Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2023, 8:51
Čas čítania 1:26
Richard Balog

VIDEO: Dokonalé kulisy, živé vystúpenie Rosalíe na streche auta a originálne návrhy. Pozri si novú kolekciu Louis Vuitton

VIDEO: Dokonalé kulisy, živé vystúpenie Rosalíe na streche auta a originálne návrhy. Pozri si novú kolekciu Louis Vuitton
Zdroj: AP Photo/Thibault Camus
MÓDA LOUIS VUITTON LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY
Uložiť Uložené

Mužská móda Louis Vuitton na sezónu jeseň/zima 2023 je plná hravých motívov, nadrozmerných strihov a doplnkov, ktoré budeš chcieť vo svojom šatníku.

Módny dom Louis Vuitton predstavil mužskú kolekciu na obdobie jeseň/zima 2023 v obkolesení veľkolepých kulís vrátane špeciálne upraveného auta a v sprievode živého vystúpenia speváčky Rosalíe. 

Speváčka Rosalía odštartovala prehliadku Louis Vuitton živým vystúpením zo strechy auta.
Speváčka Rosalía odštartovala prehliadku Louis Vuitton živým vystúpením zo strechy auta. Zdroj: TASR

Hlavnou témou kolekcie aj samotnej prehliadky v Paríži boli momenty a rituály, ktoré formujú prechod z detstva do dospelosti. Zatiaľ čo vedenie spoločnosti ešte nevymenovalo nástupcu Virgila Abloha, na nových modeloch spolupracoval s kreatívnym tímom Louis Vuitton návrhár a zakladateľ značky KidSuper Colm Dillane. Všetky informácie o vzniku tohto prepojenia nájdeš v samostatnom článku

Práca newyorského návrhára, ktorý vstúpil na scénu v roku 2020, je známa pre množstvo farieb, grafických motívov a uvoľnených strihov. Všetky charakteristické aspekty svojho rukopisu Dillane preniesol aj do vzhľadu modelov s logom francúzskej módnej ikony.

Odporúčané
VIDEO: Nová éra módneho domu Gucci. Takto vyzerá mužská kolekcia na obdobie jeseň/zima 2023 plná retro strihov a farebných tašiek VIDEO: Nová éra módneho domu Gucci. Takto vyzerá mužská kolekcia na obdobie jeseň/zima 2023 plná retro strihov a farebných tašiek 13. januára 2023, 16:26

Aby sme spresnili fakty, kolekciu navrhol interný tím Louis Vuitton Studio Prêt-à-Porter Homme, ktorý predtým pracoval pod taktovkou Abloha. Dillane udával smer a osobne dohliadal na tvorbu vybraných kusov. Výsledkom je 69 luxusných siluet, ktoré oslovia predovšetkým mladšie publikum. Zároveň sme dostali možnú odpoveď na to, akým smerom bude pokračovať móda najznámejšej odevnej značky.

Medzi návrhmi je aj táto luxusná páperová bunda s koženými popruhmi a baranica v rovnakom vyhotovení.
Medzi návrhmi je aj táto luxusná páperová bunda s koženými popruhmi a baranica v rovnakom vyhotovení. Zdroj: TASR

Medzi návrhmi vynikli luxusné páperové bundy vo viacerých farbách, obrovské slnečné okuliare s čiernymi sklami, nadrozmerné obleky, kabáty s vypchatými plecami či sofistikované vrchné vrstvy, ktoré poslúžili ako maliarske plátno. Samostatnou kategóriou sú atraktívne doplnky v podobe kožených cestovných tašiek a kabeliek s monogramom Louis Vuitton či so zrkadlovým efektom.

Súčasťou mužskej kolekcie na obdobie jeseň/zima 2023 sú aj cestovné tašky s rôznymi povrchovými úpravami.
Súčasťou mužskej kolekcie na obdobie jeseň/zima 2023 sú aj cestovné tašky s rôznymi povrchovými úpravami. Zdroj: TASR

Záznam z parížskej šou nájdeš nižšie. Priprav sa na nálož rytmických skladieb v podaní Rosalíe na kapote auta či v napodobnenine detskej izby spod rúk filmárov Michela a Oliviera Gondryovcov, ako aj na množstvo plyšových hračiek a v neposlednom rade na originálne odevy, obuv a doplnky. 

Uvidíme, či Colm Dillane uspel a obsadí pozíciu kreatívneho riaditeľa. Pozorovatelia by zatiaľ nemali príliš porovnávať zakladateľa KidSuper s Virgilom Ablohom – nie je to fér ani voči jednému z nich. 

Produkty z novej kolekcie budú dostupné v kamenných obchodoch Louis Vuitton a online vo vybraných krajinách v najbližšom období. 

Anketa:
Oslovili ťa návrhy z novej kolekcie Louis Vuitton, na ktorých spolupracoval Colm Dillane?
Áno, vyzerajú skvelo. 
Očakával/-a som viac. 
Áno, vyzerajú skvelo. 
77 %
Očakával/-a som viac. 
23 %

Odevná spoločnosť Louis Vuitton, ktorá patrí pod konzorcium LVMH, je najväčším predajcom luxusnej módy na svete. Podľa odhadov banky HSBC sa tržby Louis Vuitton v roku 2022 zvýšili o 20 percent na 20,6 miliardy eur a v roku 2023 by mali dosiahnuť 21,9 miliardy eur. 

Domov
Zdieľať
Diskusia