Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2022, 18:16
Čas čítania 1:01
Martin Adam Pavlík

Ramzan Kadyrov kritizuje šéfa UFC. Vraj do športu pletie svetovú politiku

Ramzan Kadyrov kritizuje šéfa UFC. Vraj do športu pletie svetovú politiku
Zdroj: TASR/AP
ŠPORT BOJOVÉ ŠPORTY MMA RAMZAN KADYROV UFC
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Čečenský vodca konšpiruje o ovplyvňovaní titulového MMA zápasu, v ktorom figuroval aj ruský bojovník.

Ako píše portál MMA Fanatik, ku kontroverznému titulovému zápasu o opasok poloťažkej váhy v UFC, ktorý sa uskutočnil v nedeľu nadránom, sa vyjadril aj čečenský prezident Ramzan Kadyrov. Očakávane sa postavil na stranu ruského zápasníka Magomeda Ankalaeva. Ten si zmeral sily s Poliakom Janom Blachowiczom.

Nikto z nich však nakoniec opasok, ktorý uvoľnil český zápasník Jiří Procházka pre zranenie, nezískal. Zápas sa totiž skončil netradične remízou, z čoho bol Ankalaev poriadne rozhorčený, keďže mal pocit, že zápas jasne vyhral na body. Prezident UFC Dana White napriek tomu na tlačovej konferencii po turnaji neskrýval frustráciu z duelu. Povedal, že podľa neho šlo o strašný hlavný zápas. 

 

Práve Whita kritizuje čečenský vodca a priateľ Vladimira Putina. Podľa Kadyrova prezident organizácie do športu pletie svetovú politiku. „Dana, čo sa ti stalo? Bol si normálnym mužom s princípmi a dnes si odniesol opasok z oktagónu bez toho, že by si ho dal jasnému víťazovi. Alebo vstúpila do UFC politika, ktorá požaduje iné rozhodovanie? Je to šport, Dana, buď úprimný,“ napísal Kadyrov na sociálnu sieť Telegram.

Odporúčané
Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 17. apríla 2024, 15:00

„Vezmi si príklad z promotéra ACA, ktorý zastavuje každú podozrivú a zaujatú aktivitu a nemieša politiku so športom. Hej, Dana, kam smeruješ? Zachráň tvár svojej ligy a uznaj si chybu, daj opasok tomu, kto si ho zaslúžil. Ochráň reputáciu svojej organizácie,“ dodal.

White však s bodovaním rozhodcov, ktorí sú zodpovední za výsledok, nemá nič spoločné a nijako doň pre dôveryhodnosť a transparentnosť nezasahuje. Dokonca sám rozhodcov v minulosti viackrát kritizoval. Kto nakoniec získa titul poloťažkej váhy, sa ukáže budúci rok v zápase medzi Gloverom Teixeirom a Jamahalom Hillom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia