielsku na 5,99 eura.

Domov
Zdieľať
Diskusia