Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
23. januára 2023, 12:00
Čas čítania 0:59
Martin Mičuda

Limitovaný Aston Martin DBS 770 Ultimate je rozlúčka s vlajkovou loďou značky a motorom V12 bez elektrifikácie

Limitovaný Aston Martin DBS 770 Ultimate je rozlúčka s vlajkovou loďou značky a motorom V12 bez elektrifikácie
Zdroj: Aston Martin
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

V pláne je vyrobiť len 499 kusov, všetky sú už vypredané.

Menšia či väčšia elektrifikácia neobíde ani automobilku Aston Martin, preto prichádzajú správy o tom, že motorizácia V12 prežije jedine za prítomnosti hybridnej technológie. Potvrdzuje to aj najnovšia špecialitka, ktorá zastúpi pozíciu labutej piesne modelu DBS a jeho 5,2-litrového dvanásťvalca v konvenčnej podobe, teda bez akejkoľvek elektrickej pomoci. Novinka DBS 770 Ultimate vznikne v obmedzenom počte 499 kusov (300 kupé, 199 verzií Volante) a všetky sú už vypredané.

Odporúčané
Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? 25. mája 2022, 14:30

Zmeny na karosérii sú len v detailoch – predný nárazník má nový splitter, blatníky vypĺňajú špecifické 21" disky obuté do pneumatík Pirelli P Zero, decentne pozmenený tvar má kapota či difúzor a pribudlo ešte viac karbónových detailov. Uhlíkové vlákna dominujú aj v interiéri, či už ide o výplň dverí, volant a pádla za ním, alebo stredovú konzolu. Unikátne čalúnenie napokon získali škrupinové sedadlá Sports Plus Seats, ktoré farebne ladia s novými dekórami kokpitu.

Aston Martin, DBS 770 Ultimate,
Zdroj: Aston Martin

Pointou limitovanej verzie je ikonický motor V12. 5,2-litrový benzínový motor TwinTurbo s výkonom 556 kW/770 koní a krútiacim momentom 900 Nm. To je o 45 koní viac ako doposiaľ najsilnejšie vyhotovenie Superleggera. Má upravené nasávanie, zvýšený plniaci tlak turbodúchadiel. Vzhľadom na to, že maximálna rýchlosť je až 340 km/h, nejde len o najvýkonnejší, ale súčasne aj najvýkonnejší variant DBS.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Podľa výrobcu ide o najvýkonnejší sériovo vyrábaný Aston Martin všetkých čias. Výkonnejší je len hyperšport Valkyrie, ten je však elektrifikovaný a nie je to konvenčný sériový model. Aj pre verziu Ultimate platí, že má pohon zadných kolies a 8-stupňový automat od ZF. Štandardom je mechanický samosvorný diferenciál, adaptívny podvozok či karbón-keramické brzdy.

Aston Martin, DBS 770 Ultimate,Aston Martin, DBS 770 Ultimate,Aston Martin, DBS 770 Ultimate,Aston Martin, DBS 770 Ultimate,
Zobraziť galériu
(8)
Domov
Zdieľať
Diskusia