Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Fresh Service.
4. januára 2023, 13:15
Čas čítania 1:46
Sponzorovaný obsah

Zubná pasta alebo nedostatočná hygiena: najčastejšie mýty o akné a prečo nie sú pravdivé

ZDRAVIE AKNÉ KOZMETIKA A STAROSTLIVOSŤ O KOŽU STAROSTLIVOSŤ O POKOŽKU
Uložiť Uložené

Akné je choroba ako každá iná.

Hoci je akné najčastejším kožným ochorením, sprevádza ho mnoho mýtov, ktoré môžu brániť kvalitnej a účinnej liečbe alebo ju dokonca úplne zastaviť. Pozrime sa teda na tie najbežnejšie.

Akné je spôsobené make-upom

Make-up môže podráždiť vašu pleť len vtedy, ak používate nesprávne produkty. Podkladové krémy, ktoré neobsahujú olej a sú ľahké, nespôsobujú žiadne problémy, ak ich nezabudnete večer odstrániť. Pred spaním si nezabudnite umyť tvár, aby ste odstránili všetok make-up a olej. Ak už trpíte akné, váš dermatológ vám bude vedieť poradiť správne produkty na čo najúčinnejšiu liečbu akné

Púčiky je vždy potrebné vypučiť alebo stlačiť

Ak si pupienky nevyčistíte profesionálne, môžete ich ľahko zatlačiť hlbšie bez toho, aby ste si to všimli. Akné sa tak bude liečiť dva týždne namiesto jedného. Okrem toho sa pri vytláčaní akné uvoľňujú všetky skryté baktérie spolu s mazom, čo môže viesť k zápalu okolitého tkaniva a predĺžiť liečbu. Rizikom je aj zjazvenie, ktoré môže vzniknúť po neodbornom stlačení.

akné
Zdroj: Fresh Service

Akné majú len teenagery

Ako už bolo spomenuté, akné je najčastejším kožným ochorením a trpia ním ľudia všetkých rás a vekových kategórií. Až 20 % ľudí si tento kožný problém prenáša do dospelosti. V niektorých prípadoch sa môže objaviť až v dospelosti.

Akné je spôsobené nedostatočnou hygienou 

Starostlivosť o pleť by mala byť samozrejmosťou. Akné je však choroba ako každá iná, a ak sa má objaviť, skôr či neskôr sa objaví, bez ohľadu na kvalitu hygieny vašej pokožky. Častejšie umývanie tváre akné nevylieči. Snažte sa umývať si tvár dvakrát denne, ale častejšie umývanie môže spôsobiť viac škody ako úžitku. Nejde však len o odlíčenie a odstránenie make-upu, ale o skutočne hĺbkové čistenie, ktoré vašu pleť zbaví všetkých nečistôt. Dôkladným čistením pleti (ráno a večer) môžete nielen zmierniť problémy s akné, ale im aj účinne predchádzať. Časté čistenie tváre nahraďte kvalitnou kozmetikou, ktorú vám odporučí dermatológ alebo lekárnik.

Zubná pasta pôsobí na pupienky

Zubná pasta a iné predmety pre domácnosť nie sú pre pokožku bezpečné. Fluorid v zubnej paste môže dokonca zhoršiť akné. Aj v tomto prípade je lepšie investovať do kvalitnej kozmetiky odporúčanej odborníkom. Verte nám, vaša pokožka sa vám dlhodobo poďakuje.

Akné zmizne, takže sa ho neoplatí liečiť

Akné je chronické ochorenie, čo znamená, že môže trvať dlho. Môže sa striedať s obdobiami vzplanutia a obdobiami pokoja. Liečbu akné rozhodne netreba podceňovať. Nachádza sa pod povrchom kože a nemusí byť vždy okamžite viditeľný.

akné
Zdroj: Fresh Service

Vyskytuje sa len na tvári

Akné sa netýka len tváre, ale aj krku, dekoltu, chrbta alebo ramien. Aj v tomto prípade stojí za to, aby ste ho neignorovali a venovali mu osobitnú starostlivosť.

Odporúčané
TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur 21. marca 2024, 11:30

Pamätajte, že trpezlivosť prináša ruže, a ak do svojej každodennej rutiny zaradíte kvalitnú starostlivosť o akné, prinesie vám to aj zdravú a čistú pleť.

Domov
Zdieľať
Diskusia