Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2023, 16:26
Čas čítania 1:18
Richard Balog

VIDEO: Nová éra módneho domu Gucci. Takto vyzerá mužská kolekcia na obdobie jeseň/zima 2023 plná retro strihov a farebných tašiek

VIDEO: Nová éra módneho domu Gucci. Takto vyzerá mužská kolekcia na obdobie jeseň/zima 2023 plná retro strihov a farebných tašiek
Zdroj: Gucci
MÓDA GUCCI LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY
Uložiť Uložené

Milánsky týždeň módy je tu. Sleduj záznam z prvej prehliadky talianskej ikony bez kreatívneho riaditeľa Alessandra Micheleho.

Vedenie módneho domu Gucci predstavilo prvú kolekciu od odchodu Alessandra Micheleho z pozície kreatívneho riaditeľa. Nová éra Gucci sa začína mužskými modelmi určenými na obdobie jeseň/zima 2023. Za ich vzhľadom stojí dizajnérska kancelária spoločnosti so sídlom vo Florencii. 

Inými slovami, kolekciu navrhol interný kreatívny tím, ktorý predtým spolupracoval s Michelem. Pravdepodobne aspoň s určitým prispením rímskeho návrhára. Z nášho pohľadu ide o zaujímavé a komplexné dielo, ktoré si nájde svoju cieľovú skupinu. 

Odporúčané
Návrhár KidSuper pracoval na mužskej kolekcii pre Louis Vuitton. Spoločnosť predstaví novú formu módneho predstavenia   Návrhár KidSuper pracoval na mužskej kolekcii pre Louis Vuitton. Spoločnosť predstaví novú formu módneho predstavenia 11. januára 2023, 11:16
Začala sa nová éra módneho domu Gucci. Takto vyzerá mužská kolekcia na obdobie jeseň/zima 2023.
Začala sa nová éra módneho domu Gucci. Takto vyzerá mužská kolekcia na obdobie jeseň/zima 2023. Zdroj: Gucci

Ak si očakával/-a monogramy, mimoriadne luxusné oblečenie, siluety v retro strihoch a atraktívne kožené doplnky vo výrazných vyhotoveniach v žiari reflektorov, potom je nová kolekcia ako stvorená pre teba. 

Na prehliadkovom koberci v Miláne sme videli 48 siluet, ktoré by sa nestratili ani medzi kostýmami vo filmoch režiséra Wesa Andersona, s čím nemáme žiadny problém. 

Interný kreatívny tím Gucci stavil pri tvorbe jednotlivých modelov na kombináciu sviežich siluet, respektíve strihov v retro štýle so žiarivými farbami a s rebelským duchom sedemdesiatych rokov minulého storočia, ktorý charakterizoval prácu Micheleho. Kolekcia priniesla eleganciu v podobe dlhých vlnených kabátov či nadrozmerných oblekov, ale aj prvky pouličnej kultúry. Príkladom sú skrátené letecké bundy, široké rifle s bandana motívom, úpletová súprava alebo vatovaná vesta či motorkárska výbava zo syntetických tkanín.

Samostatnou kategóriou boli doplnky, a to či už máme na mysli  tašky v rôznych tvaroch a veľkostiach, podkolienky, alebo obuv v podobe kožených čižiem pokrytých monogramom či mokasín s umelou kožušinou. Návrhári popustili uzdu fantázii a výsledkom sú extravagantné dizajny, ktoré sú na hranici nevkusu a ich využiteľnosť v rámci každodenných outfitov je diskutabilná.

Gucci
Zdroj: Gucci

„Kým nebude oznámená nová kreatívna organizácia, dizajnérska kancelária Gucci – tím výnimočných talentov – bude čerpať zo svojich rozsiahlych skúseností a znalostí módneho domu, aby bezproblémovo posunula víziu Gucci do budúcnosti,“ uviedol zástupca spoločnosti Gucci vo vyhlásení pre Highsnobiety

Siluety z mužskej kolekcie určenej na obdobie jar/leto 2023 budú dostupné v online obchode aj v kamenných obchodoch talianskeho módneho domu. Teraz si vychutnaj polhodinový záznam z prehliadky v sprievode živej hudby, vďaka ktorej mala milánska šou skvelú atmosféru.

Anketa:
Čo hovoríš na prvú kolekciu módneho domu Gucci bez účasti Alessandra Micheleho?
Je zaujímavá, ale nevidím žiadny rozdiel oproti návrhom zo starších kolekcií.
Nuda, nič pre mňa. 
Je zaujímavá, ale nevidím žiadny rozdiel oproti návrhom zo starších kolekcií.
31 %
Nuda, nič pre mňa. 
69 %
Domov
Zdieľať
Diskusia