Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2023, 11:16
Čas čítania 1:22
Richard Balog

Návrhár KidSuper pracoval na mužskej kolekcii pre Louis Vuitton. Spoločnosť predstaví novú formu módneho predstavenia

Návrhár KidSuper pracoval na mužskej kolekcii pre Louis Vuitton. Spoločnosť predstaví novú formu módneho predstavenia
Zdroj: Kay-Paris Fernandes/Getty Images
MÓDA LOUIS VUITTON LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY
Uložiť Uložené

Zakladateľ značky Colm Dillane patrí medzi obľúbených mladých návrhárov na scéne. Jeho tvorba je plná farieb a grafických motívov.

Vedenie spoločnosti Louis Vuitton vydalo dôležité oznámenie týždeň pred začiatkom parížskeho týždňa módy. Na novej mužskej kolekcii na sezónu jeseň/zima 2023 pracoval Colm Dillane – zakladateľ značky KidSuper, píše Vogue Business

Táto sezóna odštartuje nový formát spoluprác francúzskeho módneho domu a Dillane je prvým návrhárom, ktorý predstaví kolekciu po Virgilovi Ablohovi. Rodák z New Yorku je spoluautorom jednotlivých modelov a nepreberie funkciu umeleckého riaditeľa Louis Vuitton. „Prehliadku vytvoril tím mužskej línie Louis Vuitton za účasti Dillanea,“ spresnilo vedenie spoločnosti vo svojom vyhlásení.

Odporúčané
Značka AMBUSH® predstavila kuklu v tvare zajaca na počesť Čínskeho nového roka 2023    Značka AMBUSH® predstavila kuklu v tvare zajaca na počesť Čínskeho nového roka 2023 4. januára 2023, 17:17
Colm Dillane – zakladateľ a hlavný návrhár značky KidSuper.
Colm Dillane – zakladateľ a hlavný návrhár značky KidSuper. Zdroj: Kay-Paris Fernandes/Getty Images

Na novej forme módneho predstavenia v podaní Louis Vuitton, ktorú uvidíme 19. januára v Paríži, sa zúčastnia aj filmári Michel a Olivier Gondryovci, stylista Ibrahim „Ib“ Kamara, ktorý pracoval na posledných modeloch Off-White™, vizuálna režisérka Lina Kutsovskaya, zatiaľ utajená svetoznáma hudobná hviezda a spomínaný americký návrhár Colm Dillane – ten sa v posledných mesiacoch tajne usadil v štúdiu luxusnej odevnej značky. 

„Je to o chémii. Účastníci kolektívu posúvajú prehliadku na vyššiu úroveň,“ povedal predseda predstavenstva a výkonný riaditeľ spoločnosti Michael Burke a pokračoval: „Tentoraz nie sú v kolekcii žiadne špecifické vplyvy od Virgila. Je to od nuly, ale jeho základný étos a vízie založené na hodnotách inklúzie, autenticity a transparentnosti udržiavame.“

Dillane a jeho blízky kolektív tvorcov so sídlom v Brooklyne vtrhli na módnu scénu v roku 2020 krátkym stop-motion filmom, ktorý vznikol s použitím upravených bábik Barbie oblečených do miniatúrnych verzií streetwearových modelov KidSuper. V súčasnosti patrí medzi obľúbených mladých návrhárov na scéne. Jeho tvorba je plná farieb a grafických motívov, pričom má množstvo celebritných fanúšikov vrátane J Balvina, rapera Westside Gunna alebo basketbalistu Kyla Kuzmu.

Pracoval na produktoch so spoločnosťami Spaghettios, Modelo, Jägermeister alebo Puma a v roku 2024 predstaví aj vlastnú kolekciu pre značku Tommy Hilfiger. Jeho jesenná prehliadka KidSuper, ktorú uvidíme 21. januára, sľubuje okrem originálnych návrhov aj špeciálne vystúpenie Mika Tysona a troch amerických stand-up komikov.

Anketa:
Myslíš, že Colm Dillane nadviaže na úspech kolekcií Virgila Abloha pre Louis Vuitton?
Áno, ak predstaví návrhy v štýle značky KidSuper.
Neviem, nechám sa prekvapiť.
Áno, ak predstaví návrhy v štýle značky KidSuper.
89 %
Neviem, nechám sa prekvapiť.
11 %

Odevná spoločnosť Louis Vuitton, ktorá patrí pod konzorcium LVMH, je najväčším predajcom luxusnej módy na svete. Podľa odhadov banky HSBC sa tržby Louis Vuitton v roku 2022 zvýšili o 20 percent na 20,6 miliardy eur a v roku 2023 by mali dosiahnuť 21,9 miliardy eur. 

Domov
Zdieľať
Diskusia